Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona aksamitka

dlaczego Brazylia ogłosiła 3dniową żałobę? jesteśmy tak blisko związani

Polecane posty

Gość czerwona aksamitka

z tym krajem? rozumiem Litwę, ale Brazylia? :O

Gość zallllllllllllllllllllllllllll
i bardzo dobrze. A USa? No własnie kaczynski tak kochał usa..ze to sojusznicy..itp..a ja pisałam juz w 2008 roku ze powinnismy bardziej zadbac o granice z sasiadami!! i dzis sie to potwierdizlo..nasi bracia to rosja ukraina czechy litwa..itp..oni sa z nami.. a usa??? jak trzeba było nas wykorzystac to bylismy.. a dzisz???? no własnie.

Gość ta co z choiki sie urwała
Bo wszyscy teraz nagle sa przyjaciółmi Polski :O No i oczywiście Ci co do tej pory naśmiewali sie z Kaczyńskiego,jego zone nazywali Gremlinem-płacza jak bobry za nimi....Hipokryci :O

Gość Brazylia to nasi przyjaciele
znam Brazylie, tam ludzie maja honor jedyny kraj Ameryki Południowej który nigdy nie dyga przed USA zawsze maja swoje zdanie i są niezależni to katolicki kraj jak Polska mamy tam swoja polonię... po prostu chcieli nas wesprzec w tych chwilach.. a popatrz sobie na fałszywych Pepików, Niemców czy Szwedów...

Gość smutna konkluzja
Bo chcą pokazać solidarność z Polakami. Mały gest, ale potrzebny nam Polakom teraz.

Gość retro radar
żałoba w Brazylii to już prędzej z powodu katastrofalnej powodzi, a nie Polaków, którzy ich tyle obchodzą co śnieg na Grenlandii 😴

"Brazylia to nasi przyjaciele" niewątpliwie przyjaciele, poza tym w Brazylii mamy ponad milionową Polonię! mocno widać zapomnianą w PL :o

Gość bo Brazylia
w którymś tam roku pozwoliła zamieszkać polskim imigrantom u siebie. podobno w brazylii mieszka 100tyś polaków.

Gość ladaco
a kto jeszcze ogłosił żałobę???

Wczoraj w tv mówiono o 100 tys., ale przeglądałem kilka stron o Polonii brazyliskiej i podają, że już przed wojną było prawie 200 tys. Na teraz wg różnych źródeł - od kilkuset do 3 mln. Natomiast jedna ze stron polonijnych podaje ok. 1,2 mln.

Gość scat in brazil
presents: mfx - the best of scat swallowing moments kiss piss & shit in paris bad scat full german shit 2 girls 1 cup mierdadepecadores... mam wymieniać dalej? Nigdzie nie ma bardziej popapranych ludzi niż w Brazylii

za PWN: "Ogółem do 1914 znalazło się w Brazylii ponad 150 tys. pol. emigrantów. Od I wojny świat. fala emigr. opadła, pewne nasilenie nastąpiło 191422 i 192831; ogółem 191839 przybyło do Brazylii ok. 50 tys. Polaków; w czasie II wojny świat. prawdopodobnie 3 tys. Polaków; po jej zakończeniu osiedliło się ich w Brazylii killkanaście tysięcy."

Gość AtestFa
Ola Brasil,Ola todos! Oczywiscie,ze nas kochają,tak samo jak my ich kochamy:)i te piekne brazylijskie męskie ciałka:P

"Ogółem do 1914 znalazło się w Brazylii ponad 150 tys. pol. emigrantów. Od I wojny świat. fala emigr. opadła, pewne nasilenie nastąpiło 1914 - 22 i 1928 - 31; ogółem 1918 - 39 przybyło do Brazylii ok. 50 tys. Polaków; w czasie II wojny świat. prawdopodobnie - 3 tys. Polaków; po jej zakończeniu osiedliło się ich w Brazylii killkanaście tysięcy."

Gość Johny Canada
ci dzienikarze robia wam wode z mózgu Brazylia oglosiła załobe narodowa dlatego ze u nich utonelo w powodzi 300 osób a nie z powodu katastrofy polskiego samolotu poczytajcie na portalach brazylijskich

Gość ladaco
Malediwy

Gość eanucha
Antlantyda

Gość Brazylia oglosila zalobe
w zwiazku z katastrofa w Smolensku, a nie jakas powodzia:o

Gość Ale pierdolicieeee
Czy gdyby Obama zginął w wypadku samolotowym, to chcielibyście mieć przez 3 dni pozamykane kluby, brak wszelkich rozrywek i marnej jakości filmy w telewizji?