Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhmmmm mhmmmmm mhmmmm

JUTRO HANDEL ZAMNIETY!

Polecane posty

Co WY NA TO ?

Gość no i bardzo dobrze

Gość lornetka
zawsze w niedziele powinien być handel zakazany

ZGADZAM SIE! :) MNIE TO TAK CHOLERNIE CIESZY W KOŃCU HOŁOTA SPĘDZI CZAS Z RODZINA I POMYŚLI :)

Gość zacofany pisior
w cywilizowanych krajach od dawna jest w niedziele zamknięty... tylko w nowoczesnej POlsce jest inaczej...

Gość ndb xfhbdg
W KOŃCU HOŁOTA SPĘDZI CZAS Z RODZINA I POMYŚLI co cie inni obchodza, chcesz to siedz w niedziele z rodzina, nie wciskaj nosa w nie swoje sprawy :o

mhmmmm mhmmmmm mhmmmm chleb mam wiec dla mnie i synka starczy:) pojdziemy na spacer i porozmawiamy o kruchosci zycia:(

Gość zacofany pisior
Może zacofany jestem i się zmieniło. Przez lata mieszkałem w Szwajcarii I Austrii. Był wtewdy zamknięty. Dzię mieszklam gdzie inedizej genteralnie. Cos się zmieniło?

chwile byłam w handlu i to żenujące jak Ci ludzie się szendaja a właściwie tylko oglądając i patrzą, a na zewnątrz piękne słonce , ŻENADA ! Mam nadzieje ze kiedyś w końcu handel w niedziele będzie zamknięty :))

Gość globalna wojna termojądrowa
co ma niedziela bez handlu do spędzania czasu z rodziną? to że sklepy zamknęli nie oznacza, że moja potrzeba do spędzania z nimi czasu wzrośnie. lepiej się zajmij swoją rodzinną hołotą 😴

aha, no ja porownania do tych dwoch krajow nie mam, mieszkalam tylko w uk, a tam ni dosc ze w niedziele to jeszcze poznym wieczorem i w nocy araby mieli sklepy i kebaby pootwierane. ale to inna religia, domyslam sie ze chodzi tutaj powiazanie niedzieli z katolicyzmem gdzie jest to dzien swiety, nie wiem jak to jest u innych wyznan. nawet mnie to nie interesuje. moim zdaniem sklepy nie powinny byc zamkniete w niedziele, jak ludzie chca pracowac i zarabiac tez w niedziele to niech maja. a jak ktos ma rodzine i chce z nia siedziec to nie trzeba do tego zamknietych sklepow.

Gość lornetka
chodzi o to, że pracodawcy wykorzystują pracowników, każąc im pracować nawet w niedzielę dla własnego zysku, a nie patrzą na to, że oni mają swoje rodziny i też potrzebują spędzić z nimi więcej czasu, choćby w niedzielę

hmmmm nie będę sie tu kłócić :) ale naoglądałam się chwile tej HOŁOTY chodzącej po galerii w niedziele , w mojej pracy jesli ktoś przyszedł w niedziele i narzekał zawsze wyszedł bez zakupu :) zawsze mówiliśmy ze czegoś nie ma mimo ze jest, tak robi sie wielu sklepach, nikt z sprzedawców nie lubi niedzielnych klientów

Gość sześć na dziewięć
za swoją marną niedzielną pracę to się wyżywaj biegając, a nie na klientach, bo to żałosne 🖐️

Gość lornetka
pieniądze to nie wszystko, niektórzy mają rodziny , dzieci i wolą jeden dzień w tygodniu z nimi spędzić

a dalczego nie na klientach ?:) wystarczyło jedno słowo, gest, nie tak ze strony klienta , a ja mówiłam "NIESTETY NIE MA":d wielu sprzedawców tak robi, dlaczego - bo 70% klientów to typowe chamy, bez kultury :P

Gość sześć na dziewięć
bo jak widzą sfrustrowaną damę za ladą, która robi łaskę, że doradzi czy przyniesie towar z zaplecza no to wybacz, chamstwo za chamstwo, więc już większości weszło w nawyk przez prosty schemat generalizacji, który u ciebie już też zadziałał. ty za to biegasz z uśmiechem od ucha do ucha i włazisz w dupę kioskarce kiedy sprzedaje ci gazetę, łał 🖐️

Gość już mnie to nudzi
to ja postuluję o to aby w niedziele zamknięte były szpitale- w końcu tez bym chciała spędzić ten dzień z mężem. :O :P Policja i straż też nie powinna pracować, kościoły też powinny być zamknięte bo w końcu te kościelne sklepiki też handlują :O dajcie już spokój :O

Gość lornetka
szpital, to co innego, mowa o handlu

wypraszam sobie :) ale kiedy mówi sie do ludzi zwykłe "dzień dobry " a hołota nawet nie umie kiwnąć głową ,to cóz poradzić :P nie wchodzę nikomu w dupe ,okres kiedy pracowałam w handlu pokazał mi jak to jest z tej drugiej strony , i wiem ze czasami wystarczy uśmiech i jest dobrze

Gość zacofany pisior
Widzisz "lubiepisacnaczatachiforach" . Ty nie znasz, a ja znam... I tak napiszę: szkoda, że nie poznasz normalnego życia - staniesz się po prostu niewolnikeim systemu. Jezioro Bodeńskie w wolne weekendy (i nie tylko) jest przepiękne :) Dzięki bogu (ateisą jestem :D ) urodziłem się na tyle wcześnie, aby te uroki poznać :)

Gość już mnie to nudzi
dlaczego co innego? nie patrz tak wybiórczo :O Ludzie pracujący w szpitalu też mają swoje rodziny z którymi chcieliby spędzić niedziele, im się nie należy? Wiem, wiem chorzy ludzie i trzeba im pomagać. itp.

Gość lornetka
w szpitalu jest opieka potrzebna codziennie, ale takie sklepy ?? Niektórzy pracują cały dzień nawet w niedziele, dzieci widzą na dobranoc

Gość już mnie to nudzi
to przepraszam Cie bardzo ale nikt nikogo na siłe nie zaciągał do zakładu, który pracuje w niedziele . Poza tym jedna i ta sama osoba nie pracuje przez wszystkie niedziele w roku. Za pracujące niedziele jest dzień wolny/godziny do odbioru/ większa stawka. Niech się ludzie cieszą, ze mają pracę bo jak zamkną sklepy to 1/3 znajdzie się na bruku.

Gość lornetka
u nas pracują na 2 zmiany i co z tego jak siedzą do południa, albo po ? nie mogą sobie nic zaplanować bo pół dnia trzeba przesiedzieć w sklepie. Po co się pchają ???? bo nie ma pracy i każdy łapie co jest, a pracodawca to wykorzystuje. Masz pracować świątek, piątek i niedziele, a jak się nie podoba, to na Twoje miejsce znajdzie się inny. To tak ma wyglądać ??? A gdzie poszanowanie dla rodziny ???

Gość już mnie to nudzi
jeżeli myślisz, ze tylko w sklepach wykorzystują to się mylisz. Nie masz dni wolnych za niedziele? pracujesz w każdą niedzielę w roku? Daj spokój! Niestety są takie czasy, że należy się cieszyć z tego, ze pracę się ma! Dlatego napisałam, ze jak będzie zakaz handlu to 1/3 ludzi znajdzie się na bruku.

Gość lornetka
nic się nie stanie jak w niedziele będą pozamykane sklepy, bez przesady. Nie, nie tylko wykorzystują w sklepach, ale temat tyczy się handlu, więc piszę na temat