Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ta wesoła

Czy dostane rozgrzeszenie?

Polecane posty

Gość taka ta wesoła

Mam slub cywily.Tylko!Z tego powodu nie moge przyjmowac komuni świętej,bo wg Kościoła zyje w grzechu.Niedługo biore ślub kościelny.Czeka mnie spowiedz.Czy jezeli nie powiem kapłanowi że z mężczyzną i uprawiam z nim sex,to da mi rozgrzeszenie?Nie mam zamiaru się z tego spowiadac bo dla mnie to nie grzech.

Gość sfasdfgsd
jeśli się nie wyspowiadasz z czegoś celowo a tym bardziej z tak ciężkiego grzechu to popełniasz świętokradztwo a co za tym idzie najpewniej spłoniesz w piekle 🖐️ ... zakładając że chodzi o kościół rzymskokatolicki

mysle że na pewno dostaniesz rozgrzeszenie! tym bardziej że chyba chcesz sie poprawić skoro bierzesz slub (tzn tak wg myslenia księzy), bo dla mnie seks przed slubem, z ukochana osoba to nie grzech :) tylko nie traf na jakiegoś oszołoma ;) zapytaj znajomych kto jak spowiada i już :)

Gość taka ta wesoła
Akurat!Dla mnie to nie jest grzech

Gość sfasdfgsd
ty uważasz, że to co zrobiłaś nie jest grzechem, jednakże wiesz, że twoje wyznanie uznaje ten sam czyn za grzech a więc ty akceptując zasady tej religii akceptujesz, że ten czyn jest zakwalifikowany jako grzech. CHYBA że nie akceptujesz wszystkich zasad ale po co ślub w takim razie? poza tym kościół już dawno ustosunkował się do takich spraw. pozdrawiam

zle przeczytałam :P myslałam ze własnie chcesz sie z tego wyspowiadać :P bo tak to ja bym sie tez nie spowiadała z tego.. grzech to zło, a jakie zło jest w tym, że się uprawia seks z ukochaną osobą..

Gość sfasdfgsd
do Bazienki: może cię to zdziwi ale odeszłam z kościoła kilka lat temu

Gość aha i ach
popieram osobę wyzej. Uwazam, ze o wiele większym grzechem jest zatajanie grzechu, a według twojej wiary w której chcesz brać ślub, seks z osoba z którą tego ślubu nie masz JEST grzechem, niz nie chodzenie do spowiedzi w ogóle. Co za kołtunizm i obłuda. :O