Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Imie dla dziecka. Hania? Jaś?

Polecane posty

Strasznie trudno mi będzie wybrać imię dla dziecka, jeszcze nie wiem czy będzie chłopczykiem czy dziewczynką. Jakoś tak wszystkie imiona kojażą mi się z innymi, co mi przeszkadza. Chciałabym żeby moje dziecko miało ciekawie na imie ale nie dziwacznie. Zastanawia mnie imię Ewa, Hanna - dla dziewczynki i Staś i Jaś dla chłopczyka. Nie wiem...

Gość sisila
Ewa i Hania fajnie, Staś i Jaś zbyt dostojne imiona jak dla mnie

Gość mammmmama
Stanisław- bleee, Jan- ładnie :) Ewa- średnio mi się podoba Hania- peno teraz małych Haneczek.

Gość okej ok
ludzie .... czy wy juz jestescie uzaleznienie od netu :O hania paskudne jas przecudne i co .bedziesz sie sugrowac moją wypowiedzia porazka ,wybierac imie dla własnego dziecka na kafe

Jeszcze w mojej miejscowosci, co prawda małej nie spotkałam się z małą Hanią. Ale mojemu narzeczonemu nie przypadło to imie. I co by tu wymyśleć. A Karol?

Gość ŚlubneWojny
Hania ładne imie i ładnie brzmi po angliesku hana

Gość niedlugomamusia
ja rodze w maju i będę miała Jasia :) Gdy nie znaliźmy płci w gre wchodziła jeszcze właśnie Hania lub Lena

Gość x lalka x
Amelka, Wiktoria, Maksymikiam , Wiktor, Aleksander, Mikolaj...?

niedługomamusia gratulacje:) Oh a ja dopiero czekam na pierwsze USG, jak narazie widziałam tylko 6mm czarną kropeczkę, ale już to było przecudowne.

Gość bcxbxbx
również się spodziewam :-) I tak jak Ty nie wiem jeszcze jakiej płci będzie nasze dzieciątko ale imie męskie wybrałam już na pewnie bedzie Krzyś a żenskie hmm .. może Zosia ? Sama nie wiem .. CHicalabym typowo polskie imie. Nie jakies oklepane ..

bcxbxbx a wybieranie imienia wydawało się takie proste:) Mamy jeszcze spooooro czasu, ale nie mogę przestać myśleć o tej małej istotce. Chciałabym znać już płeć, od tak, żeby było łatwiej mówić.

Gość bcxbxbx
ja poznam pewnie za jhakies 3 tygodnie :-) Oczywiście zalezy to od teog jak się ulozy ... oj imie żenskie jest dla mnie o wiele trudniejsze .. Hmm nie chcę zeby pewnego dnia maly/mala mial/miala do nas pretensjeo to jakie imie mamusia z tatusiem mu przydzielili hehe ;-) Kto by pomyslal.. cięzko faktycznie .. Amelka rowniez mi się podobalo ale ot imie juz nie jest wykatkowe. Pelno jest teraz takich malych Amelek ..

No strasznie dużo Amelek, Julek, Wiktori - to imie mi się strasznie nie podoba, za bardzo wzniosłe, jak dla mnie. Teraz patrząc na moje drugie imie Aleksandra - Ola... Proste ale ładne, chodź nie wiem. Ewa mi kraży po głowie, od przeczytania "Poczwarki" ale zdrobnienie Ewunia? Odstrasza mnie.

Gość okej ok
nazwij ją Bleufille :D jestes dla mnie chodzącą porazką czy chłopak se moze włozyc tez sie pytałas na kafe :D

okej ok Nie wybieram imienia patrząc na opinie innych, szukam jakiś pomysłów i miłej rozmowy o czymś tak cudownym jak dziecko. Dla mnie porażką są te agresywne komentarze, niczemu nie służące. Jeśli się temat nie podoba, nie trzeba się wypowiadać. Koniec kropka.

Gość Natalia to piękne imię co?
Natalka a dla chłpca Filipek albo Fabianek

Gość bcxbxbx
hmm .. mi się Ewa równiez spodobalo jakis czas temu ale mąz się nie zgadza koniec kropka jak sam twierdzi. Mi po głowqie krązą tylko te imiona .. Bardzo lubilam imie Jakub ale rowniez jest tego pelno wkolo .. no i tak mysl glowo dalej hehe ;-) aaa moze nas natknie jak zobaczymy dzieciątko ? ;-)

Natalka i Filipek to moi kuzyni bliscy więc odpada, ale ładnie. Mój narzyczony powiedział, że kategorycznie nie Hania i Matylda, która też mi na myśl przyszła:D Oj nie wiem, jednak wolałabym już się jakoś zwracać do maleństwa, dziwnie jak jest takie bezosobowe.

Gość Natalia to piękne imię co?
Nieszdkoz to tylko kuzynostwo :P ładne imie to jeszcze Olga

Gość ŚlubneWojny
mysle ze wspolnie z narzeczonym powinniscie wybrac imiona qwypisac te ktore wam sie podobaja i wybrac droga eliminacji

Gość bcxbxbx
Ja się zwracam "maleństwo, Aniołku " itd :-) Stwierdzilasm, że jelsi zacze mówić do niego/niej imieniem innej plci to się wklurzy i pierwsze co zrobi po przyjsciu na swiato to mnie za to kopnie ;-) hehe

Gość bcxbxbx
Slubne wojny .. to dobre rozwiazanie ale pod warunkiem ze ma sie kilka imion a nie tak jak ja tylko jedno ... ale no nic szukamy dalej ;-)

Gość ŚlubneWojny
jak jedno?jesli tobie i Twojemu narzeczonemu,mezowi podoba sie to samo imie to problem z glowy

SlubneWojny źle jak Tobie podoba się jedno imie, a Twojemu partnerowi ono się stanowczo nie podoba:)

Gość ŚlubneWojny
napewno znajdzie sie jakies imie ktiore wam sie spodoba obydwojgu:)

Gość uppppppppppppp
A imię Olga?

Gość ŚlubneWojny
mysle ze jak zobaczysz swoje dziecko to na pewno bedziesz wiedziala jakie imie do niego pasuje. Ja na szczescie juz wybralam imiona mimo ze w ciazy nie jestem hehe

Gość uppppppppppppp
bardzo ładne imię, moja 9 miesięczna córeczka ma tak naimię można skracać Olguś, Olgunia, a brzmi bardzo kobieco dla dorosłej kobiety