Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

Tokina wydawał mi się w piekarniku zajasny oczywiscie pieć minut dodałam,w przepisie bylo posypac cukrem chodż bez cukru też dobry,ale moje dzieciaki uwielbiają cukier ppuder na ciastach i galaretke ,kruszonkę ,lukier i piankę

:D pewnie dlatego taki dobry wyszedł że o mnie myślałaś :D chyba ściągnęłam Cię myślami bo ja też o Tobie myślałam :D

powiedzcie mi czy uwas też tak zimno w noc było umnie 6st masakra a wdzień w słońcu fanie ,ale w cieniu nieprzyjemnie. chyba szybko będzie ta zolza po zwierzyna pod domy przychodzi

Twoje dzieci się smucą a ja się cieszę :D że nareszcie szkoła :D:P U mnie w nocy też chłodna ale nie tak znowu bardzo, w dzień było ładnie słonecznie, ale prawie nie wychodziłam bo pracowałam intensywnie w domu :) Jutro idę do ortopedy i to rano a to zapewne będzie zimno i jak tu się ubrać :( jak przecież spodni nie założę bo mi każe ściągnąć , nawet rajstopy też więc chciałam w lekkiej spódniczce ale jak będzie bardzo zimno to już nie wiem :O

no dobra , już mnie nie ma :( Trzymajcie się cieplutko, spokojnej nocy, miłych snów, dobranoc 👄👄

Witam🖐️ Zuuzik oddałaś chyba już sprawozdanie? Bechemootku to nie tak jak mówisz. Rozumiemy cię, pisałaś kiedyś o żółtaczce. Chodzi o to żeby jeść 5 posiłków, mogą to być minimalne ilości, żeby organizm nie gromadził, tylko trawił na bieżąco. Poszukałam dzisiaj trochę w necie. Facet miał 860 trójglicerydów, dostał leki Lipantyl , po dwóch miesiącach zrobił ponownie wyniki i miał 1980 trójglicerydów, dostał jeszcze jakieś leki i nic nie zmniejszało się. Po pół roku zrobił wyniki i miał jak niemowlak. Lekarze nie znaleźli przyczyny. Facet pracował fizycznie, nie pił, nie palił, trzustkę miał zdrową, nie miał cukrzycy i nie miał niedoczynności tarczycy. Uregulowało mu się samo. Szukając znalazłam zioła na zbicie trójglicerydów. Jutro będę szukała w aptekach i sklepach zielarskich.

Bondi Ja wiem, ze powinnam jeść 5 posiłków. I nawet mi to wychodzi w dni kiedy jestem w domu. Ale odkąd pracuję w różne dni i godziny...to d...pa. Zażywam Liphantyl w porywach już pewnie od 15 lat - tzn. raz zażywam a raz nie. ale nigdy nie miałam tak strasznych wyników. A przykro zrobiło mi się, że zostałam oceniona nie jak powazna, dorosła osoba tylko grymaśna smarkula.....

Bechemootku cmokam👄 i przepraszam. Wiem że można nie lubić pewnych rzeczy, ja też nie wszystko jadam, ale staram się przygotowywać w zamian co innego, bo M też nie zawsze chce jeść to co ja. Wiem że łatwo jest trzymać dietę kiedy jesteś cały czas w domu. Staraj się brać jakąś zdrową przekąskę, wafle ryżowe, owoce.

cześć i czołem Terterku :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D tak mi się pychol cieszy na wieści od Ciebie, suuuuuper:D uffffffff kamień z serca:) Bechemotku podaję Ci łapkę, mam podobnie, jak czegoś nie lubię to nikt i nic (rozsądek idzie precz) nie zmusi mnie by coś zjeść:o tak mam i koniec... garnek do parowania mam, właściwie ustrojstwo na prąd i pastikowe:P dostałam od siostry, bo jej zawadzał w domu (zresztą chuda jest to może jeść co chce:P) i co? pierwszy raz parowane jedzonko - pierś z kuraka, brokuły - smakowały mi bardzo, drugi raz jakiś inny zestaw już niekoniecznie, trzeci - poskubałam i... maszyna stoi i pewnie niebawem zacznie zawadzać:P nie lubię parowanego i mimo iż wiem, że zdrowsze i przy okazji schudłabym to nie mogę się zmusić, skubię skubię i... wyrzucam:o Roberto przeżyłaś szok:omam nadzieję, że ten gość nie będzie Was nachodził:o Pszczółko powodzenia we wrocku:) Bondi podziwiam Cię za dyscyplinę:) Tokina nareszcie szczęśliwa;) rok szkolny startuje i Tokina odżywa;) ale doskonale Cię rozumiem:) Rowerzystko no nie, leki od kolegi??? lekarz by Ci dał;):P

