Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca odpowiedzi na forum

Wakacje w chorwacji

Polecane posty

Czy jest ktoś,kto może polecić śmiało sprawdzone miejsce na wakacje?Chodzi mi o domek(kwatery dla rodzin z dziećmi).

up

Gość ziutaaa
www.cro.pl

Ja mogę Ci polecić z czystym sumieniem apartamenty na wyspie Solta. W miejscowości Necujam, nazwa Funda. W bezpośrednim sąsiedztwie masz sklep, niedaleko plaża, po drodze na plażę baseny. Plaża kameralna, kamienista (jak większość w Chorwacji) płytka woda, wokół kilka sklepików, warzywniak, piekarenka, dwie restauracje. Bardzo spokojne miejsce. Byłam tam w zeszłym roku z moimi Maluchami i Rodzinką brata. Apartamenty mają tę zaletę, że nie ma balustrad na tarasie, a jest on murowany, do tego masz na nim zamykane na klucz drzwi i innego wyjścia z apartamentu nie mięliśmy. Ten w którym byłam ja składał się z salonu z telewizorem, połączonego z jadalnią i aneksem kuchennym. Do tego 3 sypialnie i łazienka. A jeśli łakniesz bliskości miasteczka i fajnych plaż to polecam wyspę Ciovo obok Trogiru. Dwie plaże: jedna bezpłatna z mnóstwem knajpek, ale zaraz przy ulicy, druga płatna (kilka lat temu 5 kun za całodzienny pobyt) składająca się z kilkudziesięciu małych zakątków do plażowania. Bez knajpek, w zupełnej ciszy i spokoju. Obydwie kamieniste. Miasto Trogir jest przecudne. Z wyspą Ciovo łączy je most. Na Ciovo byłam 5 razy (ale po tej mniej nadającej się stronie na wypad z Dziećmi) i uważam, że jest to najśliczniejszy zakątek Chorwacji (a zwiedziłam ich trochę). Dodatkowo z Trogiru jest rzut beretem do Splitu, który również morduje jeśli chodzi o wygląd i atmosferę, dodatkową atrakcją jest pobliskie lotnisko. Może samo lotnisko to nie atrakcja, ale przelatujące nad głową samoloty powalają (tuż za ogrodzeniem rozpoczyna się pas startowy, a wszystko w odległości zaledwie 150 m od pobocza drogi)..........