Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

kawusie oczywiście przygotowała Małgorzata ❤️ ja tyllko sprzątałam :P

Witanko. Małgorzatko, to mój sprawdzony przepisik na oponki. Pół kilo sera , pół kilo mąki, pół szklanki cukru,cukier waniliowy, szczypta soli, 3 jaja, 1 łyżeczka sody.Ser mielę w maszynce z cukrem i cukrem waniliowym. Na stolnice wsypuję pół kilo (ok. 3 szklanki mąki, dodaję zmielony ser, sodę, sól, jajka i zagniatam wszystko jak na ciasto kruche. Robię wałkiem koła grubości 1 centymetra (jak na makoron, tylko duuuuuzo grubsze) i wycinam oponki szklanką raz i kieliszkiem dwa. te od kieliszka też piekę, wychodza mi takie jasne kasztanki. Po upieczeniu posypuję pudrem. Zawsze mi wychodzą. rzecz polega na tym, żeby zachować proporcję, tzn. tyle wagowo mąki, ile sera. Papatki wszystkim, zaraz zmykam z pracy i wekeend. pa 👄

Dzięi Poetko za przepisik - zapisze sobie też ❤️ OOOO!!!! nieładnie Dziewczynki nieładnie :O zaniedbujecie cafe - nie podoba mi sie to wcale - nikt kanapek nie ruszył, zeschły sie razem z szynką, a warzywka zwiędły i wyglądają żałośnie. Ja wiem, rozumiem że Towarzystwo przeżarte po wczorajszym jest ale że aż TAAAK??? :P:P:P Już! mi sie tu podpisywać na liście obecności!!! a żywo!!! I nie ma to tamto! bo na kłódke lodówke zamkne i śniadanka na drugi raz nie będzie. A co tam śniadanko! nawet kawy nie wypiły!! wrrrrrr Bździągwy Jedne! :D:D:D Wesołku ratuj honor ❤️ bez Twojego autorytetu sie nie obędzie ❤️

Witam 🖐️podpisuje liste dawno mnie nie było ale jakoś nie mam czasu umowa podpisana na rok narazie jest ok pozdrawiam Was serdecznie

Dzien doberek🖐️ Terterek nas "zbesztal" ale specjalnie nie pomoglo. Dzisiaj wielkie puchy. U mnie jest juz pieknie, wiosennie Z brudnej trawy wylaza krokusiki i od razu robi sie weselej. Ale zeby nie bylo calkiem tak wesolo to nadaja na przyszly tydzien mrozy:( Dzisiaj poczulam sie bardzo dziwnie, a wlasciwie zle. Poszlam doapteki zeby kupic sobie dobry krem na noc. Ten krem jest drogi, a dla mnie nawet bardzo, przewaznie kupuje o polowe tansze. Przede mna baba kupowala cztery produkty kosmetyczne , bardzo, bardzo drogie, kazdy kosztowal dwa razy tyle co moj krem na ktory tak sie cieszylam. Glupie, wiem nie nalezy sie porownywac do innych. Ale prawie zawsze sie to robi:OA z kremu wcale juz sie nie ciesze:O Wydaje mi sie taki jakis malo wartosciowy:O Poetka, dzieki za prosty przepis na oponki. Lubie przepisy na szklanki, gdzie nie trzeba nic wazyc. A teraz na poprawe humorku obejrze sobie ze dwa odcinki serialu:)

