Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tansavea

jak ich zaprosić?

Polecane posty

Gość tansavea

Witam. Mam taki problem otóż zapraszam gości na wesele i nie wiem jak wypisać jedno z zaproszeń. Michał jest moim bratem ciotecznym i ma też dziewczynę z dzieckiem która nawet nie jest rozwiedziona ale to szczegół są razem i mieszkają ale nie wypada mi chyba ich zaprosić jako Michał i Anna Nowiccy bo przecież ona nie jest jego zoną. Czy może napisać Michał z osobą towarzyszącą a przy zapraszaniu im wytłumaczyć a i jak na zaproszeniu dołączyć dziecko Ani??? z góry dziękuję

Gość a nie można najprościej
oboje z imienia i nazwiska? to chyba najlepsze rozwiązanie, wiadomo że są parą więc ta osoba towarzysząca to trochę nie pasuje. dziecka jk chcesz to wpisz albo możesz zaznaczyć przy zapraszaniu (jeśli osobiście), że dziecko również jest zaproszone i mile widziane.

Gość Małoszka
Oczywiście, że nie powinnaś pisać Nowiccy. Ich problem, że mają nieuregulowaną sytuację prawną. Ja bym napisała Michał Nowicki wraz z partnerką/osobą towarzyszącą/ Anną i tyle. Ostatnio brat cioteczny mojego Narzeczonego brał ślub i wypisując zaproszenie zapomnieli jak mam na nazwisko i napisali O i K ****owie. Trochę to zgrzytało mimo, że sami zaraz bierzemy ślub.