Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia137

Wolicie spełniać sie zawodowo czy spełniać się jako matki , żony?

Polecane posty

Witajcie! Mam do Was pytanie szczególnie do kobiet, wolicie podnosić swoje kwalifikacje w pracy, uczeszczając na szkolenia i nie miec czasu na zycie osobiste, czy wolicie zajac się wychowywaniem dziecka? Chciałabym równiez się dowiedzieć czy umiecie pogodzić pracę z wychowaniem dziecka?

Gość To złe pytanie na forum
Tutaj są same "kobiety wyzwolone" które uważają małżeństwo za przejaw patriarchalnego zniewolenia, posiadanie dzieci za hobby niczym posiadanie pieska, a usługiwanie mężczyznom (nawet jeśli polega to na odgrzaniu pizzy w mikrofali) za męską dominację :classic_cool:

Gość ani jedno ani drugie

Gość mamuśka całą parą
mam 36 lat, pracowałam zawodowo-spełniałam się:) potem przyszedł czas, że czegoś mi brakowało w tym wszystkim więc postaralismy sie z meżem o dziecko:) wychowuje córcie , siedze w domku , piore gotuje prasuje robie zakupy itd staram sie zeby było wszystko ok(a jestem z natury perfekcjonistką) teraz zapisałam mała od wrzesnia do przedszkola i zamierzam wrócić do mojego zycia zawodowego i nie widze problemu w spełnianiu sie zawodowo wychowywaniu dziecka prowadzeniu domu itd. Owszem-"różowo" nie jest i nie bedzie ale bede sie starac wypracowywac kompromisy i mam nadzieje ze bedzie ok, dodam jednak, że rodzina- dobro mojego dziecka jest dla mnie Najważniejsze i jak trzeba bedzie zrezygnuje z kariery 100% i bede próbowac na 50% swoich mozliwosc.