A te zioła które znalazłam w necie to GYNOSTEMMA i ABANA, przyrządza się z niech herbatkę i popija kilka razy dziennie

Bondi, dziś miało być spotkanie odnośnie przygotowywanych sprawozdań, ale przyjechali jacyś goście i doopa, przełożyli na jutro:o i dalej nie wiem czy dobrze naskrobałam

Zuuzik🖐️ chyba jeszcze się nie zdarzyło żebyś źle przygotowała sprawozdanie:D

Coś przeczuwa bo jego zachowanie jest trochę inne, jak zawsze przed wyjazdem, stara się być jak najbliżej, częściej łasi się

Zuuziku Ja wygrzebałam się z zaległości aktowych i ...dziś przywlekłam kolejne 9 tomów! do opisania :-O - i kedy ja mam czas dla siebie???

Bechemotku ale jesteś szybka, chociaż ciągle masz nowe sterty do opisania:o Bondi, rodzinka chudsza o jednego kociaka, tego czarnego z rydymi łatkami, resztę tzn. matkę + trzy rude kociaki karmię tzn. regularnie kupuję puszki, chociaż tyle mogę zrobić

ja znalazłam dziś trochę czasu dla siebie, byłam na paznokciach:) są radykalnie skrócone z brokatową, ale kolorystycznie spokojną końcówką - zaszalałam;)

Bechemotku nie jest źle - cudaczek znalazł rodzinkę z czego się cieszę bardzo:)

Dobry wieczorek🖐️ No, tak jak by mi sie polepszalo:O Ciesze sie bardzo bo zaplanowalam bardzo bogaty program urlopowy. Koniecznie chce zobaczyc Jeziora Plitwickie i zaplanowalam wycieczke na wyspe Raab. Ale musze byc w dobrej formie, zobaczymy co bedzie:O Dziewczynki rozpisujecie sie o tych garnkach parowych. Ja nie jestem wielka fanka takich garnkow. Napisze wiecej, mnie kompletnie nie smakuje jedzenie z tego garnka i potrawy przyrzadzone w garnku parowym nie maja dla mnie nic wspolnego ze smacznym jedzeniem. Moze tylko z wyjatkiem brokulow i kalafiora, to w miare sie da zjesc z tego gara ale ja za tym nie przepadam bo mam wzdecia po tych specjalnosciach. Ja paruje tylko w tym kartofle w mundurkach na salatke kartoflana albo na smazone kartofelki z patelni. U mnie jak juz koniecznie musi byc dietetycznie, to czasami upieke cos w foli czy pergaminie, smakuje mi o niebo lepiej jak z tego gara. W najgorszym wypadku moge jeszcze zjesc uduszone mieso. No ale smaki i gusty sa rozne i dobrze ze tak jest:):) Moze to i zdrowe i dobre jak ktos koniecznie musi trzymac diete, a wiadomo jak "mus to mus" i czego sie nie robi dla zdrowotnosci. Ja mysle ze mam jeszcze czas na gotowanie w tym garnku. Poki jeszcze mam apetyt na inne rzeczy, a organizm toleruje jako tako potrawy pieczone i smazone. Bo wiadomo nie od dzis ze pieczone i smazone mieska sa najsmaczniejsze:):). Uwielbiam zjesc dobrze i smacznie. Jedzenie dla mnie to bardzo wazna rzecz i wielka przyjemnosc. Mysle ze Bechemootku powinnas zaufanie do swojego organizmu i jesc do woli na co przyjdzie Ci ochota. Tym bardziej ze nie przepadasz za slodyczami i nie zjesz na raz polowe torta:P A dlaczego ludzie nie chca rudaskow Zuzik:( Te rudaski sa takie slodkie...

no tak, Zuuziku...do południa biegam między sądem a poradnią a po pracy....siadam do pracy :-O. A to obliczanie, interpretacja wyników a potem pisanie opinii to raczej jest pracochłonne.