Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Meredith_

WŁOSY - coraz ich mniej!

Polecane posty

Strasznie wypadają mi włosy. Jestem młoda, dobrze się odżywiam, mam odpowiedni szampon - nie wiem co się dzieje! W każdym razie potrzebuję porady. Znacie jakieś skuteczne kosmetyki do włosów, które je wzmocnią i zagęszczą? Rodzinka śmieje się ze mnie, że "zmieniam sierść na wiosnę" ;) Tyle że nowa jakoś chyba niespecjalnie chce rosnąć...

Gość przede wszystkim do lekarza
bo mogą to być problemy z tarczycą - zwłaszcza jesli masz inne objawy jak przybieranie na wadze bądź chudnięcie, anemia - nie zawsze odpowiada za nią zła dieta, lub hormony płciowe - zwłaszcza jeśli masz nieregularne miesiączki. Jeśli wszystko ok to polecam szampon pregaine lub szampony z serii Klorane. Nie obciążaj włosów odzywkami, nakładaj od połowy długosci włosów tylko, aby nie zapychać porów skóry. Dobre są tez delikatne masaże opuszkami palców skóry głowy. Wax też podobno dobry. łykaj cynk i jakiś preparat witaminowy

Gość
ja walcze z łysieniem juz 3 lata, przerobiłam wszystkie szampony, ampułki, zioła, badania miałam ok, dopiero tydzien temu zrobilam badanie kału-wyszła glista, mysle ze to przyczyna mojego łysienia

Gość Marieta.
Witam , kochana kosmetyczne sztuki raczej tu rezultatu nie przyniosą . Ja Ci radzę zrobić morfologię z rozmazem , możesz być anemiczna i to nie jest zależne od twojej wagi ciała - możesz mieć słabą krew , osłabienie krwi może powodować glista ludzka . Więc jeśli morfologia będzie negatywna przebadaj sobie kał . Natomiast jeżeli to będzie w normie zrób sobie badania TSH i FT4 , na tarczycę z nią też może być coś nie tak . Mi również wypadały włosy zrobiłam morfologię i tsh oraz ft4 tylko , że mi wyszło wszystko w jednym miałam i niedobór żelaza (mała niedokrwistość) oraz złe wyniki tarczycy . Obecnie leczą się jodem i żelazem , oprócz tego Xzyzalem heheh jak to alergicy :) Pozdrowionka :)

Gość a jak wyjdzie ta glista to jak
to sie leczy? tO samo z żelazem, wystarczy łykac tabletki z apteki?