Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Królowa Bona

Wywiesicie flagi z kirem ?

Polecane posty

nie mam flagi niestety gdybymm miala to bym wywiesila jak zdobede w pn to wywiesze

Gość wwrrr
Ale flagę dostał dopiero prezydent. Wybaczcie, złośliwię się. Co nie zmienia faktu, że fenomenu wywieszania flagi pojąć nie mogę, nie przemawia to do mnie.

Gość wwrrr
Nie mogę, najnormalniej w świecie nie rozumiem, czemu ludzie wieszają flagi po tym wydarzeniu. To już wieszanie 11 listopada bardziej mnie przekonuje.

Gość Pamięć dla prezydenta
i wszystkich ludzi.

Gość .,l.,l./,l.,/,,.,.,
Prezydent Lech Kaczyński W sobotę w lesie katyńskim odbędą się centralne polskie uroczystości upamiętniające 70. rocznicę mordu na polskich oficerach. W polskiej delegacji, na której czele stoi prezydent Lecha Kaczyńskiego, uczestniczyć w nich będą m.in. ostatni prezydent RP na uchodźstwie Ryszard Kaczorowski, prezes IPN Janusz Kurtyka, biskup polowy Wojska Polskiego generał dywizji Tadeusz Płoski, prawosławny ordynariusz Wojska Polskiego biskup i generał brygady Miron Chodakowski, sekretarz Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa Andrzej Przewoźnik, prezes NBP Sławomir Skrzypek, a także przedstawiciele Rodzin Katyńskich, kombatanci, żołnierze oraz parlamentarzyści. Stronę rosyjską reprezentować będzie przedstawiciel prezydenta Dmitrija Miedwiediewa oraz wiceminister spraw zagranicznych. Według szefa Kancelarii Prezydenta Władysława Stasiaka to bardzo ważna wizyta nie tylko dla Lecha Kaczyńskiego, ale dla nas wszystkich. - Jej wymiar symboliczny jest bardzo ważny dla Polski, dla Polaków, dla naszej tożsamości - powiedział minister Stasiak. - Prezydent poprzez uczestnictwo w uroczystościach w Katyniu zamierza oddać hołd polskim oficerom i jeńcom wojennym zamordowanym przez sowiecki reżim komunistyczny, jak również przypomnieć o tej tragedii światu - zaznaczył minister Mariusz Handzlik. Uroczystości rozpoczną się przed południem czasu miejscowego. Prezydent najpierw uczci rosyjskie ofiary NKWD, uczestnicząc w modlitwach i składając wieniec przed pomnikiem w części rosyjskiej Kompleksu Memorialnego "Katyń". Później Lech Kaczyński uda się na Polski Cmentarz Wojenny, gdzie po prezentacji broni przez pododdział honorowy wojska i oddaniu honorów pomnikowi, a także sztandarowi Kompani Reprezentacyjnej Wojska Polskiego odbędzie się msza święta. Zaplanowane są ekumeniczne modlitwy prawosławnego ordynariusza WP, przedstawiciela Ewangelickiego Duszpasterstwa Polowego, biskupa polowego WP i muzułmańskiego muftiego. Następnie wystąpienia wygłoszą prezydent, przedstawiciel władz rosyjskich, a także reprezentant Rodzin Katyńskich. Zakończeniem uroczystości będzie uroczysty apel poległych, złożenie wieńców oraz zapalenie zniczy. Lech Kaczyński zwiedzi też wystawę "Represje w 1937 w Obwodzie Smoleńskim". W trakcie uroczystości przedstawiciele Rodzin Katyńskich wręczą Lechowi Kaczyńskiemu urnę z ziemią pochodzącą z lasu, w którym mordowani byli Polacy. W ziemi tej, już w Warszawie prezydent posadzi w ogrodzie Pałacu Prezydenckiego "Dąb Pamięci". Po uroczystościach w Katyniu prezydent uda się do Smoleńska, gdzie w towarzystwie Rodzin Katyńskich zje uroczysty obiad. Następnie w Filharmonii spotka się z tamtejszą Polonią. Polskim działaczom za wybitne zasługi i działalność na rzecz krzewienia polskości Lech Kaczyński wręczy odznaczenia państwowe. Prezydent odznaczy też obywateli rosyjskich, działających w stowarzyszeniu Memoriał, które zajmuje się propagowaniem wiedzy o represjach radzieckich. - Dobrze, że będą uhonorowani działacze Memoriału rosyjskiego, bo to są akurat osoby, które naprawdę ciężko, w ciężkich warunkach zapracowały na to, żeby budować realnie pojednanie polsko-rosyjskie powiedział minister Władysław Stasiak. Powrót prezydenta do kraju planowany jest na sobotni wieczór.

Gość wwrrr
Do wieszania flagi - nieszczególnie.

Ja to was nie rozumiem ludzie. Jak dla mnie to prezydent jako głowa i reprezentant naszego państwa, wybrany przez WIĘKSZOŚĆ zasługuje na szacunek. Nie mówiąc już o tym ilu ludzi w ogóle zginęło w tej katastrofie, ilu z nich należało do poniękąd elity naszego państwa, a ilu leciało by odwiedzić groby swoich zamordowanych krewnych. Dla mnie wywieszenie flagi jest oczywiste.

Gość zapale lampke
flagi nie wywieszę,ale za to zapalę lampke nocną,jak sie ciemno zrobi

Gość serce rośnie
Jak długo żyję, to nie widziałam tylu wywieszonych flag. Przerabiałam wizytę papieża w moim mieście. Mnóstwo flag papieskich było kiedy od nas odchodził. przyglądam się czy ludzie celebrują 11.11. Dużo polskich flag wisiało kiedy nasi piłkarze grali w mistrzostwach europy, tyle że to były głównie flagi dołączane do znanej marki piwa, ale takiego poruszenia nie widziałam nigdy. Mieszkam na dużym osiedlu i to co widzę napawa mnie dumą. Jestem dumna z naszego społeczeństwa i z tego że jestem POLKĄ. Nasi politycy długo dążyli do tego żeby świat usłyszał o Katyniu i teraz w obliczu tej tragedii świat tam spojrzał. Właśnie pojawiła się informacja że rosyjska telewizja publiczna nada dzisiaj film "Katyń" Czy musiało dojść do takiej tragedii???

Gość taa niedobra pupa
Ja bym wywiesiła, tylko jakiś czas temu prałam flagę i zafarbowała na czerwono... :( A ruskiej na pewno nie będę wieszać....

Gość JESTESCIE PORABANI....
Patrz wyzej... Kazdy kto jest POLAKIEM-i chocby nie wiem co tu wypisywal-PRZEZYL TO!