Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to już koniec!!!

komornik

Polecane posty

Gość to już koniec!!!

czy ktoś mi coś doradzi. 97 roku wziełam kredyt i miałam karte kredytową. Kredyt wziełam na siebie , ale to było dla mojego byłego szefa. Było to 2 tys. on pokazywał mi ,że spłaca( jakieś ksero, wydruki z kompa), Byłam młoda i ufna, szef się rozwodził z żoną , nie chaciał aby ona wiedziałao jego zarobkach, kredytach i takie bla,bla,bla. Namówił mnie na skrzynke pocztową, gdzie przychodziła korespondecja( fakt w domu mnie dużo nie było bo pracowałam , musiałam później latać na poczte bo w skrzynce było awizo) teraz wiem ,że ta skrzynka była po to abym nie dostała upomnień z banku,jego listy też szły na skrzynke. |Nie przyszło mi do głowy ,że gość jest oszustem, miał 3 samochody, wynajmował dom z kochanką( tu od razu uprzedzam , nic mnie z nim nie wiązało) był (udawał)przyjaciela, wspierał, nawet pożyczał pieniądze. Sprawa się rypła gdy sprzedał nam swój samochód i po 3 dniach przyjechał z gościem z banku po odbiór ( umowy nie podpisaliśmy, miał wpaść za kilka dni , kase mu daliśmy) Samochód został nam odebrany , on zadeklarował się spłacać. Płacił pół roku po 200zł po czym zniknął. Teraz siadł mi komornik, mam do spłacenia ponad 50tys. Przez tyle lat się nie odzywali , rosły odsetki( oni twierdzą ,że pisma były odbierane, może przez niego ) On zniknął, ślad po nim zaginął, mam znajomości w policji ,szukali go ale nie znaleźli. Nie mam dowodów, świadków,nic. Co moge zrobić. Nie pracuje, jestem znerwicowana, mam nerwice lękową i agrofobie, nie lecze się bo nie mam kasy , nie mam kasy bo nie pracuje. Całe szczęście, że jak wyszedł przekręt z samochodem ,znajomy doradził nam rozdzielność majątkową. Męża pensji nie ruszą . Jak z tego wybrnąć, może ktoś doradzi .

Gość ladaco
powodzenia

Gość Ninkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jesli Twoje długi zaciagnełas przez rozdzielnoscia to i mezowi dobiora sie do pensji, niestety sprawy od komornika nigdy nie ulegaja przedawnieniu wiec nie pozstaje Ci nic innego jak zaczac to spłacac

Gość ja też mam takie pytanie
Moja matka robi szwindel za szwindlem. Taki typ. Ojciec jest właścicielem konta, matka współ. Ostatnio konto zostało zablokowane. Czy komornik miał prawo to zrobić? Wszytko jest na mojego ojca. Telefon, samochód i tak dalej. Czy skoro matka jest tylko współwłaścicielem to można było konto zablokować? W banku powiedzieli, że wystarczy donieść pismo, że konto należy do ojca i odblokują, ale nie wiem...

jesli Twoi rodzice nie maja rozdzielnosci majatkowej to bez problemu moga zajac konta ojca

Gość eulaliaa
jesli jest współwłasciwielem to mozna niech ojciec osobne konto załozy a najlepeij intercyze spisze bo tak to nawet jak osobne bedzie miał konto to sa pieniadze wspólne i komornik zajmie konto

Matka była u komornika i powiedział, że skoro konto nie jest jej własnością, jest tylko współwłaścicielem to odblokuje. Ma to być dziś. Nie jestem przekonana... Przez tą babę wszyscy mamy problemy :(

Gość ladaco
ja mam pismo ze na terenie RP nie posiadam zadnych rzeczy ruchomych i nie ruchomych a szmalu mam w chooj i mogą w dmuchnąć w pyte:D nawet taki komornik:D

Rozdzielności nie mają. Ojciec planuje założyć osobne konto. A czy jeśli komornik dobierze się na dobre do pensji matki to zabierze jej wszystko czy jest jakaś określona kwota, którą musi zostawić?Jakby nie było człowiek musi z czegoś żyć.

