Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ej powiedz

Ile powinno zjadac 15mies dziecko?

Polecane posty

Gość ej powiedz

Moja mala je tak: ok7-piers ok 9 - kaszka na gesto(150-180ml) ok13- obiadek (ok 200ml) ok15 - albo drugie danie(tyle ze w mniejszej ilosci) albo jakis danonek ok17 - sloiczek owocow, budyn, kisiel, kanapka ok20-piers W miedzy czasie sporo podjada. Pije soczki lub herbatke. Wazy 10,5kg, mierzy 79cm. Moje pytanie brzmi: czy nie jest zbyt chuda? I czy te dania obiadowe nie poinna jesc w wiekszych ilosciach? Poradzcie. Ona jest strasznym niejadkiem, wszystko musze w nia wciskac. Moze macie jakies ciekawe propozycje potraw. Z gory dzieki za pomoc i rady.

Gość ej powiedz
up

Gość
duzo je co ty bys chciała zeby jadła tyle co ty?

Gość ej powiedz
No moze bez przesady :P Chodzi mi o to, ze od poczatku grudnia przybyla tylko niecaly kg.

mój synek ma 16 mies i wazy 10 kg:) mi ma ok 82 cm:) córeczka wcale nie je tak mało moja droga, poprostu jest drobna i tyle potrzebuje:) mój mały tez nie zje jak go nie zabawię cyzmś, ale dobrze się rozwija to co się bede spinać...:)

Gość ej powiedz
Pytam, bo mnie naszly watpilwosci... Tesciowa mnie neka swoimi radami wychowawczymi, az w koncu zwatpilam w to czy dobrze karmie swoje dziecko. Tez musze ja zabawiac i najlepiej jak jestesmy same, bo jak sa jacys goscie to nici z jedzenia.

Gość tucz glupia babo dziecko
a pozniej rosna takie grubasy ktore maja problemy w szkole, dzieci sie z nich smieja i sa chorowite :(

Gość ej powiedz
a tu jak zwykle agresja :O nawet jak bym chciala ja troche podtuczyc to i tak jest to niewykonalne.

teściowa to niech się zajmie swoimi sprawami:) to twoje dziecko i Ty decydujesz co i ile mu dać:) jesli córcia jest pogodna i dobrze się rozwija to moze tyle jej wystarczy, ma mały brzuszek tak jak mój diabełek:) a te zabawianie ehhhh trzeba przeżyc nie my jedne :)

wydaje mi się że wagę ma ok:)moja córka ma 21 miesięcy a wazy 10,5kilo:)

Gość ej powiedz
ogolnie to taka mala maruda, ale moze to wina zabkow, bo wciaz jej jakies wychodza. parami na dodatek.

Gość
niestety to prawda, większość matek i babć ma obsesje na punkcie czy moje dziecko nie je za mało. czy nie jest za chude. ciesza się gdy dziecko jest pulchne i pochłania wszystko jak odkurzacz, a potem skutki sa takie , że dziecko w przedszkołu waży 40 kg, w szkole jest przesladowane z powodu swojej tuszy a w wieku 30 lat zapada na cukrzyce typu II i nadcisnienie tetnicze.

a ja tam się wcale nie przejmuję, że mój syn to drobiażdżek. Mój maz był drobnym dzieckiem ja też, więc synek też jest, przecież ma nasze geny:) Morfologię ma świetną:) nie ma co się martwić..

Gość ej powiedz
No moze troche przesadzilam, ale do popadania w obsesje to mi daleko. Poprostu zaczelo mnie to nurtowac, tym bardziej, ze jak obserwuje dzieci w podobnym wieku to kazde z nich jest wieksze, grubsze itp. A jak to mowi tesciowa "one lepiej wygladaja".

je całkiem sporo moim zdaniem a tuczyć dziecko to też głupota :( teściowej nie słuchaj :) moja wytrzymać nie może jak córka czegoś w rączce do jedzenia nie ma:)

te teściowe:) moja wie, że ja i tak robie to co uważam za słusznę a takich rdek to nie słucham:D

ja też mam takie podejście do mojej ale niestety mała ma już 21 m a ona dalej swoje a ostatnio to nawet mi powiedziała że złą matką jestem:(

Gość ej powiedz
Dzieki, teraz wiem, ze powinnam wyluzowac :)

no kurcze jakby mi tak powiedziała, to chyba bym jej cos odp:) jakim prawem ona moze oceniać ja to zbyt bezpośrednia jestem....niech pilnuja swoich nosów

najlepiej to robic jak sama uważasz :) przecież dziecko nie zagłodzisz a z tego co napisałaś Twoja mała je fajnie :)moja pn pije góra 180 ml mleka a wiedzę że młodsze dzieci dziewczyn tu jedzą więcej mleka niż moja:)

to ja powiem, że mój mały prawie wogóle nie pije mleka.. jak dziennie wypije 50 to jest dobrze:) nadrabiamy serkami, twarożkami:) i tez jest dobrze:)

och ja pysk niewyparzony mam więc jej opowiedziałam i teraz ja sie z nią nie kontaktuje :)pozwalam widywać się z dzieckiem ale ja dziękuje za jej towarzystwo:)

Gość ej powiedz
Moja to mleka mod nie tknie, chyba ze pod postacia kaszki na gesto, nalesnika lub budyniu. Dlatego nadal nie moge sie zdecydowac na calkowite odstawienie jej od cycka.

ja na temat piersi niewiele mogę powiedziećmoja praktycznie od urodzenia na sztucznym:(

Gość sarlinka
Moja 17-miesięczna córuś je tylko 3, czasem 4 posiłki dziennie i waży nieco ponad 9 kg, a ja się nie przejmuję, bo nie choruje i ma dużo energii. Poza tym staram się by te posiłki miały dużow wartości odżywczych, czyli na obiad dostaje bukiet warzyw, chude mięso i jakąś kaszę.

opowiedziałam jej że swoje dzieci juz miała i czas na ich wychowanie a teraz jest mój czas :) to tak delikatna wersja:) bo chyba jej tym na odcisk nadepnęłam :) och tego było tyle że wypracowanie mogłabym napisać :) i teraz sie z nia nie widujemy po dziecko dziadek przychodzi :) szkoda tylko że mieszka blok obok:)

Gość a ja uwielbiam taniec
Moja je mniej wiecej tyle co dziecko autorki i jest ok. Wazy 11,5kg.

Gość ale czym Ty się martwisz
? jeśli dziecko jest zdrowe, to nie ma co marudzić;) mój synek wcina wszystko co mu dam, a od września do dziś czyli przez 7 miesięcy przybrał tylko 1kg i nie waży nawet 11kg, a ma prawie 21 miesięcy;)

a mój waży 12 kg, a w życiu nie zjadł na raz 200 ml obiadu. On by tylko cyckiem chciał żyć.