Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kvklbvc

dzien pogrzebu prezydenta-dzien wolny od pracy,szkoly

Polecane posty

Gość Pi86
Oj dajcie spokój! Wiadomo, że stała się tragedia, nikt nie mówi, że nie, ale zwykli ludzie niezwiązani z polityką ani politykami chcą normalnie żyć. Mnie osobiście jest przykro i współczuję serdecznie rodzinom, ale mnie osobiście to nie dotyka i chciałabym, żeby moje życie wyglądało jak zwykle.

Gość kvklbvc
Pi86 coz tak bardzo zaburzyło rytm Twojego zycia skoro nie dotknęła Cie ta tragedia ? nie bardzo rozumiem,tak bardzo ucierpiałes ze nie odbyłes wycieczki do supermarketu? to straszne jakich mamy rodaków :( nie chcesz brac udziały w uroczystościach ,Twoje prawo ! musisz isc tego dnia do tej zakichanej pracy ? tego jednego dnia,uszanuj to ze miliony Polaków chce ten dzien uczic czlowieku !

Gość nagle wszyscy kochają
przecież gdyby tego wypadku nie było to i tak nie wiedzielibyśmy co sie stanie w kraju, wybory odbyłyby się w tym roku, nie było powiedziane że to właśnie Kaczyński znów byłby prezydentem.

Gość tragedia w pięciu aktach
nie wydaje mi się, aby chodziło tu o miłość czy udawaną-milość do ś.p. Kaczyńskiego ginie głowa państwa, elita polityczna, osoby pełniące najważniejsze funkcje w państwie - władza, a ludzie mówią, że ta tragedia ich nie dotyka a powinna was to obchodzić, bo żyjecie w tym kraju kraj został pozbawiony najważniejszych osób w państwie - rozumiecie powagę sytuacji?

Gość kvklbvc
nie rozumieją. I niech ta Twoja wypowiedz bedzie puentą.ja napewno wycofuje sie z tej dyskusji bo wiekszosc ludzi tutaj to załosne ludziki.

Gość Pi86
Obchodzi mnie to, ale osobiście nie dotyka. Mam taką pracę, że dostaję kasę za tyle godzin ile wypracuję, więc dla mnie taki wolny dzień nie byłby dobry. Supermarkety powinny być otwarte, ludzie muszą jeść.

Gość nagle wszyscy kochają
dokładnie a ja w tym kraju nie mieszkam

Gość a gdzie można
Pi86 - niestety żałobnicy chcą, aby ich uszanować, ale resztę społeczeństwa to już mają w dupie, takie życie....

Gość kvklbvc
bez komentarza. na glupote, obojetnosc, nonszalancje nie ma lekarstwa. przykro

Gość żałobnik narodowy
powinny też stanąć pociagi, autobusy, elektrycy powinni zatrzymać turbiny w elektrowniach a wodociagowcy odciac pompy, każdy ma prawo do zadumy strażacy, policjanci i lekarze też! nie odbierajmy im tego

Gość kvklbvc
walka o supermarkety, o głupie pieniądze w taki tragiczny dzień, świat zwariował, ogłupiał i zobojętniał ,tylko płakać nad takim światem i takimi ludźmi :(

Gość kvklbvc
załuje ze zniżyłam sie do poziomu co poniektórych i wkręciłam w te dyskusje.

Gość głodująca buba
Przecież to nie o pieniądze chodzi, czy o biznes, tylko o fakt, że chcę coś zjeść i nie mogę, bo mi sklepy pozamykali. To co, powietrzem mam żyć? Jak Ci matka umrze to też nie będziesz jadł? Zastanów się trochę zanim palniesz coś równie miłego :/

Gość Pi86
I jeszcze kwestia TV. Moim zdaniem to właśnie osoby, które autentycznie czują żal nie powinny w ogóle jej oglądać (chyba, że kanały info), a reszta powinna mieć swoje filmy i seriale.

