Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Królowa Bona

Wywiesicie flagi z kirem ?

Polecane posty

Bardziej niz takie katastrofy poruszaja mnie przypadki ludzi chorych na raka ktorzy choruja miesiacami, kalekich ktorzy musza całe zycie zmagac sie z tym, okrucienstwa ludzi wobec innych ludzi i wobec zwierząt. duzo by wynieniać. a wypadki sie zdarzają. szybka śmierc. Tych ludzi nie znałam nie bede udawać ze jest mi zal smutno. Jedynie mogę wspołczuć rodzinom. Nie jestem hipokrtyką nie bede wieszac flag ani palic świeczek. ale jestem w szoku. nigdy bym nie pomyslała ze to sie wydarzy. zlinczujecie mnie?

tylko z drugiej strony to codziennie powinniśmy mieć wywieszoną taką flagę. Codziennie ludzie giną w katastrofach, wypadkach itp.

[zgłoś do usunięcia] AD.ak Bardziej niz takie katastrofy poruszaja mnie przypadki ludzi chorych na raka ktorzy choruja miesiacami, kalekich ktorzy musza całe zycie zmagac sie z tym, okrucienstwa ludzi wobec innych ludzi i wobec zwierząt. duzo by wynieniać. I masz po części rację. Strata każdego Człowieko to niepowetowana strata. Nie mniej jednak zginęła Głowa Państwa i Polaków :(

Gość
Bazienka, wiesz, ze cie lubie ale tez uwazam, ze za bardzo ci ponioslo. Ja tak samo nigdy nie lubilam ani Prezydenta ani 80% swity, ktora mu w tym samolocie towarzyszyla. I wiem, ze nie bede po nich plakac, wywieszac flagi, nie odstawie swoich przyjemnosci i urodzin mojej przyjaciolki dzisiaj na bok, bo zginelo tak wielu ludzi, w dodatku waznych urzednikow panstwowych. Nie oznacza to jednak, ze nie mam szacunku i pokory do tego, co sie stalo. Nie chodzi juz o moje upodobania polityczne czy personalne do tych wszystkich ofiar. Zdarzyla sie niesamowita katastrofa, mnostwo rodzin pograza sie dzis w bolu nie do opisania. To osobista tragednia kazdej matki, zony, corki, przyjaciela i kolegi z pracy ofiar. Poza tym bez watpienia patrzymy dzis na cos, co zapisze sie w kartach historii Polski na wiele, wiele lat. Nasze prawnuki beda o tym czytac w podrecznkach do historii, to bardziej niz pewne. Dlatego uwazam, ze dzis -niezaleznie czy jestes za PiS, PO, SLD czy Partia Kobiet, niezaleznie od tego, czy jestes patriota lokalnym, narodowym, czy tez zadnym- powinnismy zamknac wszyscy japy na klodke. Dzisiaj przeczytalam na jakims top na kafe ''Przeciez oni nawet by sie nie zaineresowali ze ty umarles!"". No i co w zwiazku z tym, nawet jesli to prawda? To pokaz jeden z drugim, ze ty jestes lepszy, ze jestes ponad to! Chociaz dzis nie drzyjmy kotow. To tragedia, dla kazdego majaca inny wymiar. Jeden bedzie plakal po prezydencie, jego corka po ojcu, jego matka po synie. Jesli ty nie chcesz plakac - nikt ci nie kaze. Ale uszanuj to, co dzis sie wydarzylo. Tak....tak po ludzku.

Gość wwrrr
Je taime mon amour : "o kulturze osobistej świadczy wartość i wrażliwość człowieka". "mnie dziwi jakim cudem taka ignorantka ma maturę?" - to pytanie sugeruje właśnie wszystkie wymienione wartości, ze szczególnym uwzględnieniem kultury osobistej :)

Gość wwrrr
Zdzira - po co to wypracowanie do Bazienki, przecie dziewczyna nawet do świeczki się przyznała. "Dzisiaj przeczytalam na jakims top na kafe ''Przeciez oni nawet by sie nie zaineresowali ze ty umarles!"". No i co w zwiazku z tym, nawet jesli to prawda? " Możemy się co najwyżej oszukiwać, że jesteśmy ponad to. Że tacy dobrzy jesteśmy. Każdego dnia umiera wiele osób, co mamy w dupie, a teraz interesujemy się, że ktoś umarł, bo w mediach głośno. Nie jesteśmy 'ponad to'.

"Możemy się co najwyżej oszukiwać, że jesteśmy ponad to. Że tacy dobrzy jesteśmy. Każdego dnia umiera wiele osób, co mamy w dupie, a teraz interesujemy się, że ktoś umarł, bo w mediach głośno. Nie jesteśmy 'ponad to'" otóz to. należe do spolecznosci na NK i krew mnie zalewa jak widze te wszystkie zdjecia załobne. Te dzieciaczki wystawiaja na pokaz jakies symoble tylk dlatego ze media rozgłosniły czyli tak trzeba. ot tak przyzwyczajenie masowe. :|

Gość psyhiczna kafezdzira
---> brawo dla Ciebie.

