Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjhnlk

Jakie macie sposoby na ustpienie bolow menstruacyjnych ??? ;/

Polecane posty

Gość ciaza powaznie

Gość Bardzo dobrym sposobem..
.. jest masaż stóp (konkretnych punktów na stopach i łydkach). Refleksologia bardzo dobrze pomaga (sprawdzone na sobie)... http://www.refleksologia.com/mapy-stop-i-dloni.html -> czwarty rysunek, widok na stopę/nogę z boku -> znajdź gdzie jest macica, jajniki, jajowód, miednica. Czyli: -> wewnętrzna strona wzdłuż łydki (na odprężenie podbrzusza) -> cała pięta Achillesa - wewnętrzną i zewnętrzną stronę stopy Każdy punkt masować przez minimum 3 minuty; Najpierw jedną, później drugą nogę. Siła nacisku musi być dość mocna - to nie ma być głaskanie, tylko raczej okrężne masowanie/uciskanie punktów. Należy się przy tym skupić na miejscach, które są szczególnie wrażliwe na dotyk bądź po prostu bolą. Przy dużych bólach zacząć masaż na ok tydzień przez okresem - i raz dziennie np wieczorem masować przed pójściem spać. W momencie gdy wystąpią bóle - należy najlepiej masować 2-3 razy dziennie stopy, bądź znaleźć odpowiednie punkty na dłoniach (to są ogólnie całe nadgarstki, w szczególności punkty przy kościach). Pomaga na ból, a przy dużych krwawieniach, niebezpiecznych dla zdrowia/życia - ogranicza ilość krwi i poprawia pracę narządów płciowych.

Gość alga1231
dobry temat może wkońcu coś znajde co mi pomoże ja jak mam te dni to tak boli że mndleje z bólu i chodze na zastrzyki przeciwbólowe bo nic innego nie pomaga a one też średnio:-(

Gość Zastina
mi nie pomagala nic, oprocz boli, mialam takze zaburzenia wzroku, rownowagi, wymioty, biegunka, bralam tabletki antykoncepcyjne i mi przeszlo, teraz jest uregolowany pozdrawiam

Gość Hymmhymm...
Faszerowanie się lekami nie rozwiązuje problemu, a stwarza nowe. Ból jest naturalnym sygnałem z organizmu, że coś jest nie tak i koniecznie tematem należy się zająć głębiej. Polecam masaże stóp - mnie zawsze pomagało przy silnych bólach brzucha nie tylko związanych z menstruacją, ale również przy wzdęciach/zaparciach. I jak samemu się taki zabieg przeprowadza, to to nic nie kosztuje. Poza tym brak skutków ubocznych... Ale - Wasz wybór.

Gość Warwik
zalepienie cipki

Gość po urodzeniu dziecka
przechodzi