Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

botha

Mamy z uK. Termin na Grudzien 2o1o!

Polecane posty

Jupii wiec jestesmy w ciazy :P Tzn,. ja na pewno jestem :) :) jezeli sa tu jakies mamusie oczekujace na maluszka który udzodzi sie w Uk to ZAPRASZAM!!! Podzielmy sie swoimi doswiadczeniami ;) xx

Dodam jeszcze ze to moja druga ciaza, corka skonczy w lipcu 22 3 latka.. Jutro mam wizyte u GP . Z moich obliczen wiem ze to 6 tydzien! Wiec pewnie jeszcze z 6 tyg. zostalo do U.s.G tzw. scanu tutaj... juz nie moge sie doczekac!

podnosze!!! nie ma nikogo? costam tu jeszcze popisalam ale oczywiscie awaria jest wiec nie wyswietlilo, pewnie pozniej sie pojawi..

Gość mama mloda
podnosze!

Gość mama mloda
no gdzie sa moje komentarze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:o:o:o

bede sama? Nie ma na calym kafe dziewczyny ktora mieszka w uk i ma termin porodu na grudzien 2010?! :o

Gość Anna29Szkocja
Na pewno sie jakies wkrotce zjawia :) ja tutaj rodzilam, ale kilka lat temu. tzn w lutym moje dziekco skonczylo 2 lata. pozdrawiam i zdrowej ciazy zycze :)

Gość szkocja81
hej witam gratulacje przedewszystkim. ja tez tu bede rodzic tylko w pazdzierniku:)

Gość szkocja81
botha wyslalam Ci maila:)

hej mieszkam w UK i mam termin na 7 grudnia 2010:) bylam juz u GP , pierwszy scan mam 30 kwietnia, bedzie to 6 tyd. liczac od dnia owulacji, ale to tylko dlatego , ze leczyliśmy sie w klinice nieplodosci, nastepny scan GP obliczyl na plus minus 02 czerwca, bedzie to moja druga ciaza, pierwsza obumarla,

Gość mama mloda
hejka szkocja dostalam dzieki :) laporushi24 wlasnie bo tu w 6 tyg nie robia usg okolo 12 tyg... ja juz jestem mama wiec costam juz wiem.. tyle ze teraz mieszkamy w innej czesci londynu. w kazdym razie mam dzis wizyte u GP i pewnie costam poustalamy, bierzesz kwas foliowy? ja kuipilam ale on jest z wit B ... nie wiem czy to ok.. musze sie dzis spytac...

Gość mama mloda
AnnaSzkocja Dziekuje 🌻

Gość mama mloda
hejka :) my south east, niedaleko bromley a ty? (p.s ja to tez botha :P )

Gość mama mloda
aha bylam dzis na wizycie u gp i mam scan 24.04 w piatek juz... dodam ze moja ciaza tez bedzie 'blizej monitorowana' bo przez ostatnie poltorej roki bylam na pewnym leku... :o mam nadzieje ze wszystko bedzie o k...

Gość reptus81
heja. ja jestem z glasgow i wczoraj rozpoczal sie moj 6sty tydzien. czekam z niecerpilwoscia na rozwoj tego watku!!! pozdrawiam

reptus witam :) fajnie ze nowe przyszle mamusie sie pojawiaja. zapraszam i gratuluje!!!

oj pierwszy raz ktos mnie tak nazwal. az sie lezka w oku zakrecila od wzruszenia. wlasnie mam swoja pierwsza ciazowa zachciewajke - kapusta kiszona. mniam mniam. w zeszlym tygodniu bylam u lekarza. powiedzialam mu ze trzy testy wyszly pozytywnie ale mimo wszystko poprosila nasiuiac do butelki i wyslac probke do labs. umowilam sie na kolejna wizyte na wtorek rano, bo maja moje wyniki i chca je ze mna przedyskutowac (cokolwiek ma to znaczyc). nie wiem czy mam sie czegos obawiac, czy to tylko taka formalnosc.....

ciekawe... tu w uk nie potwierdzaja, pytaja sie czy zrobilas test i zaraz cie umawiaja na antenatal... a co do wynikow hmmm dziwne, co maja przedyskutowac? to ze jestes w ciazy to na pewno...

ja tez jestem z polodniowego:) south croydon, a moj szpital to mayday, co do badania to pamietam ze w poprzedniej ciazy, jakos 2 tyg po wizycie u gp mialam spotkanie w szpitalu z midwife , pobierala krew, badala mocz papierkiem lakmusowym:D i przeprowadzala generalny wywiad, choroby, gdzie bys chciala miec porod ( basen, birthing cenre dom czy szpital:) na pierwszej wizycie powinnyscie dostac ksiazeczke i taki maly welcome pack, tylko tyle pamietam, a co do zachciewajek... to dzis po pracy zmeczona jak nie wiem ..musialam isc kupic sobie gotowa pieczona jagniecine..lazilo za mna caly dzien, cholera do grudnia tak daleko...:D

