Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

po jaką cholerę zapisują Zyrtec na alerige, jak w działaniach niepożądanych

Polecane posty

Gość bellusia

pisze, że mogą wystąpic objawy alergiczne, i wysypki?!! już mam dosyć, błądzę w kółko, dieta nie pomaga Bebilon Pepti też nie, dziiecko ma 7 miesiecy i jesteśmy w punkcie wyjścia, wysypki, plamki, az lepiej raz gorzej, już nawet nie wiem, czy ma tą skazę białkową, czy nie, czy inną alergi, czy wogóle niepokarmową a kontaktową ręce opadają

co do działań niepożądanych: firma która tworzy jakiś lek musi go przetestować na dużej ilości osób, jeśli u jednej z tych osób (nawet jeśli było ich milion :P) przez lek wystąpiła alergia to firma musi zapisać to w działaniach niepożądanych...........

Gość moj tato mial kiedys lek
kktory mial cala strone dzialan niepozadanych, ze smiercia wlacznie :O

To zrób testy alergiczne z krwi (całkiem są wiarygodne po 3 a najlepiej po 7 roku życia ale jak to silna alergia to już wyjdzie coś). Nie wiem od kiedy można podawać, ale ja swoim daje claritinę w syropie i teraz alergolog przepisała singular. Nie wiem co je twoje maleństwo, pewnie nie wiele ale unikaj selera- nie dodawaj do zupek bo silnie uczula. Może to kurz i roztocza? Podobno bardzo dużo niemowlaków ostatnio na to jest uczulonych? U nas wyszło ze drzewa pylące od stycznia do marca/ kwietnia (a niby maluchy na drzewa nie są uczulone, a tu niespodzianka) Przypilnuj żeby w pokoju w którym śpi dziecko nie było puchu, pierza (pościel dla alergików). Pluszaki trzeba raz na dwa tyg co najmniej prać, albo wywalić, dywan aut, pościel na dzień najlepiej wkładać w worek foliowy i do zamrażalki (wyjąć z godzinę przed snem żeby nie była zimna) Nam polecono kąpać w kosmetykach dla alregików i zmienić proszek na lovelle albo jelpa.

Gość bellusia
prałam w Loveli, dzisiaj pani doktor zaleciła tylko płatki mydlane. Pościel antyalergiczna, z wkładaniem do zamrażalnika nie wiedziaam, dywanów nie mam, a te roztocza? to nie wiem gdzie mogą być?

Zmiany skórne są przy alergii pokarmowej,przy wziewnej jest zaczerwienienie oczu,katar. Mój starszy ma 4 lata i wciaż walczymy z alergią choż zaczął ładnie wyrastać(miał stwierdzoną po roczku),po testach skórnych wyszło,że nie dylko białko krowie go uczulało.Miał wziewną na pyłki traw,oczy miał strasznie spuchniete i łzawiły,ale wyrósł.U młodszego(11 miesięcy,alergia stwierdzona jak miał 6 tyg.) unikam wszelkich alergenów.Jak skóre ma ładnejszą to sprawdzam reakcję na jakiś produkt.Oboje dostają Zyrtec. Proszek tylko Jelp,żadnych płynów do płukania,pościel antyalergiczna.

Gość bukaa
Przy ibupromie zatoki działaniem niepożądanym jest zawał serca ;) Zmiany skórne niekoniecznie sa objawem alergii pokarmowej, bo podobnie dzialaja kosmetyki. Mój syn był uczulony i na lovellę i na jelpa, o płynie do prania mogłam zapomnieć do 5 roku życia. :o Objawiało się to właśnie wysypką i szorstką skórą. Kosmetyki zmień na takie dla hipoalergików, proszek na płatki mydlane, co już ci radziła lekarka.

bellusia - mam podobnie jak Ty. Małego raz wysypuje raz nie, raz ma suchą skórę, a za kilka dni wszystko wraca do normy. Stosowaliśmy Pepti, Zyrtec,maści sterydowe i wiele innych specyfików. Bez rezultatu. Zrobiliśmy testy z krwi - nie wykazały alergii pokarmowej, ale dermatolog mimo to zaleciła ścisłą dietę, aby napewno wykluczyć lub potwierdzić wpływ jedzenia. Cały tydzień był tylko na Pepti i nic się nie zmieniło, a więc podobnie może być u Ciebie - alergia nie ma nic wspólnego z jedzeniem. Albo ma uczulenie na coś innego (a potencjalnych alergenów jest niezliczona ilość, albo jest takim wrazliwcem i pozostaje pielęgnacja)

Gość bukaa
Istnieje jeszcze cos takiego jak alergia krzyżowa - tzn. alergię wywołują 2 równocześnie podane alergeny. Czytalam, że często tak działa wełna - ubranie wełniane samo w sobie nie powoduje żadnych reakcji, ale po podaniu określnoego rodzaju jedzenia powoduje alergię. Syn mojego znajomego był uczulony na marchewkę, przyznacie że to ostatnia rzecz, ktora by się podejrzewało.

Gość ALERGIA NA BIALKO NIE PRZEJDZI
nie przejdzie w ciągu tygodnia. Moje dziecko dopiero po ok 3 tyg. od odstawienia wszelkiego nabialu, bialka odzyskalo ladna skore

Gość bellusia
3 tygodnie od odstawienia każdego alergenu? czy tylko chodzi o białko?

Gość bellusia
podnoszę 3 tygodnie się czeka?