Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy lekarz

tabletki antykoncepcyjne pierwszy raz w życiu

Polecane posty

Gość czy lekarz

Cześć mam 18 lat Zaczelam współżyć z chłopakiem ale nie chce być młodą mamą, dlatego postanowiłam się wybrać do ginekologa po tabletki Mam nieregularne cykle, czy tabletki trochę je wyregulują? Jakie są przeciwwskazania? Czy lekarz będzie musiał zrobić mi badania przed wybraniem odpowiednich tabletek dla mnie? Czy to dobry wiek by zacząć je brać? z góry dzięki za odpowiedzi ;*

1. Skoro zaczęłaś współżyć z Chłopakiem, a nie chcesz aktualnie zostać mamą to tabletki jak najbardziej wskazane. 2. Tabletki Ci wyregulują okres 3. Domagaj się badań hormonalnych zanim Ci je przepisze. To ostatnie bardzo ważne. Przynajmniej z mojego punktu widzenia. Mnie przepisano tabsy (co prawda w późniejszym wieku, ale wiek nie ma tu nic do rzeczy w tym wypadku) bez badań i skończyło się to dla mnie tragicznie. Niby mała dawka hormonów - taka dla panieneczki - ale.........po półtora roku stosowania zapadłam na dystonię ośrodkowego układu nerwowego (straszna rzecz), a gdy już byłam pewna że chcę być mamą okazało się, że trzeba było wyregulować sprawę hormonalną.......po jej uregulowaniu jeszcze 2 lata nie wychodziło, po 3 latach leczenia a 5-ciu starań zaszłam w upragnioną ciążę i pomimo, iż urodziłam przedwcześnie (przyczyna nieznana) na szczęście wszystko wyszło na względną prostą....... DLATEGO koniecznie badania hormonów zanim przepiszą Ci tabsy.

Gość Ewela____________
Pewnie ze dobry wiek:) A miesiaczke bedziesz miec jak w zegarku, a jesli wybierze Tobie tabletki to bedziesz mogla przesuwac miesiaczke na inny tydzien. Na pewno zostaniesz zbadana.

Witaj,przed braniem jakichkolwiek środków anty, lekarz przeprowadza wywiad lekarski o przeżytych chorobach, czy palisz itp., badanie gin., czasami usg, ja miałam również badanie krwi, mi również przepisał tabletki na regulację miesiączek .