Gość do niedorobów narodowych
do tego powyżej i innych , kórzy mają problem z telewizją która nadaje całe czas transmisje na zywo o tragedii w Smoleńsku i tych którym przeszkadza ewentualny dzień wolny od pracy ..... ja Wam coś nie pasuje niedoroby to sobie pusć na dvd mode na sukces i oglądaj , myj sobie okna i i kibel i co tam chcesz , a najlepiej przeczysc mózg debi ..lu , masz szczęście że nikt z otoczenia Twoich bliskich nie zginął w tej tragedii , jak nie potrafisz tego uszanować to wypier .. z tego forum i wypowiadaj się ptasi mózgu, a to że Ty chcesz sobie posiedziec na kasie w supermarkecie to innych gó ..wno obchodzi zasrańcu jedeń. Takich jak Wy to powinni od razu przesiedlić , zwyrodnialców narodowych !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Do tych co się boją głodowania
Jeśli będzie dzień wolny w czasie pogrzebu, to na pewno powiedzą o tym wcześniej.Więc możecie sobie zrobić zakupy dzień wcześniej. Luuudzie, po co robicie problemy tam, gdzie ich nie ma? Wydarzyła się tragedia, trzeba to uszanować. I niech nikt nie mówi, że go to nie dotyczy bo każdego Polaka to doyczy, niezależnie od tego czy tego chce czy nie.

Gość drfhdsh
Bądźcie konsekwentni i walczcie o to, żeby był to dzień wolny od pracy dla wszystkich - pielęgniarki niech odejdą od pacjentów, bo przecież dzień wolny; strażacy niech siedzą w domu i patrzą w sufit, bo dzień wolny; pogotowie niech będzie nieczynne, bo dzień wolny - jak ktoś sobie łeb rozwali, to poczeka do niedzieli; policjanci niech popatrzą w TV na uroczystość i broń boże niech nie idą zaprowadzać porządek w Warszawie, bo dzień wolny. W czym lepsza jest taka kasjereczka od lekarza czy strażaka? Czemu ona ma mieć dzień wolny, a ja nie? Mam zamknąć mój gabinet, bo dzień wolny i żałoba? Jest mi strasznie przykro z powodu tej katastrofy, zdaję sobie sprawę z tego, że jest to ogromna tragedia - jedna z większych za mojego życia, o ile nie największa, ale życie musi toczyć się dalej. Ja rozumiem, że są ludzie, którzy rzeczywiście chcą przeżyć samotnie czy też w tłumie tę tragedię, ale są to pewnie nieliczni. Większość cieszy się, że wolne, bo umyją okna, czy też będą mogli dłużej pospać. Kto chce, niech weźmie urlop na żądanie i już. Znając życie pewnie znowu niektóre zawody, typu kasjerka czy urzędnik będą uprzywilejowane w tym dniu.

Gość ja postuluje jeszcze
zamknąć stacje benzynowe, bo przecież w tym dniu należy się umartwiać i szlochać, a nie dupsko samochodem wozić :O

Gość ja postuluje jeszcze
i jeszcze jedno...samochody też można zatankować dzień wcześniej :P

Gość Pi86
Ooo...to już zwyrodnialcem jestem? :)

Gość dadadada
debile gdyby polacy mieli wolny dzien od pracy dodatkowy to ile by to kosztowalo polska gospodarke nie stac nas na to a jak macie problem to wezcie sobie urlop

Gość ŁanSru
No i co jak z tym dniem wolnym ??? pogrzeb będzie w niedzielę a niestety wypada moja zmiana- i co zamnką te supermarekty ????

Gość ŁanSru
Haloooo - ja chcę wolneeeee...

Gość yh
:/ nie porownujcie pracy szpitali, policji, aptek do prac 'kasjereczek' bez zakupow i chodzeniu po galeriach handlowych da sie zyc, a jednak bez wyzej wymienionych placowek nie. Dlaczego zanim cos napiszecie to nie pomyslicie :( bedzie czy nie bedzie, zobaczymy, swiat sie nie zawali jak zamkna sklepy na jeden glupi dzien ktore i tak sa pootwierane 11 godzin dziennie.

Gość anka1988
Tak dzień pogrzebu powinien być wolny od pracy. moim skromnym zdanie w ogóle w niedziele powinny być pozamykane sklepy,markety, supermarkety, albo otwarte, ale tylko do 12.00 żeby matki choć jeden dzień w tygodni mogły pobyć z rodzina, dziećmi. przez te niedziele handlowe to, ta niedziela staje się zwykłym dniem powszednim.