Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedrona155

brak sił! wykańczająca matma.

Polecane posty

Gość biedrona155

Cześć! Mam prośbę czy mógłby mi ktoś pomóc w rozwiązaniu zadań zamkniętych z tego arkusza http://www.gazetalubuska.pl/assets/pdf/GL30425111.PDF ? Potrzebuje dokładne rozwiązania.Nie mogę w żaden sposób się z tym uporać, wiem wiem z pozoru może to wydawać się łatwe i pewnie dla wielu z Was to pestka ale ja nie mam już na to siły.. Z góry dzięki wielkie.

zadanie drugie: polowa liczny dwa do dwudziestej: dwa do dwudziestej podzielic przez dwa, czyli mamy 2^20/ 2^1, co daje nam 2^19

zadanie trzecie , nie potrafie tego zapisac na kafe, ale wyłączasz siedem do kwadratu przed nawias i wychodzi Ci dwa dodac log przy podstawie siedem z ośmiu.

zadanie siódme: jest jeden pierwiastek bo x^2 plus cztery sie nie zeruje, a x - 3 ma jeden pierwiastek...

Gość biedrona155
dziękuje za zad 3. brakuje mi tak 7. 9 .10. 13. i męczę się nad 14..

czternaste. wysokosc ma cztery, czyli rysujesz rownoboczny, dzielisz go wysokoscia i otrzymujesz dwa prostokątne, gdzie podstawa ma 1/2a, wysokosc (zarowno jeden bok) 2 a drugi bok bok a.. dalej liczysz z pitagorasa (masz nieaiadomoa a) i wychodzi a = 4 pierwsiatki z trzech przez trzy.

Gość biedrona155
dzięki wielkie za wszystko!