Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggfhgh

Trądzik różowaty prawda i mity !!!

Polecane posty

Gość ggfhgh

Wiele naczytałam się na jego temat, ale zdziwiła mnie pewna teza. Mianowicie podobno występuje u osób w wieku 25-35 lat. czy to oznacza,że osoba w wieku 15-18 nie może go mieć i jest on po prostu mylony z trądzikiem młodzieńczym ?

Gość fdgvdf
Co masz na myśli pisząc choroba zmyślona ???

Gość grt
No co nikt nie ma z nim problemów ???

Gość kilcia
Do złotego zalogowanego Ty chyba nie masz trądziku różowatego, bo nie masz pojęcia o tej chorobie, więc czemu się wypowiadasz na ten temat? Do grt Ja mam trądzik różowaty od 10 lat. Zachorowałam mając lat 16, więc to nie jest prawda,że chorują tylko osoby w wieku ,o którym piszą na niektórych stronach w internecie i ,z którymi lekarze się nie zgadzają.Ja miałam postawioną błędną diagnozę, ze względu właśnie na to,że mój dermatolog stwierdził,że nie mogę mieć rosacei, bo wiekowo mi nie pasuje. leczył mnie on na trądzik zwykły, co dodatkowo podrażniało skórę.Potem zdiagnozowano mi AZS, i dostałam sterydy. To oczywiście zaostrzyło stan mojej skóry i znów zmieniłam lekarza. Skóra mi się uzależniła bardzo od nich i wtedy dostałam właśnie namiary na najlepszego dermatologa w moim mieście i ta diagnoza mnie całkowicie zaskoczyła. Okazało się,że mam rosaceę dodatkowo uzależnioną od sterydów. W tej chorobie nie można brać sterydów!To jest surowo zabronione!W tej chwili jestem po leczeniu i mam wyleczone już posterydowe zapalenie skóry,ale rosacea została.Więc odpowiadając na Twoje pytanie:możesz mieć trądzik różowaty jak najbardziej, tylko pod żadnym pozorem nie bierz sterydów. Mi osobiście bardzo pomógł zestaw:tetracyklina+metronidazol(wewnętrznie) w bardzo dużych ilościach.

Gość kilcia
Do żyćpełniążycia Tetracyklinę+metronidazol zaczęłam stosować w szpitalu na oddziale dermatologicznym w kwietniu 2009r. i kuracja w sumie zakończyła się w marcu 2010 r. Metronidazol brałam miesiąć w postaci czopków, a tetracyklinę całą kurację. Wszystko w maksymalnych dawkach a potem schodziłam aż całkowicie zakończyłam kurację. W tej chwili od kuracji minął ponad rok i skóra nie reaguje na nic. Owszem mam rumień,ale to chyba zawsze już będę miała,najważniejsze ze nie boli,nie swędzi i nie piecze.A to już jest wielki sukces.Co więcej najprawdopodobniej znalazłam przyczynę trądziku i zobaczę jak skóra będzie wyglądała po jej wyleczeniu. Pozdrawiam.

Gość arczi.j
Niestety tez mam problem z TR . Biore od kilku miesięcy tetralysal ale chyba słabo działa, napiszcie jak sobie radzicie z trądzikiem. Po kilku słonecznych dniach moja twarz nie wyglada najlepiej, pomimo że staram się unikać słońca.

Gość kilcia
Niestety chyba Cię rozczaruję, nie wiem dlaczego lekarze przepisują tetralysal (ja też go miałam) i moja skóra wyglądała jeszcze gorzej jak przed jego stosowaniem. Stosuj kremy z filtrem najlepiej blokery (czyli takie kremy,które mają filtr 50+).Ja bardziej chwalę sobie leczenie:tetracyklinę+metronidazol (wszystko wewnętrznie).Ale ta kuracja trwała ponad 9 miesięcy.

Gość kilcia
Jak chcesz to możesz do mnie napisać na gg:25434464.

Gość Aaa

Czy jest topik,gdzie nie ma świrów?

Gość Avelinkaaa

Mg i Malinka gdzie jesteście?

Gość Avelinkaaa

Halo😳

Gość Jsjsjs
Dnia 21.01.2019 o 16:14, Gość Aaa napisał:

Czy jest topik,gdzie nie ma świrów?

Tak. Taki bez was

Gość Avelinkaaa

Mg to Ty?

Gość Mg_
Dnia 31.01.2019 o 09:11, Gość Avelinkaaa napisał:

Mg to Ty?

Tak

Gość Weronika

Ja bardzo długo walczyłam z trądzikiem i dopiero pozbyłam się go za pomocą zabiegu z infuzji tlenowej. Bardzo ładnie mi również wygładził skórę oraz n ie jest już szorstka,a co najważniejsze nie mam już trądziku, te zabiegi mi bardzo pomogły. Zabieg robiłam w Ego Med Spa w Krakowie  https://ego-medspa.pl/

Gość gość

Ja też ma trądzik różowaty.

I nie da się go wyleczyć ale zaleczyć.

Czy wy macie problemy z naczynkami na twarzy?