Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

czym natłuszczać niemowlę przy alergii?

Polecane posty

Gość bellusia

/azs? diagnoza lekarzy różna, nie wiadomo co to jest, a plamy liszajowate (suche i czerwone) są i już czym najlepiej smarować dziecko? jakie są Wasze doświadczenia?

my smarujemy mleczkiem nawilzającym z nivea, bepanthenem jak jest dużo zmian. Można też emolium. Podbno jest bardzo dobre na zmiany skórne ale tego nie próbowałam. Nie polecam oliwki bo wysusza skórę, lepiej działa zwykła spożywcza oliwa z oliwek ale u nas zbyt dobrze się nie sprawdzała

Na skórę atopową nie stosuje się zapachowych preparatów a takimi są nivea i bepanthen (potrafią bardzo silnie uczulić, szczególnie nivea i johnson).Emolium, Balneum, Oilatum, Oilan - czyli emolieny, do dostania w aptece.Dobry jest też Linomag (ale maść nie krem - maść jest bez dodatków zapachowych).

Gość Szpindlerowy
moja corke uczula wiekszosc kremow, teraz uzywamy exomega a-derma firmy Pierre Fabre i jest bardzo dobry, podobno malo dzieci uczula, polecam, a wczesniej przerabialismy juz oilatum, balneum, emolium, pharmaceris, la roche posay, lipo baze, elo baze, i nic nie dzialalo, na zaostrzone objawy polecam elidel-nie sterydowy, ale na recepte

Gość kxdksfdsf
Na samym początku jak moja mała kilka dni zaczęłam używać produktów z Bambino tzn do kąpania mydełka, a po kąpaniu oliwki i okazało się, że uczulają moje dziecko. Po oliwce miała strasznie zaczerwienioną skórę i do tego się łuszczyła. Zaczęłam do wody dolewać trochę zwykłej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i myć żelem do ciała, włosów z Nivea Baby i od razu skóra wyładniała. Moje dziecko akurat toleruje kosmetyki z Nivea. Zresztą każde dziecko jest inne i ma inną skórę.

Gość kxdksfdsf
Moim zdaniem wszelkiego rodzaju oliwki i natłuszczanie skóry po kąpaniu nie jest dobre, dlatego, że skóra nie oddycha i z tego te alergie.

Gość ewkaa28
mój synek tez ma problemy skórne i dłuzszy czas uzywałam Balneum Intensiv swietny preparat,Oilatum w ogóle nie pomagało,teraz zakupiłam Emolium stosujemy ponad tydzień i poki co skóra bardzo ładna.Ceny tych preparatów to ok.30zł .Polecam

moja córcia dostała liszai czerwonych chropowatych na skórze, zmiany alergiczne niewiadomego pochodzenia, lekarka przepisała Seboderm emulsję i maść lipokrem coś tam, po 2 dniach od zastosowania liszaje zniknęły. Aha lekarka zabroniła używania oliwki a używałam po kąpieli hippa, zaleciła kąpanie we fiolecie lub oilatum, wybrałam fiolet bo tańszy.

Wszystkei emolienty są ok.Ostatnio wypróbowałam na moich chłopcach Oilatum soft i rewelacja.Jak mają mocniejsze zmiany to alergolog przepisuje mi advantan,po 2 dniach śladu po zmiananch skórnych nie ma.

Gość bellusia
Oliatum nic nie daje, kupiłam Alantan maść, ale jest tam lanolina, a czytałam, że lanoilna też może uczulać. Teraz kupiłam jeszcze Diprobase, właśnie ją posmarowałam, zobaczymy, już mi się płakać chce

Gość marcysia1984
Ja natłuszczam mojego synka kremem NIVEA SOS jest rewelacyjny wiele innych kremów masci wyprobowalam i nie byly skuteczne aha a do kapieli uzywam emolium najlepsze z tych emolientów oilan oilantum nie były zbyt dobre

Alergia jest uwarunkowana genetycznie a nie jest dlatego że "skóra nie oddycha"... dajcie spokój z takimi głupotami. Jak sie nic nie wie o chorobie to lepiej nic nie pisac. Ja do natłuszczania polecam krem tłusty - Clobaza.

Ja używam maści robionej cholesterolowej z witamina A lub mocznikowej. Są na receptę. Lub jak skórka jest w gorszym stanie to hydrocortizon 1% najsłabsza maść sterydowa. Kąpie w oilatum. A biorą Wasze dzieciaczki jakieś leki, probiotyki?

Używałam wszystkiego co dostępne na rynku. Sprawdziło się : pianka do mycia ATOPIN, olejek do kąpieli ATOPIN, balsam po kąpielii OLIAN i zwykła maść robiona wita A, D, E hosoobazae - jakos tak tam pisze na niej. Maścią smarowałam zaczerwienienia, od roku mamy spokój ze skórą.

fajna babka z forum a ile Twoje dziecko ma? Tak właśnie słyszałam że około roku, dwóch lat AZS może po prostu zniknąć. Mam nadzieję ze tak się stanie!

Córka ma teraz 2 latka. Zaczęło sie ok 3mż, potem było ok i znowu na zimę. Zimą było najgorzej. Suche powietrze itp. A potem spokój. Nadal myję w Atopinie, pianka jest super delikatna i nawilża, nadaje się nawet do podmycia. Balsam sporadycznie, gdy nie używam olejku czyli po prysznicu. Polecam. Nam pomogło.