Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga1919

Ciąża?

Polecane posty

Gość aga1919

Biorę tabletki antykoncepcje już prawie pól roku przez cały czas dodatkowo kochając się z chłopakiem używaliśmy prezerwatyw ale doszliśmy do wniosku ze skoro biorę tabletki możemy z nich zrezygnować i tak zrobiliśmy ostatnio i przedostatnio. gdy się kochaliśmy. Od ostatniego stosunku cały czas myślę o tym że jestem w ciąży bo skończył we mnie, a ja od jakiegoś czasu jestem senna cały czas, często mam zgagę, czasami bolą mnie jajniki i brzuch, apetyt mam większy, słabo się czuje. W przyszłym tyg koło środy powinnam dostać okres i z niecierpliwością czekam na środę. Wiem że może powinnam iść do lekarza i to sprawdzić ale nie wyobrażam sobie tego jakby to było gdyby lekarz powiedział mi ze jestem w ciąży. Nie jestem po prostu gotowa. jedyne o czy myślę całymi dniami to to że jestem w ciąży i nie wiem co jeśli tak rzeczywiście będzie co wtedy zrobię. Mam 19 lat nie jestem 15 latką która ma niewiadomo co w głowie i nie myśli o zabezpieczeniu bo ma nadzieje że jakoś to będzie. Boje się ze mimo wszystko jestem tym 1%, a nie mogę nim być bo moje życie dopiero w pełni sie zaczyna mam plany i nie ma w nich narazie dziecka. Zupełnie nie wiem co robić jak zając myśli zupełnie czym innym. Wmawiam sobie że aaa te objawy to nic pewnie mi się tylko wydaje że jestem w ciąży ale co jeśli tak nie jest? Wiem że nie powinnam sie bać ale znając moje szczęście wszystko jest możliwe. Naprawdę. Może panikuje po prostu i mam nadzieje że tak się okaże ale zawsze biore wszystko pod uwagę:)a co do brania tabletek to zawsze biorę je o 19.30 ale zdarzało się że brałam je o 22 albo i o 23 bo np nie było mnie w domu a tabletek nie miałam ze sobą. Nie wiem może po prostu świruję.

Gość emilka18884
Witam:) jak piszesz bierzesz tabletki juz dłuższy czas nawet jesli kilka razy przesunełas wziecie o kilka godzin to i tak zabezpieczenie było . mysle ze nie masz sie o co obawiac . powinnas dostac okres . nie panikuj jak sie spóźni bo jednak sie denerwujesz pozdrawiam:)