toomuchtears 0 Napisano Kwiecień 9, 2010 Witam mam zly wynik hormonu testosteronu duzo ponad norme lekarz zobaczy moj wynik w poniedzialek, jakie tabletki unormuja mi ten hormon? czy dlugo trwa leczenie? prosze o porady kobiet bedacych w podobnej sytuacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia1211 Napisano Kwiecień 9, 2010 witam. ja tez mam zaduzy testosteron a co za tym idzie pco od 9 lat, staram sie o dziecko od dzis zaczelam brac duphaston pozniej clostilbryget , testosteronem zajme sie po ciazy , mam włoski wszedzie dzieki bogu ze moj facet wie o wszytkim odzywaj sie prosze 10953273 moj nr gg chcetnie porozmawiam na ten temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Kwiecień 9, 2010 najczęsciej przy podwyższonych testosteronie ginekolog lub endokrynolog przpisuje pigułki antyandrogenne np yasmin, czasami testosteron jest podwyższony razem z prolaktyną i stosuje sie tez leki zbijające prolaktyne np bromokryptyne. leczenie trwa dosc długo, ale nie jest kłopotliwe. na zbicie testosteronyu mopżesz dodatkowo uzywać naturalnych srodków tj soji, siemienia lnianego. jesli od nadmiaru testosteronu wypadaja Ci włosy kup loxion Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toomuchtears 0 Napisano Kwiecień 9, 2010 w styczniu odstawilam Diane 35 i od tej pory mam ciagle pogorszenie skory na tyle powazne ze w okresie swiat mialm bolsne gule na twarzy:((( dodatkowo nerwy nerwy wpadam w zlosc jestem momentami jakas agresywna:// , nie robilam badania prolaktyny ginekolog za to od jutro tzn od mojego 17 dnia cyku zlecila mi brac Luteine przez 10 dni mam 20 lat i nie planuje jeszcze dzieci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toomuchtears 0 Napisano Kwiecień 9, 2010 moj wynik 242 (robiony w 16 dniu cyklu) :/ n orma (< 80 u kobiet owulujacych ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Kwiecień 9, 2010 Tez taki mialam. Dostalam Yasmin. Ale warto przebadac inne hormony i znalezc przyczyne problemu. Bo to jest taki problem, ze poki bedziesz brac tabetki bedzie jako tako, jak odstawisz problem powroci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toomuchtears 0 Napisano Kwiecień 9, 2010 hmmm chodze do ginekolog-endokrynolog z inncyh hormonow mialam TSH wyszlo wg lekarki w normie 3,513 (norma do 4,000) ginekolog dala mi skierowanie jedynie na ten hrmon nie wiem mam sie spytac zeby mi zlecila badanie na inne hormony....prolaktyne i inne? chodze na wizyty z nfz wiec moze dlatego lekarze niechetnie kieruja na badania:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
s28 0 Napisano Kwiecień 9, 2010 hej!! dołącze się też mam b. wysoki testostero 146.6 norma do 76 !!!!! fsh mam 2,93 a norma ood 4 więc niskie progesteron za niski a reszta prolaktyna, estradiol, LH wyszły ok!!!! Każdy lekaż mówi mi co innego juz się gubię!!!!! Teraz mam skierowanie do endokrynologa mam nadzieje że pomoże a tak ps. to mam 25 lat i staram sie o dzidzie!!! zastanawiam sie czy któraś miała podobne wyniki i pomoże mi swoim doświadczeniem bo z lekarzom przestaje ufać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toomuchtears 0 Napisano Kwiecień 10, 2010 Mi lekrak mowila ze moja II faza cyklu jest za krotka dlatego teraz mam brac przez 10 dni luteine Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach