Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

botha

Mamy z uK. Termin na Grudzien 2o1o!

Polecane posty

hyhy ja tez moge znosic, byle wszystko bylo dobrze! bywaja dni ze tylko kilka razy mna 'zakreci' a czasem caly dzien.. nie wiem sama, w pierwszej ciazy tak nie mialam! no cóz podobno kazda ciaze inaczej sie przechodzi! laporushi widzialam cie na grudniówkach, sama sie przylaczylam, a ty reptus? tu tez oczywiscie bede pisac bo wiadomo tu(w uk) to wszytko zwiazane z ciaza i porodem troche inaczej przebiega niz w polsce. jakies pytania czy watpliwosci jezeli chodzi o lekarza, szpital czy polozne to tutaj! :) Acha zapodaje linka o health in pregnancy grant... 190f, wiadomo zawsze sie przyda ;) http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxCreditsAndOtherSupport/Expectingorbringingupchildren/HealthinPregnancyGrant/DG_173502

zabukowalam sobie skan na piatek na 6, nie moge dluzej wytrzymac, caly czas wydaje mi sie ze pewnie cos nie tak, mam nadzieje ze uda mi sie uslyszec serduszko

hej 🖐️ na ten piatek??? hej nieladnie myslalam ze bede pierwsza :p a tak serio to zycze zeby wszystko bylo w porzadku! napisz jak bylo koniecznie! x

termin na grudzień to pod choinką będzie dzieciątko super sprawa też tak miałam 15 lat temu

hello :) co tam lychac, jak rodzinka? mnie jak widac zmiany...

termin jak narazie z kalkulatora internetowego hyhy, w przyszly piatek mam usg!

a u nas spoko lecimy na całe wakacje do polski już się doczekać nie mogę a tak poza tym w sprawie alk.... wiesz o co chodzi już też nie tak co dnia raczej tylko w wekendy to cieszysz się że rodzinka się powiększy mąż pewno szaleje z radości?

męzus przeszcześłiwy :) to oczywiście on mnie namówił! ja też sie cieszę, wiadomo! A ty wakacje w pl fajnie ja w tym roku sobie odpuszcze, nie chce mi sie w ciazy jechac... tu na miejscu cos pozwiedzamy. do alk to ja wiadomo zero teraz! :D i dobrze!

a ja sie pochwale ze do Polski jedziemy 15 maja na tydzien, pozniej nastepne wakacje 10 czerwca do cieplych krajow, moze powinnam zrezygnowac..zapytam sie jeszcze lekarza co i jak, i koniec lipca, poczatek sierpnia znowu wakacje:D skan juz jutro hura:D:D!!

Gość majka982
dziewczyny a czy to prawda ze w Anglii nie badają ginekologicznie np zeby sprawdzic szyjkę? ja jestem teraz w 7tygodniu i to moja druga ciąza w pierwszej miałąm problemy wąlsnie z króką szyjką i byłam cały czas pod kontrolą lekarza odnośnie tej szyjki - donosiłam dzieki temu do 38tygodnia ale boje sie teraz ze sytuacja moze sie powtózyc a skor nie ma kontroli to skad bede wiedziała czy wszsytko jest ok?

nie jest tak zle, moja kolezanka miala krotka szyjke, ktora zostala zaszyta czy cos..dzis dostalam list ze szpitala i dostalam przydzial do st helier w carshalton, w sumie chyba lepiej niz mayday, pierwsza wizyte z midwife mam na 5 maja,

hejka 🖐️ ja nie mialam badania szyjki macicy... tego wlasnie tu nie robia ale przeciez mozesz(a nawet powinnas) powiedziec o swoim problemie w poprzedniej ciazy to cie zbadaja! wspomnij o tym na kolejnej wizycie koniecznie! laporushi hej, ja nie znam tu na south szpitali... ty widac jestes bardziej zorientowana... jak dostane list w koncu to napisze w jakim moze mi poradzisz.. :p w koncu ty tu dluzej mieszkasz! :) jutro masz juz scan,tak? exciting!!! :D trzymam kciuki! a ja na jutro umowilam sie na usuwanie wlosków elekroliza... zapomnialam spytac sie czy to bezpieczne i ok w ciazy... zaraz sobie zrobie research na necie bo kto wie? ogólnie dzis czulam sie swietnie... zmeczenie przeszlo :) bylam z ćóra w parku przez 2 godziny (jak na mnie to dluugo ;) ) i na lunchu, polazilysmy po sklepach :d udany dzien! p.s laporushi co do wakacji to mysle ze polska jak najbardziej, ale te cieple karje raczej bym sobie odpuscila... sama postanowilam zrezygnowac z wyjazdu do turcji w te wakacje.. dobrze ze biletów nie zabukowalismy ufff bo ja bym nie chciala leciec :o w nastepne wakacje sie wybierzemy :) buzki! 👄

my juz mamy wykupione, mamy leciec na kanary 4,5 godzinny lot, w sumie widzialam duzo babek w ciazy ktore lecialy nawet na malediwy, hmm kurcze sama nie wiem..jutro sie zapytam co i jak, a w maju pogadam z lekarzem w polsce

zapytac sie zapomnialam:) wczoraj widzialam maluszka, i jest to 7 tydzien dzisiaj:D serduszko ladnie pikalo, huraa!!:D

Gość reptus28
heja, zagladacie jeszcze ;) jakos tu cicho ;p widze ze juz co niektore juz byly na usg - a ja nawet nie mam jeszcze terminu ustalonego :( nas rownizez czeka podroz do pl 27 maja i juz sie rozgladam za polskim lekarzem - stwierzilam ze chrzanie ten caly NHS ot, co - wole zaplacic chyba ps a miescicie sie jeszcze w spodnie ;P bo ja juz dzisiaj musialam zalozyc gumke do wlosow na guzik zeby mi spodnie nie opadly hehehe pozdrawiam x

Gość pewniakowa
siedzimy :D jutro sie odezwiemy p.s nie nosze dzinsów na szczescie tylko legginsy :D jeszcze nie musze zmieniac rozmiaru :D