Hej dziewczynki ja tylko na moment, bo od rana mam małą więc nawet nie mam czasu tu kuknąć , teraz gra w karty z dziadkiem więc szybciutko zaglądam. Betuś, bardzo się cieszę że umowę masz na rok tym bardziej się cieszę że wreszcie masz dobrą pracę , choć jak wszędzie zdarzają się gorsze dni ale żyje się przecież dla tych lepszych dni których w ostatnim czasie masz przecież nie tak mało👄 Tereterku nie dziwię się że się odrobinę wkurzyłaś , że nikt nie zjadł śniadania , i nawet nie wypił kawy:( Ale nie przejmuj się , ja mam tak zawsze kiedykolwiek czymkolwiek częstuję , prawie zawsze wyrzucam do kosza nietknięte, ale cóż już przywykłam do tego. Widocznie wczoraj było zdecydowanie za dużo pączków :P ja niestety nie miałam ani jednego w realu więc spałaszowałam mnóstwo topikowych pączusiów :) Małgorzatko, moja mammografia jest w porzo :D czyli kolejne badanie za dwa lata. Muszę przyznać że jakoś byłam cały czas spokojna o wynik tego badania ale kiedy podchodziłam do okienka po wyniki to trochę się dygałam ,bo jednak jestem w grupie podwyższonego ryzyka. No ,ale udało się jestem całkiem zdrowa :D , muszę jeszcze wykonać densynometrię ( nie jestem pewna czy to dobra nazwa ) ale coś w tym stylu,ponieważ ostatnie badanie nie wyszło mi najlepiej i zastanawiam się czy nie trzeba będzie łykać jeszcze jakichś innych preparatów, wzmacniających kości.

Beti🖐️ jak to dobrze ze dostalas od razu na rok umowe:) To jest chyba troche porzadniejsza firma jak te w ktorych ostatnio pracowalas,

Cześć Bonitko, no to się porobiło:O zamiast cieszyć się nowym wspaniałym kremem , czujesz się jakaś zagubiona , niezadowolona , przecież to nonsens. Jestem zdziwiona że porównujesz się do innych i to porównanie wychodzi na minus :( popatrz może na inne osoby, które nie pozwolą sobie nigdy nawet ten najtańszy krem, a wierz mi że takich osób jest sporo.Myślę że ten stan ciągłej walki z nałogiem, jakoś spaczył Ci spojrzenie na pewne sprawy i że jest tylko chwilowe wahnięcie w dół i że niedługo znów spojrzysz na pewne sprawy ze swojej zwykłej perspektywy.Bardzo mi już brakuje tej dawnej Bonitki z rewelacyjnym poczuciem humoru i pięknym uśmiechem na twarzy👄👄

Rzecz w tym zeby nie porownywac sie do nikogo Tokino. Zawsze wychodzi zle. Albo czlowiek jest zgorzknialy bo inni maja lepsze, albo zadufany i zarozumialy bo nasze jest lepsze.

no i o to chodzi ,by się nie porównywać bo po co ? Najlepiej z nadzieją spojrzeć w przyszłość i mieć nadzieję że będzie lepiej. Pamiętam jakie wielkie nadzieje wiązałam na początku zeszłego roku, później było wielkie rozczarowanie ale dziś kiedy spojrzę na tamten rok to w sumie mogę go zaliczyć do udanych , choć nic tego nie zapowiadało , przynajmniej do połowy roku. Tak też jest z naszą oceną własnej sytuacji, kiedy tak dobrze się zastanowimy , to wcale nie powinniśmy narzekać , czy się martwić , tylko się cieszyć że jest tak dobrze i mieć nadzieję że będzie lepiej. Sory może piszę nieskładnie ale mała siedzi mi na kolanach i wciąż gada , tym samym bardzo mnie rozprasza :D Nie jestem pewna czy dziś tu jeszcze kuknę ,bo jak wyżej...:D Trzymajcie się cieplutko 👄👄 a pro-po cieplutko... dziś bylo u mnie 10 st w plusie :D .... oby do wiosny👄👄👄

heloł o rany, chyba trzeba lecieć kupić cukier:P tak słucham i uszom nie wierzę, że może go zabraknąć:o hehe ale wejście zrobiłam dygresyjne;) Terterku, śniadanka Twe pięknościowe i takoż smakowite, ale ja zawsze smakiem muszę się obejść, bo nijak wejść na cafke rano nie mogę:o Bonita, eeee tam w tych drogich kremach lwią częścią ceny są nazwa i reklama, te z tzw. niżeszej półki w wielu przypadkach wcale im nie ustępują, no może ociupineczkę:P Małgoś, masz rację cieszę się, że jutro luuuuzik:) a pączkami obżarłam się jak prosiak, wczoraj 4,5 (bo oczywiście zeżarłam tego co do mnie mrugał;) ), ale mało tego, dziś w pracy zjadłam jeszcze 4 malutkie takie bez dżemu, no same powiedzcie czy ja jestem normalna?:P

