Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ogame

SOS!!! depilacja woskiem

Polecane posty

podzielcie się dobre kobitki radami na temat depilacji nóg woskiem:jakiej marki specyfiki, jak przygotowac skurę do tej czynności, i jak to zrobic aby włoski się nie urywały, tylko były usunięte z cebulkami

Gość jesteśmy pod wrażeniem
Jaki rodzaj depilacji woskiem ? Plastry ? Rolka ? Wosk płynny ?

ja depilowałam plastrami veet mam bardzo mało włosków i cienkie, chciałam mieć takie super gładkie nogi, ale chyba popełniam jakiś bład bo efekt jest zły a co polecacie?? wosk w płynie, plastry,....?

Polecam wosk w rolce. Jest stosunowo drogi, ale warto. Dzień wcześniej dobrze jest zrobić peeling. Chwilę przed depilacją smarujemy skórę żelem antybakteryjnym. Wosk nakładamy Z WLOSEM, przyklejamy plaster i trzemy wnętrzem dłoni aż poczujemy diepło (wręcz gorąco) i zdecydowanym, mocnym ruchem odrywamy POD WŁOS. W razie pytań pisać :P

Za duzo roboty z ta rolka Ja uzywam plastrów, różnych, które w danym sklepie mi w rece wpadna. Rozgrzewam do goracego szuszarką ( po jakiego rekami, za duzo wysiłku jak dla mnie i nie ma gwarancji ze bedzie porzadnie w kazdym miejscu rozgrzane! ), potem zrywam. Efekt rewelacyjny.

Z rolką jest najmniej roboty. Żadnego podgrzewania suszarką. Podłączasz do prądu, nakładasz wosk i odrywasz. Jakby to był taki super spoosób to kosmetyczki latałyby z suszarkami a jednak używają rolek. Ps. jestem kosmetyczką ;)

kochane, ale mi włoski w różnych kierunkach rosną:(( dziś skubałam 2 godz maleńkie włoski pensetka, ale chyba mnie smierć zagryzie nim dokończę dzieła

no i co ja mam zrobic z tymi które zostały?????????? a może po gorącej kąpieli lepiej bedą wychodzić???? dlaczego do jasnej cholery one rosną we wszystkie strony świata????????????

Gość gthjs
autorko czy to ty masz problem z dysleksja?/ bo cos cie kojarze z jakiegos topicu nie polecam wosku w płynie boli boli boli ;)

Gość jgdeb
a orietujecie sie ile kosztuje taka depilacja u kosmetyczki ???

Gość ddddf
ja od zawsze używam depilatora (do wszystkich miejsc wymagających depilacji) wosk to zbyt brudna (klejąca) robota...

no tak, to ja mam dysortografię, przepraszam za błędy a ile poakowań tych plastrów powinnam zużyć , tzn ile powinno mi wystarczyć? w jednym opakowaniu jedt 6 podwujnych, czyli 12 plasterków

a może powinnam ugłaskać czymś te włoski najpierw? aby były w 1 strone :)) a nogi mają byc takie gorące po kapieli?? bedzie wtedy lepiej?

Gość iiiwona
Dziewczyny, a czy nie myslałyście o tym , zeby jednak zdecydowac sie na depilacje laserową. Przynajmniej bedziecie miały spokój na zawsze. To chyba po prostu sie lepiej opłaca...

pod warunkiem, że będzie to Light Sheer Duet, a nie IPL. IPL usypia wlosek, a Light Sheer Duet niszczy melanine odpowiedzialną za jego produkcję!

Gość gość
Depilacje woskiem robie w Black Pearl w Krakowie. Takie rozwiazanie jest dla mnei wygodne, bo na jakis czas mam spokoj z odrastajacymi wloskami :)