Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwiaaaa18

rozstepy pomocy !

Polecane posty

Witam ! Potrzebuje pomocy , 3 tygdnie temu urodzilam dziecko i niestety przed porodem na brzuchu pojawily sie rozstepy , teraz brzuch spadl a rozstepy sa czerwone , mam pytanie czy da sie je jakos usunac ? Mam masc contractubex i zastanawiam sie czy pomaga i czy mozna ja stosowac na rozstepy , kupilam ja po to zeby smrowac blizne po cesarce , prosze o odpowiedz . Pozdrawiam

Gość eder
nie powiem Ci czy w Twoim przypadku pomoze.. mysle ze po ciązy raczej na nic Ci sie to nie zda.. ja mam 18 lat i jakos 2 lata temy pojawiły mi sie rozstepy na posladkach i troche po wewnetrznej stronie ud.. nie zniknely pomino moich usilnych staran a nie mam specjalnych wahań wagi czy cos.. wiec mysle ze raczej nic nie zdzialasz bez operacji np.. jakiegos rozjaśnienia ich..

Gość bizarr1
na czerwone rozstępy pomoże mezoterapia lub laser.Z kremami cud daj sobie spokój nie warto wydawać kasy - ewentualnie kup krem palmers ten skoncentrowany a nie zwykły to może troszkę pomóc . Tańszym odpowiednikiem contratubexu jest cepan ale ani jeden ani drugi nie dają jakiś konkretnych efektów.

takim nic nieskutecznym kremem cud jest np vichy na rozstępy mojej koleżance po ciąży pomógł norel na rostępy na brzuchu i piersiach nie znikneły całkowicie ale prawie są nie widoczne a miała sine nie czerwone a sine i pomogło no i wiadomo masaże pilingi i jakoś powinno skutkować ;) i lepiej nie dopuszczać wielkich wachań wagi

Gość dfgkdsjgksjrgkersk
czerwone rozstępy to jeszcze świeża sprawa, może da się coś zrobić. "zagojone", jasne to dopiero problem. Ty jesteś po porodzie, to normalne, że skóra jest wymęczona, mogły się pojawić takie problemy. ja jestem w zasadzie chuda, w miare aktywna a od 17-18 roku życia mam całe pośladki poprzecinane rozstępami jasnymi pionowymi, jeden obok drugiego. to dopiero żenada.