Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala49

Łatwy tort

Polecane posty

Witam:) Dzisiaj mój chłopak ma urodziny, jednak dopiero jutro się zobaczymy więc wpadłam na pomysł, że oprócz prezentu, który kupiłam zrobię tort. Nigdy w życiu nie robiłam tortu. Chcę kupić gotowy biszkopt, przełożyć go masą i ładnie ozdobić Czy macie jakieś pomysły na masę? Wiem, że tort będzie polany czekoladą, a to już coś ;) pozdrawiam!

Gość angelah87
Ja też mam zamiar zrobić jutro swój pierwszy tort:D Próbował ktoś krówki z delecty? Albo śmietankowego? Wiem, że będzie to głupie pytanie, ale muszę spytać :P Biszkopt podzielę na trzy części. Na spodzie będzie biszkopt, krem, biszpokt, krem, biszkopt i polewa, już bez kremu, prawda?

Dobry pomysł z tym kremem. Myślę, że krem śmietankowy z dr oetkera będzie świetnie pasował do polewy czekoladowej! :)

Gość krem waniliowy
Mam przepis na krem waniliowy stosunkowo prosty do zrobienia, a pyszny: 50 ml mleka 1 cukier waniliowy 4 żółtka 70 g cukru 4 płaskie łyżki mąki Do mleka dodać cukier waniliowy. Podgrzewać na wolnym ogniu. W osobnym naczyniu żółtka utrzeć z cukrem na jasny krem. Wmiksować do nich mąkę. Gdy mleko będzie gorące (ale nie wrzące!!!) wlewać do masy cienkim (ważne!!!) stumykiem cały czas miksując. Całość przelać do garna po mleku i podgrzewać aż krem zgęstnieje - cały czas nalezy mieszać, żeby nie powstały grudki i się nie przypaliło. Proporcje jakie podałam wystarczają na sporą karpatkę:) ja "stosuję" ten krem do tortów, tart, ptysiów, eklerek, napoleonek i karpatki :D

Gość krem waniliowy
A nie wolicie same upiec biszkoptu? To nie jest trudne, a będzie o niebo lepsze niż torebkowe :) przepisy można znaleźć w necie - jest ich multum :) ciasto zawsze można udekorować owocami i jest piękno i pysznie :) owocnego pieczenia :)

Myślę, że spróbuję upiec ten biszkopt :) Mam nadzieję, że chłopakowi spodoba się niespodzianka ;)

Gość koiko
pyszny latwy krem do biskoptu -wystarczy zmiksowac smietane 30 lub 36 procent i dodac rozpuszczona biala czekolade-nie goraca Na koniec dodajemy wiorki kokosowe Wychodzi pyszny krem rafaello:)

Gość Marta_Kijowska
No i jak wyszedl biszkopt? Na jaki krem sie w koncu zdecydowalas?

Gość nanorurki
ale mi smaka narobilyscie zrobie sobie szyszki kokosowe

Gość zuzia_maruda
Ja uwielbiam torty z bitą śmietaną i zawsze dodaję takie masy śmietanowe do ubitej śmietany http://www.opinie.senior.pl/Dr-Oetker-Masa-smietanowa-waniliowa,37489.html są trzy smaki śmietankowy, malinowy i czekoladowy lepiej się trzyma i nie podchodzi wodą a są przepyszne przynajmniej ta śmietankowa i malinowa czekoladowej jeszcze nie robiłam