Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazureczki

nie dostałam rozgrzeszenia bo

Polecane posty

Gość pazureczki

jestem w ciazy i zyje z ojcem mego dziecka bez slubu fajnie nie? co innego gdybym z nim nie zyla wtedy zdaniem ksiedza moglabym sie poprawic, to co pytam sie?mam go zostawic?

No, jeśli opinia księdza jest ci potrzebna do życia i wg ciebie jest miarodajna - to powodzenia. Ja to pozostawię bez komentarza.

Gość kasiak788
ja tez niedostalam rozgrzeszenia!!ale najlepsze bylo bo cwok niechcial mi dziecka ochrzcic!!!!ale wkoncu ochrzcil bo go postraszylam:PJa niewiem oni mysla ze sa Bogami chyba!!!!!!!!

Gość blue c
Kasiak a czym postraszyłaś?

wiecie co najśmieszniejsze jest to że jeden ksiądz da rozgrzeszenie a drugi nie, może by ustalili co powinno byś bo człowiek już sam nie wie czy to dobre czy nie

Gość hejddddd
i co sie dziwicie... do zbudowania rodziny potrzebny jest sakrament małżeństwa... nie wiecie dlaczego ? zacznijcie szukac...

wiecie co najśmieszniejsze jest to , ze jeden ksiądz da rozgrzeszenie a drugi nie, może by tak ustalili jak powinno być bo człowiek już sie sam gubi w tym wszystkim

Gość oj ludzie ludzie ludzie
Podstawą rozgrzeszenia według KK jest przyrzeczenie poprawy. Jeśli chciałaś otrzymać rozgrzeszenie ze świadomością, że dalej będziesz uprawiać seks z ojcem swojego dziecka bez ślubu, to ksiądz po prostu NIE MÓGŁ CI GO DAĆ. jeśli się nie podoba, to zmień wiarę :classic_cool:

Gość kasiak788
ze pojde do gazety i ochrzcze malego w kosiele Prawoslawnym!ksidz mi niebedzie dyktowal czy mam slub czy niemam to jest moje zycie nie jego!!!

Gość kasiak788
powiedzialam ze pojde do gazety i ochrzcze malego w kosciele Prawosławnym!!to niejest ksiedza sprawa czy mam slub czy nie to jest moje zycie nie jego!!!!

Gość pazureczki
no tak tak ale powiedzialam ksiedzu jaka jest moja sytuacja otóz ojciec dziecka jest po rozwodzie cywilnym teraz czekamy na uniewaznienie slubu koscielnego gdyby nie to ze trzeba czekac (tyle czasu) to juz dawno bylibysmy malzenstwem

Gość oj ludzie ludzie ludzie
W kościele prawosławnym także obowiązuje spowiedź i tam też byś niedostała prawdopodobnie rozgrzeszenia :classic_cool: Spowiedzi niema u protestantów- spowiadasz się w swoim sercu i w modlitwie... ale to także wymaga przyrzeczenia poprawy :-D 🖐️

Gość a nikt nie wpadl na tooo
kasiak788>>>>> dziwie sie ksiedzu , ze dał sie zastraszyć :o sama zyjesz w "grzechu" wiec dlaczego chcialas dziecko na sile chrztem uszczesliwiać???a gdzie wybór hę????