Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwiaca sie

duphaston----dziwny okres

Polecane posty

Gość martwiaca sie

od połowy cyklu brałam duphason(od18dc przez 10dni)Okresu dostałam w 31dc czyli dzien pozniej niz powinnam,ale ten okres trwał2dni i juz go nie ma.Dlaczego taki był krótki i mało obfity? czy to normalne

Gość martwiaca sie
okres trwał 2 dni a teraz miałam dwa dni bez okresu a teraz plamie na brązowo.To normalne????????????????

Gość martwiaca sie
up

Martwiąca -ja biorę Duphaston od lipca 2009r. na uregulowanie cyklu (bez "wspomagaczy" moje cykle są ok 50-dniowe...). Brałam w dawce 2x1tabl. -16-25dc. Poczatkowo (przez 3 cykle) @ przychodziła regularnie co 28 dni -i trwała normalnie -4-5dni. Potem sie zaczęła "przesuwać" i była co 33 dni. W poprzednim cyklu w 36dc -nadal nie bylo @ -poszłam do gina, i kazał mi zacząć znowu brać Duphaston -3x1tabl -do skutku w postaci okresu. Okres przyszedł w 38 dc -i był taki jak opisujesz -króciutki -2dni - i bardzo skąpy oraz w ostatni dzień to była w zasadzie tylko brązowa wydzielina. Dodam, że lekarka na USG stwierdziła, ze był to cykl bezowulacyjny, natomiast ten okres taki po prostu był... Więc nie martw się -może ten Two cykl też był bezowulacyjny -i stąd taki skąpy? Ja mam niedobór progesteronu w II fazie cyklu, poza tym lekarka stwierdziła że mój organizm juz "przywykł" do Duphastonu -dlatego w tym cyklu mam zwiększona dawkę -3x1tabl -17-26dc. Dziś mam 25dc i mam nadzieję, ze tym razem @ się nie opóźni... Jeszcze raz -Cię pocieszam -nie martw się -moim zdaniem wszystko z Tobą OK! pozdrowionka!

Gość martwiaca sie
dziekuje Ci bardzo,uspokoiłas mnie.miło ze ktos "normalny"tu sie trafił i konkretnie mi odpowiedziałDZIEKUJE