Bechemotku, trzymam mocno kciuki za siostrunię:) i za Ciebie też coby Cię ominęło grypsko:o u mnie w pracy ostatnio zapanowała angina chyba tak dla odmiany, z moich dziewczyn aktualnie 7 legło w wyrkach:o Poetko mam nadzieję, że się skusisz i poświęcisz trochę urlopu i do nas dołączysz:D a żeby nie było, że ja taka cwana:P i wykorzystuję delegację, to też żeby się z Wami spotkać muszę wziąć dzień urlopu:P ale robię to z ogromną przyjemnością:D:D:D

Hej🖐️ Terterku 🖐️🖐️ Widzę, że każda z dziewcząt wpałaszowała sporo pączusiów ;) ja zjadłam tylko dwa i już po tych dwóch moje jelitka dały się odczuć :( Tokino ciesze się, że cycuszki są zdrowe :) Małgosiu widzę, że Ty też zjadłaś tylko jednego :( pączusia . Zuuziczku a ja słyszałam, że chlebuś ma bardzo podrożeć :(

Nie wiem czy bylam dobrze zrozumiana:ONie chodzi o to ze nie moge sobie kupowac drogich kremow. Tylko szczerze piszac szkoda jest mi kasy na kupowanie kremow po 30-40 euro. Dlatego kupuje takie tylko od czasu do czasu. A co jest z cukrem? Musze poczytac wiadomosci:O Ale nie martwcie sie . Na pewno nie zabraknie w sklepach. Na swiecie jest przeciez nadprodukcja cukru.

hej Dziewczynki 🌻 nie gniewam sie na Was że śniadaniem pogardziłyście :P :P:P Przeżarte jesteście i tyle :P Zaimponowała mi Kosmitka. która na wołanie pięknie i przykładnie podpisała liste :D Tokino - to jest czysty przypadek, że tak czasami trafia sie w pustke - kiedyś o tym myślałam: jak to jest, że jak sie zjawiam to akurat każdy sie ewakuował :D:D:D PRZY...PA...DEK Dziewczynki kochane powiem Wam co zamierzam i jak sie sprawy mają ze spotkaniem z Zuzikiem w wiadomej nam miejscowości ;) Pamiętacie, że zaproponowałam chętnym tani nocleg w hostelu. Znalazłam taki z rynku, cena jak w schronisku na Czantorii :P:P:P Ale ponieważ chętnych nie ma - sprawa taniego noclegu upadła. Ja jednak ze spotkania się nie wycofałam bo uważam, że taka okazja więcej sie może już nie przydarzyć. Mieszkam niedaleko bo co to jest 2 godziny autobusem. Ale jednak wyjazd i powrót w tym samym dniu jest bardzo męczący - przerobiłyśmy to na ostatnim spotkaniu. Postanowiłam zaklepać pokój w Zuzikowym hotelu. W ten sposób mam na miejscu i Zuzika i wygodny nocleg i kawe i piwo w hotelowej restauracji :P Zuzik postanowił to samo i w poniedziałek dokonujemy rezerwacji. Pokoje są 2-osobowe, opłata jest ZA POKÓJ więc koszt rozkłada sie na 2 osoby, jedna noc i bez stresu. No i fajnie. Teraz jest prośba do osób, ktore wahaja sie: chciałyby na spotkanie przyjechać i nie mają pomysłu sie zorganizować. Dajcie znać na mejla, żeby reszty Dziewcząt nie zanudzać formalnościami. Podamy szczegóły, ceny i warunki noclegu. Rezerwacji w tym hotelu można dokonać do 20 dni przed planowanym przyjazdem czyli najpóźniej do 20 marca. A jeśli któraś chciałaby po prostu przyjechać tak jak w zeszłym roku tylko na samo spotkanie np na godzinke lub dwie to też super! :D bo pokój będziemy miały od 12.00 w południe do 12.00 następnego dnia i spokojnie można sie rozsiąść, odświeżyć, zrobić siusiu, napić, zjeść bez ceregieli i konieczności schodzenia na dół do restauracji. Takie mamy plany i już na samą myśl sie ciesze a jakby jeszcze ktoś dołączył to pełnia szczęśia :D:D:D Troche chaotycznie nabazgrałam ;) chciałam żeby wszystkie Dziewczynki miały orientacje co kombinujemy i jak sie przymiarki do spotkania mają. Zuzik specjalnie bierze urlop i przyjeżdża dzień przed swoimi zajęciami bo inaczej nie dałoby sie tego dobrze zorganizować. To tyle - pomyślcie nad tym kto może i ew dajcie znać ok? U mnie czuć wiosne - mamy 6 stopni powyżej zera, mogłam spokojnie przykręcić kaloryfery Jutro mamy wolne :D:D hurra! moze pojade nad jezioro do szwagrów bo małża mnie próbuje wyciągnąć. Nie za bardzo mi sie chce. Bonitko - ja czasami mam podobne myśli i szlag mnie trafia, że nie mając odpowiedniego (milionowego) konta w banku pozbawiona jestem tego czego najbardziej bym chciała: podróży po świecie, obcowania z dziełami sztuki, poznawania wybitnych ludzi, dbania o ciało. Nauczyłam sie z tym brakiem żyć, ciesze sie każdym najmniejszym drobiazgiem ale czasem jest mi niewymownie przykro i smutno. Ludzie bardzo zamożni, którzy przekroczyli pewien próg nie zastanawiają sie na zakupami, nie są świadomi tego jakie inni mogą mieć uczucia np niesmaku patrząc jak bezmyślnie wywalają kase na bzdury.

