Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helaszkkaaa

totalne wypalenie zawodowe

Polecane posty

Gość JassieJay
Ja też mam totalne wypalenie zawodowe, pracuje w aptece i mam już dość użerania się z ludzmi. Czuje jak ta praca mnie niszczy od srodka jak pasozyt, codziennie same stare babcie, narzekający ludzie, człowiek ma już po prostu dość. Z drugiej strony ,podobnie jak oddzialy zaporowe NKWD na wojnie stale w mediach branżowych pojawiają sie artykuły - jak bardziej pomagac klientom, jak sie wiecej usmichac, jak poszerzyc wiedzę itp - zero realnego podejscia do tematu tylko same farmazony na słodko. Wg mnie na wypalenie zawodowe nie ma lekarstwa- to jest proces jak uzależnienie, gdzie przekroczy sie linie to już nie ma powrotu do normalności. Nawet jakby ktoś miał 2 lata urlopu i by wypoczął, to po powrocie do pracy symptomy wypalenia pojawią się po tygodniu w natężeniu takim jak przed urlopem.

Gość jola0071
W takim przypadku najlepiej zgłosić się do psychologa. Tutaj https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa macie namiary na świetną klinikę, która znajduje się w Warszawie. Można się tam zarejestrować online, poprzez kalendarz na stronie.

Gość bloom3
Uważam, że wizyta u psychologa będzie naprawdę dobrym rozwiązaniem. Faktycznie w tym Psychomedic mają świetnych specjalistów. Tutaj jest nr tel 22 253 88 88 do rejestracji. W Warszawie są 4 kliniki.

Gość już niewypalona
Jestem z Poznania i by poradzić sobie z wypaleniem zawodowym, korzystałam z pomocy psychologa. Odwiedzałam gabinet pani Karoliny, która specjalizuje się w sytuacji wypalenia zawodowego i stresu. Spotkania pomogły, dlatego polecam. Wklejam link do strony https://psycholog-mularczyk.pl/pl/ Nie czekajcie, aż odejdziecie z pracy, bo już Wam tak obrzydnie, że nie będziecie mieć rano siły wyjść z łóżka.

Gość martynanana1
Moim zdaniem nieoceniona będzie pomoc psychologiczna. Tutaj 22 253 88 88 warto zadzwonić i umówić się na wizytę do psychologa w Klinice Psychomedic. Po pierwsze nie trzeba tam tygodniami czekać na wizytę, a po drugie mają tam świetnych specjalistów.

Gość twoje leki
Rozmowa z psychologiem o swoim wypaleniu zawodowym jest nonsensem. Ty nie masz szansy na zarobek, bo nie ma dla ciebie odpowiedniej pracy a ona lub on na twojej wizycie jeszcze się dorabia i pociągnie w kierunku takim aby cała służba zdrowia się dorobiła na tobie. Przecież psycholog, to najczęściej wyedukowany idiota, który nie rozumie zasad ekonomii i rynku pracy czy nawet i rynku przedsiębiorstw.

Gość nowerk
Nie zgadzam się. Jasne,że psycholog nie sprawi,że od razu polubimy swoją prace,a le może zaproponowac pewne rozwiązania.Na przykład zrobienie sobie wolnego na jakiś czas.Przekwalifikowanie się, zmniejszenie ilości godzin w jakich się pracuje.Mysle,ze wypalenie zawodowe wynika z rutyny oraz z pracoholizmu, który dotyczy wielu Polaków. Polecam zastanowić się nad zmianą stanowiska: http://www.lhhpolska.pl/pl/restrukturyzacja-i-outplacement/redeployment - chociażby w tej samej firmie.Pracodawcy na pewno o wiele łatwiej bedzie przystosowć pracownika do nowej pracy niż zatrudnianie nowego.

Gość wypalenie zawodowe
Nie tylko psycholog może pomóc w takich sprawach. Wypalenie zawodowe to poważna sprawa i są też doradcy personalni, coache którzy są ekspertami od wypalenia zawodowego i w tym się specjalizują. Bardzo ważne jest zapobieganie wypaleniu zawodowemu, które będzie skuteczne i świadome. Tu jest o tym ciekawy artykuł - http://www.joannakarpeta.pl/zapobieganie-wypaleniu-zawodowemu/