Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

Poetko dzięki za zdjęcia, pięknie się prezentujecie na tle ruin, ale Gucio najpiękniejszy:D Ma bardzo sympatyczną mordkę. Jeżeli można zapytać, gdzie zachowały się takie ruiny zamku? Trochę spóźniony obiad podają: młode ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone i kefir. U mnie skwar +46 w słońcu. Miłego popołudnia

Ja do obiadku Bondi dodaję gulasz z kurzęcych serduszek i surówkę z kiszonej kapusty (od kiedy pracuję od rana obiadki gotuje mi mamutek). No i cała michę truskawek (u mnie już po 6 zyla.) i kompot z rabarbaru, z mojego ogródka. Dziewczynki, ruiny zamkku są w Rudnej (chyba tak sie nazywała miejscowość). A potem pojechaliśmy nad starorzecze Wisły pobyc trochę z tatarakami i żabami. Szczeście chciał, żebyśmy popłynęli promem (ja jeszcze nigdy tego nie robiłam)...ale sie nie udało Prom był nieczynny. To wszystko jest w Jurze Krakowsko -Częstochowskiej. Od mojego Szczęścia w którą stronę by się nie ruszył to albo ruiny zamku, albo skały, skałki, skałeczki. Bardzo misie podobuje tamtejsza okolica. Dobra, lecę teraz walczyc z chwastami. Buziole :)

A ja podaję jeszcze ciasto z rabarbarem wyhodowanym na własnej działce:D Dla nieodchudzających się odrobina bitej śmietany, pycha:D Poetko u mnie też po 6zł truskawki, a jeszcze z tydzień i będę miała własne, kwitły bardzo obficie i mam nadzieję że tyle będzie owoców. Do gara wrzuciłam piwonie z działki. 🖐️

Witajcie dziewczynki👄 Tokina❤️ Bardzo mi smutno,angina przykra sprawa i na dokładkę złe wyniki.Trzymaj się cieplutko,szybciutko wracaj do zdrowia aby mieć siłę popracować nad poprawą wyników,przytulam mocno.👄👄 Poetko❤️ Szczęście niezłe ciacho,jak mawia Zuuzik,teraz już wiem dlaczego nie chciałaś go zabrać na spotkanie do K.Ruiny i okolice także urocze ale Gucio,no Gucio to skradł mi serce na odległość.Te klapnięte uszka,ten kolorek,czekolada mleczna:) a te oczęta,spojrzenie, oj dobrze że nie pod moim domem się zagubił bo było by u mnie trzy na trzy,hi,hi.Czyli trzy koty i trzy psy,jednym słowem śliczny,niech się zdrowo chowa i nie zeżre kurczaków:p:):) Zuuzik❤️ Noc kultury czy jak macie? i u nas w L jest w ten weekend taka noc,moja córka płacze bo z powodu wesela nie będzie mogła pójść. Tym razem zamówienie było na dwa plaki,więc spoko.Tortów na wesela nie robię,co to to nie, nie mam aż takich zdolności.Ostatnim razem było w domu,bez pompy więc mogłam zaryzykować wpadkę:p:) Bondi👄 Roberto👄 Małgorzato👄 Banderasku👄 I dzisiaj nieobecnym jeszcze(pisze jeszcze bo godzina młoda;):) )👄

Dziewczynki U mnie dziś było baaardzo gorąco :O Wrrrrrrrr Dopiero teraz lekutko się ochłodziło... tokino👄to się dopiero narobiło:((((Dużo zdrówka i koniecznie powtórz wyniki!!!! Wesołku👄 bondi👄szkoda,że nie zdążyłam na obiadek;))))ale za to ciasto już pałaszuję:DPyyyyychota:)))):)))))Dzięki bardzo👄 poetko👄ten gulasz to mi taki ,,podejrzany,,;)))hi:))))hi:))))hi:)))))....a może nie hi,hi,hi:)))));))))) Powiem Wam❤️Dziewczynki,że jestem wykończona na maxa:Ptylko,że to brzmi tak bananalnie...przecież ja tak mam często:((((Tylko oram i tyram i tyram i oram:((( Oczywiście to wszystko nic!Jak się zaczną wyprzedaże:P to będzie coś! Śpijcie smacznie💤 Jutro udanego i nie!upalnego:Pdnia🌼 Dobranoc Małgosiu❤️❤️

Dzień dobry Dziewczęta👄 Kawusię zapodaję i herbatkę i inusię :-):-):-) (_)>(_)>(_)> > {_}>{_}>{_}> Na śniadanko mus zaczekać ;-) Wspaniałego dnia🌼 Pozdrawiam :-) i buziam bardzo:-D👄 A ja lecę niebawem wiadomo gdzie:-P Małgosiu 👄 tokino👄 Dziś też smażalnia

