Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żyję i jestem

Czy uważacie, że nie pójście do kościoła ze szkołą to brak szacunku?

Polecane posty

Gość nhlidefw'oghdwrQ
tak i to jest właśnie prawdziwa przyczyna dla której ostatnio kościoły są pełne mądra jesteś jak na małolatę:) wielu jest też takich rodziców którzy nie ujawniają tych wsoich poglądów religijnych czy etycznych własnie z lęku przedz społeczeństwem... a etyka będzie na stówkę ja uważam że przy takim myśleniu Twoja duchowośc nie jest zagrożona

Gość żyję i jestem
Bardzo miło mi to słyszeć :) Zgadzam się, wielu rodziców tego nie robi i to też wpływa na dziecko. Później w dodatku musi tak jakby sam siebie odnajdywać, bo brak mu było pewnych fundamentów. Dobrze, że ja po prostu dostałam wybór :) A czy etyka będzie? hmm... Bardzo bym chciała, bo to zdecydowanie uświadomiłoby społeczeństwo, dałoby im większą swobodę, zwiększyłoby tolerancję. Ludzie mało wiedzą o innych religiach, są wychowywani w duchu katolicyzmu i przez jego wszechobecność nie mają wyboru od podstaw. a im człowiek starszy tym jest mu trudniej. Do tego potrzeba silnej woli. Wypisanie się z zajęć religii to najmniejszy problem. Odnalezienie się w swiecie gdzie ślub kościelny jest już prawie że koniecznością- to jest dopiero problem.