Ło matko!!! :P:D ale Wam lekture na wieczór zorganizowałam :D hi hi .... to zemsta za niezjedzone śniadanie :P:P:P :D:D:D

Kobitki jakbyśmy miały wszystko,czym byśmy się cieszyły?!.Oj tam ja mam niewiele,bardzo niewiele i nawet zakup najtańszego kremu,sprawia mi ogromną radochę:):).No i udowodnione badaniami że tańsze kremy w niczym nie ustępują droższym,droższe w lepszych opakowaniach i z większa domieszka niepotrzebnych składników,typu aromaty itp.No i tylko mi zal że nie mam kasy na podróże,teraz pewnie tylko to bym robiła,jeździła po kraju i świecie. Terterek👄 nie było mnie na śniadaniu bo mnie nie było w domciu z okazji pięknej pogody(nareszcie) wybrałam się na spacer do miasta i kupiłam tanie kosmetyki,hi,hi i jestem rada:p:).Żeby było śmieszniej kosmetyki nie dla mnie,dla mojej pociechy,młoda musi o siebie dbać,stara już może se odpuścić ale radochę i tak mam:):):) No i proszę o przesłanie na meila danych na temat zlotu w K ,nie wiem czy mi się uda przyjechać ale zawsze lepiej wiedzieć co i jak. Dobranoc dziewczynki i do jutra,bolą mnie nogi bo natrzepałam dzisiaj parę kilometrów z buta ale fajnie było:):) Dobranoc👄👄

A ja nie patrzę czy drogi, czy tani krem :-P. Sprawdzawm - uczuli czy nie uczuli?

Dzień dobry dizewczynki Kawusia czeka goraca. Zapraszam Terterku chętnie bym się z Wami spotkala ale chyba w tym roku musze odpuścić jeszcze.Troszkę ode mnie za daleko jednak. ❤️ Tokino fajowo,ze wynik ok ❤️ Poetko zanotuje przepisik i na dniach sprobuje moich umiejętności ❤️ Pszczolko tylko 2 paczusie odgon te złe jelitka ❤️ Wiesz co ja ostatnio robie jak chce zjeśc coś niedozwolonego od razu łykam cos na watrobe i pomaga Bonitko tak jak dizewczynki pisza nie zawsze drogi krem jest lepszy ❤️ Wesołku ja swojej nawet nie probuje kupować kosmetyków ona sama wie chyba lepiej co jej potrzebne zreszta cały czas przynosi katalogi oriflame bo jest konsultantka i jeszcze mnie namawia. ❤️ Zuziczku ja kiedys tez tak miałam jak coś na mnie patrzyło by zjeść tez musialam ale na Tobie nie widać mozesz jeść masz od nas dyspensę ❤️ Bechemotku a siostra dalej w szpitalu? ❤️ Dziewczynki lece do kuchni bo moje dziecie dziś jedzie trzeba do garów a nie siedziec na kompie. Pozdrawiam i miłego dnia