Witam, pozdrawiam i przytulam do serducha❤️ Banderas ku dzięki za inusię👄 A u mnie jeszcze domowy rozgardiasz :( Trzy tygodnie leczyłam zatoki już jest dużo lepiej ale antybiotyki zrobiły niezłe spustoszenie w moim żołądeczku i jelitkach:(. Chorym życzę szybciutkiego wyzdrowienia👄 Wszystkim miłego dnia

Banderasku dzięki za kawusie a ja dodaje moc wody bo dalej smazalnia ma być jak piszesz.Spokojnej pracy zyczę. Wesołku a Ty idziesz na weselisko czy tylko ciasta piekłas? A to juz wiem dlaczego moje dziecko nie przyjedzie na niedziele to przez te noc kultury jak piszesz.A mówiła ,ze ma sie uczyć do egzaminu ponoć Tokino zdrowia zyczę a moze wyniki złe przez angine ,przeciez jak jest stan zapalny w organizmie to i wyniki złe.Na pewno będziesz musiała powtorzyc. Zuziczku do dobrze,ze wyniki tarczycowe masz dobre ,a nie dawał Ci lekarz na usg tarczycy teraz by zrobić? Ja w lecie mam powtorzyc hormony tarczycowe,pewnie na tsh da mi skierowanie rodzinny a ft4 pewnie nie da.Tobie tez rodzinny nie daje na to skierowań?

Personalna ,wiesz na takie problemy mi dawał lekarz lacidofil własnie po dużej dawce antybiotyku i debretin,życze zdrowia,brałam t e leki długo i pomogło.Ale to wypisuje lekarz ,nie wiem czy bez recepty kupisz. Dziewczynki a u mnie truskaweczki po 7 zł.Ale pogoda to pewnie szybko stanieją.

Poetko Gucio super,Szczęscie też ,wreszcie jestes szczęsliwa. Bondusiu a Ty masz duzo tych truskaweczek na działce?

Witam Personalna👄 Dobrze że infekcja wyleczona teraz może będziesz mieć więcej sił aby do nas częściej zaglądać :):) Małgorzatko👄 Tak dzisiaj i ja weseliskuję co mnie wcale nie cieszy,nie jestem ostatnio imprezowym człekiem. Bandesrasku👄 Dzięks i wytrwałości. Jak myślicie Terterek tęskni za nami choć troszeczkę? Miłego dnia i buziaczki👄👄

Dzieńdoberek wszystkim🖐️ Jako że wszystkie już rozbudzone kawą i herbatą od Banderaska❤️ teraz przegryziemy co nie co: parówki jubilatki, żółty ser królewski, masło, chleb razowy, orkiszowy, sałatka z pomidorów z cebulką, musztarda. No i oczywiście nie może dziś zabraknąć napojów, zgrzewka wody mineralnej i kartoniki z sokami owocowymi. Mnie najbardziej smakuje jabłko-mięta Tymbarka . Małgosiu mam 120 krzaczków truskawek, owoców jest zatrzęsienie, oby tylko wszystkie dojrzały to narobię dżemów. Chorym życzę zdrowia, pracującym jak najmniej klientów, a wszystkim miłego dnia, dużo cienia i umiarkowanego wiatru. 🖐️

Witam w piękną słoneczną sobotę ;)🖐️ Banderasku mmmmmmmmmm mocno ściskam za żurawinkę 👄 Widzę, że niektóre się rozchorowały :( bardzo mi przykro. Tokino musiałaś coś zimnego się napić, że angina Cię złapała no jeszcze na dodatek złe wyniki :( dbaj o siebie kochana👄 Marijko jeszcze nie widziałam fotek :( ale zaraz lecę na @ po oglądać Twoje cudne wnuczęta👄 Zuuziczku to dobrze, że wyniki ok 👄 Personalna musisz zażywać lacidofil przy antybiotyku jak pisze Małgosia👄 Poetka z Ciebie zgrabna kobitka jest z taka wagą👄 Bondi dzięki za napoje 👄 Pozdrawiam i życzę w miarę ciepłego dzionka ;) 👄

A ja nie dostałam wnucząt od Marikji,mozę ktora podeśle i do mnie. Bondusiu ja robię truskawki z dżemixem i dodaje tez malin ,wychodzą super naprawdę.Za śniadanko dzięki I u mnie dzis truskawki kosztuą 5zł bardzo ładne.Ciekawe czy w sezonie spadna choć do 3 zł. Wesołku udanej zabawy a moze pochwal sie co spiekłas na weselisko? I jakie kreacje na siebie włożysz? Pszczółko widac lepiej sie czujesz bo zaglądasz do nas częściej.

