Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę kupic pianino

PROSZE O POMOC W SPRAWIE P I A N I N A

Polecane posty

Gość czerwona_porzeczka
Na elektrycznym gra się tak samo jak na zwykłym. Trzeba je tylko podłączyć do prądu, włączyć i ewentualnie wybrać barwę dźwięku. Można wybrać np. dźwięk pianina, klawesynu, organów i inne.

Gość fbdrndndndndd
nie mylcie elektronicznego pianina z keyboardem-to zupelnie cos innego. Pianino elektroniczne ma wywazone klawisze-wiec sa takie same jak w zwyklym. Ale jest wielkim plusem to ze mozna wlozyc sluchawki i grac na nim bez przeszkadzania innym nawet w srodku nocy. Polecam pianino korg. Poszukaj sobie na youtubie. cena ok 2000

Gość zenek6428416616
Oczywiście mechanika "sztucznych" młoteczków ma niebagatelne znaczenie. Przymierzałem się kiedyś do chińskiego klawisza z takim cudem, ale do cudu było daleko. Najlepiej samemu poczuć prawdziwe pianino i do niego porównywać...

Gość alciapralcia
Ja gralam na pianinie cyfrowym 1.5 roku. Ma ono i plusy i minusy. Wiadomo można.grać w słuchawkach, grać ciszej. Ale minusy to praca klawiatury i dźwięk który nigdy nie będzie taki jak w klasycznym. Mój nauczyciel po roku powiedział że jeśli chce się rozwijać muzycznie to muszę kupić klasyka. Tym bardziej.że podjęła m decyzję o nauce w szkole muzycznej 2 stopnia na fortepianie. Mam taki komfort że mieszkam w domu ale wiadomo rodziców też nie mogę katować. Pianina klasyczne mają specjalny pedał wyciszający. Ja swoje klasyczne mam już zamówione na dniach ptzyjedzie, a cyfrowe sprzedam po okazyjnej cenie:-D

Gość piaaannno
Ja właśnie też kupuje używane zwykłe pianinko :))) @alciapralcia a transport pianinka masz ze sklepu już? Bo ja właśnie poszukuję jakiejś firmy co przewozi pianina Może ktoś zna?

Gość alciapralcia
Ja po swoje jadę 350 km. Ojciec wynajmuje busa i sami je przewozimy. To dużo taniej . Transport z Gdyni do Tczewa czyli około 50 km ze zniesieniem pianina z 3 piętra to koszt 600 złotych:-D miałam kupować 1.5 roku temu akustyczne ale właśnie transport był za drogi. Koleżanka kupowała fortepian i za przewiezienie w tej samej dzielnicy z wniesieniem na 12 piętro zapłaciła 1200 złotych. Często handlarze pianinami oferują dowóz instrumentu po kosztach paliwa.

Gość zenek_D
Miesiąc temu kupiłem swoje pierwsze w życiu pianino i jeszcze jestem w lekkim szoku, że w końcu je mam;)) Cudeńko od Yamaha, świetnie się gra. Wszystko załatwiłem poprzez www.sklep sklep-muzyczny.pl . Polecam serdecznie wszystkim. Pełen asortyment, fachowe porady, przystępne ceny. Warto! Jak później miałem problem z obsługą, zadzwoniłem, pogadałem... Wytłumaczono mi, co mam zrobić. Chwała im za to.

Ciekawą propozycją dla każdego co szuka przenośnego pianina cyfrowego mogącego pełnić funkcję stage piana jest Casio PX-5s. Bardzo wysokiej jakości barwy fortepianów, pianin, elektronicznych pianin w połączeniu z ciekawymi i potężnymi barwami syntezatorów dają ogrom możliwości scenicznych. Poza barwą, jest też świetnie programowalny poprzez dużą ilość kontrolerów co powoduję intuicyjną obsługę. Testowałem to kilka razy i na prawdę jest to łatwe w użyciu. Cena też na plus, bo to zaledwie 4200,- pln, a sprzęt jest zawodowy.

Gość Marinta
Jeśli szukasz dobrego sprzętu muzycznego w atrakcyjnych cenach, możesz zajrzeć do http://sklep-muzyczny.com.pl/ . Ja tutaj kupowałam swoje pianino i jestem bardzo zadowolona. Życzę powodzenia w nauce gry :)

Gość gość
W sumie jak ktoś stawia na elektronikę, to może za darmo ściągnąć programik na telefon czy tablet i będzie ok. Prawdziwe pianino to tylko takie mechaniczne (no i najlepiej również ładnie wyglądające, będące ozdobą domu, a nie tylko instrumentem chowanym na co dzień do szafy).

Gość gość
Ja mam na sprzedaz ponad 130letnie pianino! Woj.Wlkp zainteresowanych zapraszam youstynka1989@wp.pl

Gość Mufcia
Poczytajcie, co o pianinach cyfrowych i wyborze pomiedzy zwyklym a cyfrowym pisza specjalisci: http://arspolonica.ocross.net/pianino-akustyczne-czy-cyfrowe/ Byc moze w bloku bardziej wskazane jest miec cyfrowe, ale ja swojego tradycyjnego pianina na zadne cyfrowe bym nie zamienila. Sasiedzi tez bywaja rozni, przed zakupem pianina warto zrobic rozeznanie, czy bedzie to komus przeszkadzalo.

Gość gość
Ja także mam na sprzedaż pianino po babci, Dolny Śląsk.

Gość Alciapralcia
Ja przeprowadzając się do bloku wziąłam z sobą pianino, klasyczne 300kg. Panowie wnoszący je na 4 piętro patrzyli na mnie z rządzą mordu:-) Sąsiedzi zareagowali pozytywnie, ale ja też jestem ok i gram w przyzwoitych godz.