Witam w sobotę Małgorzatko dziękuję za kawusię, choć już południe i jedna kawa za mną ale chętnie wypiję drugą , bo potrzebny mi odpowiedni power :D przy małej szybko moja energia się wyczerpuje:) Teraz jest na dworze ze swoją najulubieńszą psiapsiółką :D więc mam chwilę oddechu. U mnie pięknie , cieplutko , słoneczko lampi na całego choć wiaterek ,ale nic to byle tak było to byłoby świetnie. Mam nadzieję że u Was podobnie, szczególnie u Małgorzatki i Wesołka bo tam zawsze najzimniej. Ciekawa jestem czy Bondi kupiła w końcu materiał na sukienkę czy jednak coś gotowego. Te problem dotknie mnie dopiero za trzy lata więc na razie spoko ale troszkę mnie ta myśl smyra :P po duszy , bo jak to będzie .... ja w sukience ????:O No ale pożyjemy zobaczymy , choć w sumie dlaczego nie można na komunię iść w spodniach ? Nie uwierzycie ale moja mała na moją propozycję skrócenia jej trochę włosów , odpowiada - Nigdy w życiu , zapuszczam włosy na komunię - :D:D normalnie można pęc :P ze śmiechu :D Od września pójdzie dopiero do zerówki ,więc jeszcze całe trzy lata a ona już nie da sobie obciąć włosków :D Oj , ale się rozpisałam o małej, no ale kiedy jest przy mnie to siłą rzeczy tylko o niej myślę. Wesołku , napisz proszę czy nadal nic ? Życzę wszystkim wspaniałej soboty 👄👄👄

Wow , udało mi się otworzyć nową stronkę , więc choć jeszcze za wcześnie ale małego sznapsa można wychylić z tej okazji Y :D Wasze zdrowie 👄 Dziewczynki, mam prośbę , czy macie jakieś namiary na naszą pierwszą część, bo ostatnie czyszczenie odkurzaczem w kompie pozbawiło mnie wszystkich wybranych tematów , gdzie właśnie miałam zapisaną pierwszą część. Nie wiem czy Wy macie podobnie ale ja czasem tam kopię i doszukuje się wielu ciekawych rzeczy. Jeśli któraś ma to bardzo proszę o podesłanie👄

sobotnie heloł za oknem jakoś buro i ponuro i nic nie zachęca do wyjścia:P Tokina to Twoja wnusia w wieku mojej siostrzenicy - też od września idzie do zerówki, rodzice co prawda jeszcze w tym roku mają wybór gdzie posłać 6-ciolatki, ale siorka zdecydowała, że woli ją posłąć do zerówki. Zaraz na @ przeslę Ci link do pierwszej części:) Małgoś a może jednak;)? lecę coś zrobić do żarełka, późno już, a ja nadal nie mam pomysłu:P

Dzien doberek w samom poludnie. Niestety Tokino, nie pomoge, ja tez wyrzucilam z ulubionych nasze stare forum. U mnie tez pieknie slonecznie. Moze umyje okno w pokoju. Nie wiem jeszce ? Moze upieke jakies ciastko Acha i jeszcze jedno. Temat kupna mojego kremu, ktory zreszata sama zaczelam, uwazam za zamkniety. Nie pocieszajcie mnie ze tanie jest dobre, bo ja jestem straszna snobka i przywiazuje wage do marek. Zreszta krem za 30 euro nie uwazam wcale za tani. Chyba przyznacie mi racje? Zabieram sie za robote. Gotowanie obiadu odpada. Sa smazone kielbasy:P

🖐️ Zuzik zrob na obiad dla meza kielbaske a dla siebie mrozone warzywka. Bedzie szybko i nie napracujesz sie:)