A teraz cos sie chmurzy u mnie,moze wreszcie cos popada. Oby bo w ogrodzie mimo podlewania wszystko więdnie. dziewczynki zapraszam tym razem na Pszczólkowe ciasto z truskawkami,tez wychodzi dobre a ja tak myśle kiedy mojemu małżowi sie ono znudzi.Tylko truskawki dobrze posypuje cukrem.

Witajcie dziewczyny. Od razu zapodaję dzban ze świeżą miętą prosto z mojego ogródka:) U mnie też ciasto Pszczołki zrobiło furorę :). Nawet Wam pisałam, że szybciutko upiekłam i zaniosłam na próbe mojego zespołu ludowego. Wszystkim smakowało :) To nasz Wesołek dzis będzie wywijał walczyki i inne wykretasy na weselisku. Baw sie dobrze Wesołku, przecież zycie tak krótko trwa :( Dziewczątka, żadne ciacho z mojego Szczęścia. Przeciez mam oczy. Ot, zwykły facet. Ale dla mnie....super facet i chyba o to w tym wszystkim chodzi. I oby trwało jak najdłużej to wzajemne zrozumienie. Mam nadzieję, że tak będzie, bo w końcu oboje jestesmy "z przeszłością" albo "po przejściach". Czas na normalnosć. Pozdrawiam i całuję. Trzymajcie sie 😍. Sorki za literówki, ale ja bez okularów często piszę bo nie lubie gdy mi coś sie pałęta na nosie :)

Małgosiu ciacho bardzo dobre ;) aleeeeee się na wcinałam mmmm👄 Wesołku miłej i udanej zabawy :) 👄 Poetko i oto chodzi żebyś Ty była zadowolona ze swojego faceta ;) i oby to trwało jak najdłużej tak jak piszesz 👄 Ciesze się że ciacho wam przypadło do gustu ;) :) :) i z przyjemnością je pieczecie ❤️👄👄 Miłego wieczorku wszystkim🖐️🌻

heloł Wesołku zgadłaś - to był nocny szlak kulturalny:) Banderasku, Bechemotk dołączam do klubu zimnolubnych, albo nieznoszących upałów:o Tokina ciekawe jak dawno byłaś u endokrynologa? teraz musi zmniejszyć Ci dawkę jaką przyjmujesz. moja mama tak ostatnio miała - z niedoczynności wpadła w nadczynność, lekarka zmieniła jej letrox na euthyrox i zmniejszyła dawkowanie. a ogólne wyniki wyszły Ci złe pewnie dlatego, że już szykowała się angina i byłaś osłabiona:o latem angina to przeważnie od zimnego picia i pewnie bardzo cierpisz, trzymaj się dzielnie:) Personalna a doktor oprócz antybiotyków nie dał/a leków osłonowych??? co za kucha:o Poetko z Gucia - prawdziwy Gucio:) podrzucony? znaleziony? Bondi to masz prawdziwe truskawkowe pole:) robisz dżemy tradycyjne czy z fixami? a ja już jadłam nasze działkowe truskaweczki - są pyszne:) wczorajszy pracorowy maraton ledwo przeżyłam, niestety nie nadaję się już na takie dystanse:P dzisiaj machnęłam dziadkowy przedpokój, ale jakoś szybko mi poszło, hehe wprawy nabralam czy jak;):P

Pszczółko dziewczyny tak zachwalają Twoje ciacho, pliss podrzuć jeszcze raz oryginalny przepis, bo Tokina i Małgosia coś przy nim pomajstrowały, a nawet nie wiem co:) Kosmi a kto tak ładnie uprawia działeczkę widoczną z Twego tarasu?

Dobry wieczorek Na poczatek przytulam chore i zmeczone dziewczynki. Tokino zdrowiej i najpredzej jak sie da idz do doktora. Ja chyba tez sie pochoruje. Dzisiaj pojechalam rowerkiem na plantacje truskawek.Niedaleko ale tak ze 6 kiloskow. Ubrana tylko w spodenki do kolan i bluzczyne bez rekawow bo straszny upal byl dzisiaj u nas.I tak niezdrowo duszno bylo wiec sie wyneglizowalam:O Na polu zlapal mnie deszcz. Najpierw padal cieply deszcz i bylo nawet calkiem przyjemnie. Ale w drodze powrotnej do domku dopadlo mnie zimne deszczysko i grad:( Zmoklam jak kura, do ostatniej nitki:( Teraz siedze taka osowiala i czuje ze tez cosik mnie lapie. Moze przeziebienie:( Na dodatek rozkleily mi sie moje nowe klapki z tej wilgoci, dobrze ze jeszcze "brylanty" sie trzymaja, ale podeszew juz odlazi. Ehhh.... juz nie narzekam. Poetka piekne fotki dostalam. Dzieki. Promieniejesz na zdjeciu. A Gucio jest przeslodki. Dziewczynki ostatnio malo jestem na forum. Czytuje sobie polskie gazetki ktorych przwywiozlam sobie cala mase:) Wkrotce bede juz gotowa z czytaniem:) No i czuje sie nie najlepiej:O Mam jakas taka ciezka glawe:O Na razie Was buziam. Pieknego wieczoru zycze. U mnie truskawki na plantacji sa po 4 euro. I jeszcze trzeba je samemu zrywac:O Ale za to wybieram te najladniejsze z krzaczka:)