Hejka ;) mnie tez mięsko nęci! i na lody :D dzis z córka zatrzymalysmy icemena mniam! do grudnia cholernie daleko, mi sie chce juz brzusia hyhy wiem ze pozniej nie raz mi sie odechce brzucholka! Ty z south coydon to w sumie nie tak tragiczna odleglosc moze kiedys sie spotkamy na kawke w polowie drgi ;) ty pracujesz? ja tam w domku siedze z mala. W sumie to ja w ogole nie orientuje sie tu na south. w lutym przeprowadzilismy sie tu z north london... malo mam koezanek, polek to wcale ani widu ani slychu tu w hayes... a z angielkami to ciezko sie zaprzyjaznic, owszem gadki szmatki na placu zabaw hello hello i tyle :o dwie byly u mnie z dziecmi ale to tylko tak godzinka, szybka kawka i nara i tak dziw ze jedna mnie do siebie zaprosila wzamian na kawe ;) druga zaprosila, pozniej odwolala a pozniej kontakt jakos sie urwal...ech ciezko z nimi..

Gość szkocja81
hej dziewczyny. wszedzie gdzie czytam to wszystkie byly najpierw u GP. czy to u mnie jest inaczej czy co?ja poszlam do przychodni zapytac sie co i jak i poprosic i zaswiadczenie dla pracodawcy(wymagane u mnie). bylam wtedy jakos kolo 7 tyg. Tego samego dnia zadzwonila polozna przeprowadzila wywiad ze mna przez tel i kazala przyjsc na drugi dzien po to zaswiadczenie. potem mialam za jakies poltora tyg spotkanie z nia i tyle. teraz skan w czwartek.

hej:) lody ;) kochana wczoraj kupilam wielkie pudlo waniliowychi zzarlam pol..:D , mieszkam w croydon juz 5 rok, nie zamienilabym tego miejsca na zadne inne w Londynie, a co do pracy to pracuje i mam prace zmianowa ktora i bez ciazy mnie powoli wykancza, mam 2 ranki - 3 rano, 2 poplodnia 12 , 2 nocki od 22 i 4 wolne itd. co do angielek hmm w pracy jest ok, mam dobre kolezanki, ktore uwielbiaja przylazic do mnie na obady, dzieki Bozi mam remont od dluzszego czasu i mam wymowke, co do zycia prywatnego to wole Polki:) a co do kawki , kiedyś :) czemu nie

no wiecie co 😠 skasowalo mi wpis!!! wrrr a sie rozpisalam ! jutro popisze laski 3 majcie sie ja ide lulu hyhy dzis nie mialam swojej rytualnej drzemki wiec padam! taki ze mnie spioch! potrafie po kilkanascie godzin na dobe przesypiac! leniwiec:D

Gość reptus28
hej dziewczyny. botha - ale mnie wystraszylas hehe. moze chca ze mna przeprowadzic ten wywiad i dac skierowanie do szpitala do poloznej. no coz przyjdzie wtorek to sie dowiem. a co do ciazy to nie trzeba juz zadnych potwierdzen, bo na kazdym kroku objawy: siku co chwila, bole plecow ze hoho, nudnosci calymi dniami no i te moje piersi... staniki przynajmniej o rozmiar za male i tak zwedza ze spac dzis nie moglam (pomijajac fakt ze co noc wstaje kolo drugiej do toalety) i zapomnialam dodac ze jeszcze brzuch i jajniki mnie bola jak na okres. a jeszcze w zeszlym tygodniu martwilam sie ze musialam sobie te ciaze uroic, bo poza brakiem okresu to mi nic nie dolega hahaha! a do grudnia jeszcze tyle czasu :) a wy jak sie dzis czujecie? pozdrawiam ze slonecznej szkocji (szok normalnie jak cieplo i slonecznie ;p)

Gość reptus28
flaga wisi w naszym oknie. co za tragedia :(

jak to sie moglo stac, ze tyle osób z wyokich stanowisk, rzadzacych panstwem lecialo 1 samolotem!!! przeciez to katastrofa dla polski i strach co dalej bedzie sie dzialo! :o czasami ciesze sie ze jestem daleko od ojczyzny... w kazdym razie no żal ból i rozpacz po prostu :(:(:( jutro z wami popisze dziewczyny bo dzisiaj to mi humor nie dopisuje :( pozdrawiam buziaki!