Gość ladaco
nie sztuka mieć...sztuka mieć zeby sie chooje do tego nie dobrali:D

Gość kajtuś
facet mial 3 samochody, dom i kochanke a musial brac kredyt na 2 tys?

ladaco śmiejesz się, a ja wcale nie dziwię się, że komornik moją matkę gania. Taka jego praca.

Gość to już koniec!!!
no właśnie, ale oni się upierają ,że pisma słali. 8 lat temu miałam pożar w domu , dużo się nie spaliło, ale poszedł cały segment, i szafka z dokumentami,może nie tyle spalona co zalana przez strażaków i zmieszna z błotem. Nie mam nawet ksero które on mi dawał (że niby płacił) Teraz wiem ,że wydrukować i kserować można wszystko, ale te 12 lat temu, nie miałam o tym pojęcia. Wtedy komputer dla mnie to czarna magia , nawet ksero było tylko u niego w biurze. On nas mamił kasą, dał mi tel. służbowy( komórke) gadaliśmy godzinami , zawsze dzwonił gdy miał problem z żoną, gdy nie mógł widzieć się z córką. Potrafił zamówić taryfe ,która przyjechała po mnie i po męża aby zawieść nas do restauracji oddalonej o 50km na kolacje z nim. Za wszystko płacił złotymi kartami. przez myśl nam nie przeszło , że to oszust.

Gość kajtuś
ja też mam takie pytanie > matka robi szwindle a ojciec ma z nią wspólne konto? Czy on ogłupiał? Jak tylko odblokują konto niech przeleje całe środki z konta na inne, nowe konto bo niedługo pójdziecie z torbami.

ja też mam takie pytanie całej pensji Towjej mamie nie zabiora, a Twój tata niech idzie zrobic rozdzielnosc majatkowa To juz koniec !!! niestety byłas naiwna i teraz za to zapłacisz, dogadaj sie z komornikiem i spłacaj, innego wyjscia nie masz

Dokładnie ogłupiał. Mimo że wcześniej komornik przysyłał pisma to dopiero teraz otrzeźwiał.

Ninka dzięki za odpowiedzi :)

Gość to już koniec!!!
Kajtuś to był 97 rok, 2 tys. coś znaczyło. Po drugie on żył ponad stan , jak się okazało wszystko na kredyt. Swój i takich naiwnych jak ja. To były czasy bez biku, on był prezesem firmy, więc zaświadczenia o dochadach miał , dlatego miał cały pakiet kart kredytowych, w czasach gdy ludzie nie mieli o tym pojęcia.

Gość ladaco
ja się nie śmieje tylko w naszym porypanym kraju na wszystko juz trzeba uważać , nawet na własną rodzine zeby człowieka nie okradła, dlatego ja nic nie mam a wszystko mam:)

Gość ladaco
może to chore ale tak niestety jest.

nie ma sprawy ;) sama mam komornika i to nie jednego więc sporo wiem na ten temat , niestety ;)

A czy to ile jej zabiorą jest uzależnione od tego ile zarabia?

Gość kajtuś
niestety tak to jest za na błędach wynikających z niewiedzy uczymy się w takich sytuacjach. Ja się ostatnio dowiedziałam np. że pewien bank działający w Polsce guzik ma z Polskim prawem wspólnego i robi co chce zwodząc naiwnych klientów.

zarobki nie maja znaczenia, komornik moze zajac 50% wynagrodzenia

Gość to już koniec!!!!
Komornik mi przysłał pismo,że zajmuje mi konta z banków o których nawet nie słyszałam.Podejrzewam, że mój szef założył mi konta. To byla firma ,która zajmowała się kredytami ,w ramach szkoleń wypełiałnialiśmy swoje dane, na umowach orginalnych, niby one szły do kasacji . Od wtorku dzwonie na podane numery, komórka zgłasza, że skszynka pełna, a stacjonarny, że dany pan Komornik jest w terenie.( TEŻ AUTOMAT)