Witam wieczorem🖐️ Zuuzik w razie (odpukać) reorganizacji w pracy, masz nowy fach, całkiem nieźle płatny, tylko wymagający dużej siły fizycznej:D:D Dżemy robię tradycyjnie, nie dodaję wynalazków, długo gotuję i daję tylko cukier. Małgosiu nie mogę dodać malin, bo mam tylko 3 młode krzaczki i są późne, będą dopiero w sierpniu a owoców tyle żeby zjeść z krzaczków. Zuuzik ja też dzisiaj jadłam już własne truskawki-8 szt, a na rynku były po 5 zł za kg.Poetko ja miałam miętę na działce ale tylko jeden rok i zanikła, może miejsce było nieodpowiednie:( 🖐️

Dzień dobry Dziewczynki👄 Wy pewnie jeszcze smacznie śpicie:-) a ja już tarabanię na topik kawusię i żurawinkę i herbatkę i inusię (_)>(_)>(_)>(_)> >> > {_}>{_}>{_} bondi👄pewnie zapoda śniadanko ...na to liczymy;-)bo są to pyyyszne śniadaneczka :-D Udanego dnia🌼 Pozdrawiam :-) i całusek👄 A ja dziś mam ostatni dzień gigantycznie długiego maratonu:-P:-P:-P tokino👄jak się czujesz??????? Bonitko👄 Dziś powtórka ze smażalni

Dzieńdoberek wszystkim🖐️ Banderasku dzięki za kawę👄 Wiem że śniadania nie dorównują Terterkowym, ale trzeba coś przegryźć. Jajka na miękko, wędliny, chleb razowy, masło, pomidory, rzodkiewka (z działki), herbata lub kakao. Pszczółkowe ciasto, tym razem z truskawkami, pycha. Pszczółko za przepis👄 Ciasto które smakuje z każdymi owocami i znika w mig:D U mnie już skwar+40 Musiałam wstać wcześnie żeby przygotować obiad:( idę teraz dospać. Miłego dnia🖐️

Witam🖐️ Banderasku dziękuje za kawkę❤️ Bondi tobie za śnadanko❤️ dziewczynki u mnie grzeją okropnie nie lubię upałów ja jutro jeszczew olne dopiero we wtorek do pracy ale znow zostałyśmy w trzy ta co na przyjeżdzała pomagac idziew tym tygodniu na inny sklep bo tam idzie dziewczyna na urlop i tym tygodniu jesteśmy w trójkę u mnie w praku są imprezy od wczoraj są dni mojego miasta miałam mieć gościa le jedna się rozchorował i nie przyjechały szkoda trochę ale myśle ze nic straconego i będzie okazja do tego żeby się spotakc Tokina ❤️ ty wiesz o kim pisze

Poetka ❤️ dzieki za fotki szcieście twoje jest ok to wam musi być dobrze Marijak twoje wnuki super chłopaki❤️ a córki też fajne babki Tokina dużo zdrówka życzę ❤️

dziewczynki podaje obiadek młode ziemniaczki z koperkiem @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ kalafior ############################# oraz kurczak pieczony w piekarniku $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ zapraszam i życze smacznego

Dzien doberek niedzielnie🖐️ U mnie dzsiaj na dworze dokladnie tak jak wczoraj. Duszno, pewnie po poludniu beda burze:( Ja cos nie czuje sie dobrze i dlatego zostaniemy w domu. Zmeczenie materialu daje sie we znaki. Coraz czesciej, chyba na starosc odczuwam zmiany pogodowe:( Na obiad ktory bedzie pozniej, zrobie tylko cordon bleu z salatkamibez ziemniakow.Co prawda strach jest tez jesc salatki teraz kiedy zaraza szaleje. Ale ja jem bo latem smakuje. Na razie jeszcze nie jestem glodna. Wstalam jak zwykle pozno a i Beti niezawodnie zaserwowala obiad:) Dzisiaj poleze , poczytam , pokrece sie na tarasie. Bede leniuchowac na calego. Moze mi sie troche polepszy. Wszystkie buziam serdecznie.