Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Imie dla dziecka. Hania? Jaś?

Polecane posty

Gość bcxbxbx
Olga kojarzy mi się z taką Helgą .. Bez urazy .. każdy ma jakieś skojarzenia dotyczące imion. Krzyś raczej zostanie :-) zgadzamy się co do tego, ale imię żenskie to niesamowity problem.

Mi też się podoba Olgunia :) tyle że mam bratanice o tym imieniu ;) Więc odpadało żebym dała jednej z córeczek, i wcale nie wielka helga bo jest zdrobną śliczną dziewczynkom :)

Ja proponuje jeszcze imię Wesna - ślicznie imię i oryginalne ;) Również w mój gust trafia poprostu Gabrysia ;)

Gość ŚlubneWojny
ja jakos nigdy nie mialam problemu z damskim imieniem gorzej dla chlopca podobaja mi sie dwa narzeczonemu tez ale uparl sie na takie jedno.Na jego niekozysc na pewno dziecka tak nie nazwe hehe

Gość ŚlubneWojny
Dla dziewczynki Lena myslalam nad Liliana i Nadia ale przystalo na Lenie a dla chlopca Michal albo Szymon

Jejciu jak większość kobiet wybrałaś imię Lena... to straszne że wszytskie dziewczynki w szkole będą Lenkami... :-O

Gość bcxbxbx
hmm .. no mi się tak kojarzy po prostu. A Wesna na penwo nie gdyż uparłam się na typowo polskie imię .. ;-) Z imion meskich podobają mi się : Jakub, Kamil, Tomek. Szukalam wraz z męzem imion nawet w kalendarzu, ale nic nam się nie podobało.

Gość ŚlubneWojny
po pierwsze u mnie w okolicy nie znam zandej leny a po drugie wybieram imie takie jaki mi sie podoba i nie patrze na to czy jest populatrne czy nie

Gość bcxbxbx
Mi równiez podobała się Lenka, chociaż faktycznie dośc duzo jest malych Lenek wkoło. Ale my wybredne jesteśmy ;-)

Hehe każda matka tak mówi tylko dziwnym trafem każdej podoba się to samo imię :P Ale to Twoja sprawa... Ja tylko spółczuje nauczycielce w szkole ;)

Gość ŚlubneWojny
nie obraz sie Paula ale wole dac dziecku imie ktor jest spotykanie czesto niz jakies zagraniczne dziwnie brzmiace

bcxbxbx - A tak na ogół to żaden mój post nie jest skierowany do Ciebie, odpowiadam na temat autorce a ty zaczęłaś sie tutaj zachowywać jak na swoim topiku ;)

Gość bcxbxbx
szczerze mówiąc Paula mam Cię głeboko w odbycie :-) To temat dotyczący imienia i ja rónwież się wypowiadam na określony przez autorke temat.. podejrzewam że sama zainteresowana nie ma nic przeciwko ? ;-)

Zgadzam się, nie podobają mi się zbyt wymyślne imię, I później w szkole dzieci mogą mieć problemy z rówieśnikami. Róznie bywa.

Możesz sobie pisać co chcesz ale ja piszę do autorki co sądzi o imieniu Wesna a ty się wtykasz że nie chcesz tego imienia, ale Ciebie nikt o to nie pytał... Ja mówię o Oldze (również do autorki) a ty znów się wtrącach że brzmi jak Helga... no proszę ... Ja nie zwracam się do Ciebie...

Nie ma co się kłucić, spór bez sensu. Każdy ma swoje zdanie, gust. Więc nie ma co komuś nachalnie proponować danego imienia i skreślać od razu wybrane przez Niego.

Gość ŚlubneWojny
a co do wymowek matek ze nie slyszaly o takim imieniu ja nie mam wymowki nie mieszkam w warszawie czy innym wielkim miescie tylko w malej miejscowosci wiec nic w tym dziownego ze imiona sie tak nie powtarzaja

AUTORKO a co sądzisz o poskim bardzo pospolitym imieniu Kasia? albo Paulina? czy może poprostu Emilka?

Gość bcxbxbx
oj popłacz się bo ktoś si trąca w Teoje jakże przeinteligentne wypowiedzi. Wybacz ale jesteś cholernie irytujacą osobą :-) w tej chwili również swoich słów nie kierujesz w moją strone ? Hmm chyba się już pogubilam :-p Podobało mi się również imie Laura ale hmm .. skrót Lorcia czy coś w ten deseń nie bardzo jest przyjemny..

A Wesna czy Olga nie podobają mi się. Kurcze najgorsze jest to, że jak podoba mi się jakieś imie to mi się z kimś kojazy np. Karol - mój były chłopak, ktory wiedzie szlone życie i ma dziwne poglądy, zresztą sam spodziewał się dziecka ostatnio, ale jego dziewczyna poroniła. Az w strachu żyję.

Gość ŚlubneWojny
mi sie jeszcze podoba Magdalena imie polskie proste i ladne:)

Gość bcxbxbx
Hmm Piotruś również wg mnie bardzo ładne imie.

Puściłam focha... Bo ja mam na imię Paulina i żyję szczęśliwie:) Laura ładnie, ale zdrobnienia oj aż nie wyobrażalne. Zresztą kojaży mi sie znowu z dyrektorką, starą panną i oj... wyniosłą osobą, która siedzi cały czas na głowach rodziców.

Gość ŚlubneWojny
Paulina brzydkie imie hehe tez tak mam na imie

Zawsze podobało mi się imię Piotruś, no ale mój narzyczony ma tak;) A Piotr Junior ;d za amerykańskie hihi

Gość bcxbxbx
hehe to prawda. To chyba jedyne tak "wyniosłe" imie które mi się spodobało .. Swoją drogą Emilka bardzo mi się podoba. Straciłam pierwszą córeczkę i tak właśnie dałam jej na imię ... Kojarzy się z czymś pozaziemskim, bardzo delikatnym, kruchym (oczwysiście to moja opinia )

Bardzo mi przykro... Ale tak Emilka to ładne imie i rzeczywiście kojaży się z taką lekkością. Ja chyba dla chłopca jak narazie zdecyduję się na Jana - Jasia, z początku myśleliśmy o Stasiu ale tak ma na imie tata narzyczonego i sama nie wiem.

Gość bcxbxbx
Bleufille niestety, czasami ten "odgórny" plan nie pokrywa się z naszym .. I na tym moje pomysły się kończą. Nie mam już pomysłów..