Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idiotka historia

Jestem tępa z historii....

Polecane posty

Gość idiotka historia

Naprawdę - tak jak mówi tytuł - jestem tępa z historii. Tak naprawdę przez te lata nauki historii nie wiem o niej praktycznie niczego szczególnego. Znam kilka podstawowych dat, ale np. nie potrafiłabym niczego opowiedzieć, np o wojnie czy o powstaniu warszawskim. Wiem, że to wstyd, że nic nie umiem, ale przecież nie będę się na okrągło uczyć czegoś co nie będzie mi potrzebne w moim przyszłym zawodzie. Nie myślcie sobie, że ja się tego przedmiotu nie uczę. UCZĘ SIĘ! Dzisiaj np. poświęciłam na naukę ok 6 godzin i nic nie umiem. Nie umiałabym niczego opowiedzieć;/ Jutrzejszy sprawdzian totalnie zawalę. Nie myślcie też, że jestem tępa w każdej dziedzinie, bo tak nie jest, z innych przedmiotów mam same 5 i 4. Jedynie historii tak nienawidzę i choćbym uczyła się jej nie wiem jak długo to nie nauczę się;/ W pierwszym semestrze miałam 4 na koniec, ale to dlatego, że wkuwałam na pamięć tematy a to zajmowało mi często kilka godzin dziennie nauki;/ Niektórzy gdyby się tyle uczyli mieliby 6! a ja 4... Świetnie. Jutro dostanę banię, maksymalnie 2 .. Czyli drugą dwóję w tym semestrze;/ Okropnie zaczęłam semestr z historii :( Wolałabym uczyć się 2 dodatkowych języków obcych i mieć dodatkowo 5 godzin matematyki z tygodniu niż historię ;(;( Też tak macie z jakimś przedmiotem? że jest wam się tak ciężko nauczyć czegoś co komuś przychodzi bardzo łatwo;/ Poza tym zniechęca mnie też mój nauczyciel z historii, który robi kartkówki z 30 stron z historii - wiem, że dla was to jest mało. Dla mnie to też nie byłoby dużo gdyby to np. była biologia albo geografia, ale nie historia;/ Wiecie z czym jeszcze mam problem? z WOS-em, ale na szczęście mam nauczycielkę, która zadaje jedynie 5 stron do nauki, więc robię notatki i wkuwam na pamięć :) a jak tu zrobić notatki z 30 stron? skróciłabym to do 10 stron i teraz wszystko musiałabym wkuwać na pamięć?! Chyba nie mam innego wyjścia i będę musiała to zwyczajnie poprawić:(

Gość taa niedobra pupa
Mi się zdaje, że twój problem polega na tym, że nie jesteś tępa z historii, tylko macie nadambitnego nauczyciela. Czego należy współczuć... Nic bardziej nie psuje ochoty do nauki. NO ale jak się uczyłaś 6 godzin to pały przecież nie dostaniesz? Nie kujesz chyba na pamięć? Na pamięć trzeba znać tylko niektóre daty i nazwiska. WSzystko co je łaczy - najlepiej zrozumieć i wtedy samo wchodzi do łba

Gość idiotka historia
NAUCZYciel jest okropny;/ w życiu nie miałam gorszego :( bo oprócz tego, że jest "nadambitny", to jeszcze niesympatyczny, wredny i złośliwy

Gość głodująca buba
Też myślę, że to wina nauczyciela. Ja w podstawówce uczyłam się bardzo dobrze, ale historii nienawidziłam. Wieczne 2 i 3 ze sprawdzianów. Kułam i kułam i nic nie kumałam. W liceum miałam nauczyciela-pasjonata. Opowiadał na lekcjach mniej więcej w stylu Wołoszańskiego. I nagle bez uczenia dostawałam 5.

Gość
Kiedyś uczyłam się dat na pamięć, to było obowiązkowe. Nie interesowałam się historią, ale uczyć się było:). Powtarzałam na głos w domu z zeszytu, wchodziło mi w pamięć szybko. :)