Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żeliczek

domowy tonik, zel do mycia twarzy- znacie?

Polecane posty

Gość żeliczek

czesc mam pytanie znacie jakies domowe sposoby na zrobienie sobie czegos do pielegnacji twarzy mycia te wszystkie sklepowe zele etc uczulaja, mydlo szare za bardzo wysusza. Mozecie cos poradzic?

Gość żeliczek
hmmmm

no pewnie: -np.ugotuj ryż z małą ilością wody nie dosypuj wtedy soli!!!po ugotowaniu ryż odcedź a tę wodę wykorzystaj jako tonik -rumianek plus przegotowana woda jako tonik -umyty ogórek wraz ze skórką pokroić na kawłki i włożyć do maślanki na kilka godzin,odcedzić i przemywać twarz :-)

Gość żeliczek
z tym ryzem abardzo ciekawe, to usunie wszelki brud i zanieczyszczenia? nie mam makijazu wiec tylko pocalodniwych kurzach chce cere oczyscic, mam cere tradzikową. a cytryne z ogorkiem- utrzec i zmieszac i nalozyc?

ten tonik to działa tak bardziej nawilżająco ale drobne zanieczyszczenia tez powinien usunac:-)

Gość żeliczek
hmmm, cisza, tylko tyle?

Gość kruszyna1985
z cytryny tez dobry na przebarwienia ale moze powodowac zaczeriwnienie..ja lubie z platkow owsianych..podobnie sie robi jak z ryzu

Gość żeliczek
hmm a jak przygotować olejek pichtowy? czy mozna bezpośrednio i czy w formie tonika?