Gość
Możemy się co najwyżej oszukiwać, że jesteśmy ponad to. Że tacy dobrzy jesteśmy. Każdego dnia umiera wiele osób, co mamy w dupie, a teraz interesujemy się, że ktoś umarł, bo w mediach głośno. Nie jesteśmy 'ponad to'. Nie, ja nie udaje, ze jestem ponad to. Wiesz czemu? Bo po ludzku jest mi przykro, jest mi szkoda i zal rodzin, ofiar zreszta tez. Nie bede tego tlumaczyc, jesli ktos tego po prostu nie czuje - wspolczuje serdecznie.Ja jednak nie potrafie byc w obec tego obojetna mimo, ze tak jak napisalam wczesniej - nie mam zamiaru plakac. Ale to nie o placz chodzi, chodz o ludzki szacunek do czyjegos zycia, a w tym przypadku raczej smierci. Tyle, nie chce mi sie bardziej rozpisywac, zreszta to powinne byc jasne jak slonce dla kazdego normalnego czlowieka.

Pomyślcie przez chwilę. Przecież tam zginęli ojcowie i matki rodzin, synowie i córki. Bracia i siostry, kumple, przyjaciele, znajomi, sąsiedzi :( ŻAL

Gość wwrrr
Ojcowie, matki, żony i dzieci giną każdego dnia. Dzisiaj akurat bardziej medialnie.

Gość
A, jeszcze co do tego argumentu o tysiacach, ktore gina. Otoz to, kiedy byla katastrofa Boeninga nad Pacyfikiem tez bylo mi przykro, zreszta tak samo zgineli tam wszyscy (poza dziewczyna, ktora wylowili tydzien pozniej). Ogladam czesto filmy na youtube, ktore wrzucaja bliscy zmarlych osob. I kiedy na to patrze tez jest mi zal kazdego ludzkiego zycia. Kiedy mowia w tv o zamordowanym dziecku, skatowanych kobietach - jest mi rownie zal. Moge mowic tylko za siebie, ale nie uwazam, ze dzis czuje to co czuje, bo media, bo prezydent, bo wielka katastrofa lotnicza. Nie.

W takiej chwili mało ważne jest kto zginął...nie mniej jednak ....Prezydent zginął. Zginęło 95 osób i w tym Głowa Państwa ! Jakby nie było ! ...."Niech Aniołowie zawiodą Was do raju..."

nie lubiłam Kaczyńskiego, Gosiewskiego polityki, pisu i tego całego szajsu, ale zginął Prezydent Mojego Kraju i zgineło mnóstwo osób min ze sztabu generalnego WP, zgineli ważni ludzie, ludzi których sami wybieraliśmy w wonych wyborach czuję straszny żal i smutek zginął Prezydent Mojego Kraju...

Gość wwrrr
Ja nie wywiesiłam. Nie mam flagi, nie mam kiru, czymkolwiek on jest właściwie. A gdybym miała, też bym nie wywiesiła. Choć mi przykro z powodu tragedii, nie czuję się dzisiaj bardziej Polką i nie odczuwam potrzeby manifestowania tego. Czy takie wywieszanie flagi to przypadkiem nie wystawianie swoich uczuć na pokaz? Jakoś nie mogę tego pojąć.

Gość dobreeeeeee!
show must go on w niektórych chorych umysłach

Gość kiuuy67
Kocha się nie za coś, lecz pomimo wszystko... Ludzie ginęli i giną za Polskę, tę Polskę z jej wszystkimi wadami... a wy nie możecie tego zrozumieć? Dostrzegacie jej wady i odgradzacie się od niej, bo są tu tipsiary i Nasza Klasa? Nie potraficie kochać jej mimo tego? Za to, że w niej urodziliście się, że was wychowała, że na jej ziemi stąpacie?

ja kocham Polskę :) jestem z niej dumna i dlatego żal mi ich wszystkich. żartowałam sobie nieraz z tych polityków, nie szanowałam, ale dziś było i nadal jest mi strasznie przykro. jak widziałam kogos śmiejącego się to chciałam mu zwrócić uwagę... ale ludzie mają sporo wyczucia - muszę tu wyrazić mój podziw szczególnie dla młodzieży, mnóstwo młodych Warszawiaków widziałam zapłakanych, czytali ekrany w metrze...widzialam też w metrze faceta który nagle uderzył pięścią w poręcz czytając informacje...może ktoś znajomy , bliski mu zginął? wszędzie cisza, spokój...całkiem przyjemnie ale szkoda że taka tragedia...

Gość wwrrr
Podziwiać ludzi za to, że płaczą na mieście? Dla mnie to osobliwe.

a dlaczego nie podziwiać? cieszę się , że są jeszcze ludzie z mojego pokolenia którzy mogą uronić łzę niekoniecznie nad kimś bliskim , chociaż to był PREZYDENT więc chyba jednak był nam bliski! wolę podziwiać ludzi z uczuciami niż bezdusznych dorobkiewiczów...

Gość wwrrr
"Jestem Polką i czuję się Polką dlatego dziś wywieszę flagę z kirem." Przedwczoraj nie byłaś? ;)

Wywiesiłam, nie tylko dla siebie i na znak żałoby i solidarności z rodzinami ofiar, ale także dla tego, że staram sie wychować dzieci w poszanowaniu dla życia ludzkiego i do ojczyzny za którą walczyli nasi przodkowie.

Zawsze byłam i jestem POLKĄ :) Nie tylko od święta :( ( tak jak niektórzy) Moi przodkowie zginęli ratując innych ludzi, byli także spaleni w kominach ...