Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dropson123

Spóźniony okres, dziwne objawy i przepisana LUTEINA

Polecane posty

Gość dropson123

Witam Szanowne Panie Chciałabym Wam opisać swoją historię ostatnich dolegliwości. W miesiącu luty miałam spóźniony okres, który pojawił się dopiero po 3 tygodniach! Na początku myślałam, że to może ciaża, gdyż nagle słudłam 5 kg (a ponoćw czasie ciąży na poczatku się chudnie). Miewałam nudności i było mi ciągle słabo. Wykonałam test i wyszedł negatywnie. W końcu pojawił się okres, ale trwał trochę krócej. Udałam się do ginekologa, ale Pani doktor nic nie stwierdziła i uznała mnie za zdrową osobę. Przepisała mi luteinę i stwierdziła, że po 3 dniach brania po kolejnych 3 otrzymam okres. Niestety, minęły juz 3 dni, a okresu dalej nie ma. Wg obserwacji wlasnego cyklu widze, że okres na dniach w ogóle sięnie pojawi, a ja już mam tydzień spóxnienia. ostatnio ciągle jest mi duszno i czasem szybciej bije mi serce. Czy myślicie, że moge być np w ciaży, albo ta luteina nie podziałała na mnie jak należy?

na ulotce jst napisane ze po luteinie sie dostaje okres w ciagu minimumm 7 dni, mi tez lekarz mówił ze dostane po 3 a dostałam po ok 2 tyg ( spóźnił mi sie okres 2 miesiące )

po luteinie okres sie dostaje w ciągu 7-10 dni. mysle ze wasi lekarze wyznaczyli 3 dni biorąc pod uwagę rozrost endomerium, ale to jest bardzo osobnicze i ciezko oszacowac. dusznosci i przyspieszone bicie serca moga być działaniem ubocznym luteiny. jak nie dostaniesz okresu w ciągu dwóch tygodni od odstawienia luteiny to idz do lekarza.