Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka1811

Ciąża?

Polecane posty

Gość Anka1811

Hej Dziewczeta :) spózniami sieokrespare dni,jestem sennai tak dalej ale zastanawiamnie jedno,gdy naciskam na sutek wypływa kropelka białego jakby mleko tak miałam wczoraj i dzisiaj a 3 dni temu kropelka przezroczystego a na dodatek boli mnie podbrzusze jak na okres ale to juz tak trwa jakis czas a okresu jak nie było tak nie ma. czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam goraco

Gość moze test zrob

Racja,lepiej zrób test,a ile Ci się misiączka spóżnia?Na początku ciąży brzuch też może boleć,właśnie tak jak na okres!

Gość moze to za wysoka prolaktyna
okres ci się spóźnia i masz wyciek z piersi. Prolaktyna może to powodować. Zrób test i wybierz się do lekarza.

Gość moze test zrob
dokladnie wiec lec do apteki i rob bo nie wiemy czy gratulowac czy co ;)

Gość Anka1811
okres spóznia mi sie 6 dni. najbardziej martwi mnie ten lekki wyciek z piersi po nacisnieciu,boje sie bo juz raz poroniłam a drugi raz tego nie zniose. Dzis bede robic test,trzymajcie kciuki :)

Gość moze test zrob
trzymam a teraz lec po ten test powodzonka

Gość Anka1811
z tymi moimi cyklami to róznie bywało ale od trzech miesiecy miałam dosc regularne,test kupie dopiero gdy mój facet z pracy wróci bo do apteki mam 8 km. ale pierwsze co to dam wam znac :) tylko powiedzcie mi co ta wydzielina z sutka oznacza bo martwie sie i to bardzo.

taka wydzielina wystepuje przy zbyt wysokim poziomie hormonu - prolaktyny. najlepiej iść do labolatorium i zrobić badanie na poziom prl. będzie ono bardziej wiarygodne jeśli zrobisz tzw test z obciążeniem. polega to na tym ze masz pobieraną krew, potem bierzesz tabletkę metronidazolu (chyba, o ile nie pokręciłam nazwy, bo już daaaaawno go robiłam, tabletkę dostaniesz w labo) po godzinie pobierają krew ponownie i potem po kolejnej godzinie znowu.

w ciaży taka wydzielina się poajwia ale (zwykle) w jej drugiej połowie. oczywiście są wyjatki kiedy to może pojawić sie na początku. zbyt wysoki poziom prl może powodować m.in zanik owulacji, oraz nieregularność cykli.

Gość ble bebeb
jestes w ciazy gratulacje

Gość onaionaion

Gość Anka1811
Hej to znowu ja :) Robilam test i wyszedł negatywny. pozdrawiam Was cieplutko.

Gość moze test zrob
hm mozliwe ze za szybko, jak dalej nic powtorz go za ok 2-3 dni. Mi tez dlugo test nie polazywal ciazy. pozdrawiam