Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieczulaaa

jeszcze co do odczuć w sprawie katastrofy

Polecane posty

Gość nieczulaaa

Nie wiem już sama.... chyba jestem mało wrażliwa i nieczuła. Ludzie płaczą, przeżywają itp, no tak szkoda mi ich bardzo, mogli żyć. Ale jakoś szczególnie wyjątkowo nie przeżywam, nie płaczę itp. Porównując się do innych chyba jestem jednak mało wrażliwa.

Gość nieczulaaa
no bo czasem wzruszają mnie niektóre rzeczy więc nie jest chyba najgorzej ze mną. Ale np. dzisiaj, chciałam sobie wlączyć muzykę, pośmiać się i odstresować choć przez chwilę, tak po prostu cichutko, coś dla siebie odrywając się od tego co wokół. I uważam to za normalne... A wszyscy wokół płaczą i już zwątpiłam czy na pewno jest wszystko ok ze mna, Co nadal nie zmiena faktu ze mi ich szkoda.

Gość pikna nieznajoma it is me
Wszystko z Toba ok, wazne ze jest Ci smutno z powodu tego co sie stalo...

Gość SROKANDA123654
Ja nie placze, ale zaszokowalo mnie to i wydaje mi sie dziwne. Tyle ludzi stracilo tam zycie dla ... ojczyzny. Nie jestem straszna patriotka, ale mnie to ruszylo.

Gość nie plakalam po papiezu
ale teraz tak.papiez umarl ze starosci a oni....:((((

Gość nieczulaaa
no to spoko. Moze to wlasnie chodzi o to że nie jestem superpatriotką. A już zupełnie drażni mnie, jak teraz wszyscy się super wypowiadają o prezydencie po jego śmierci. Wcześniej wiele osób drwiło z niego itp. Teraz każdy wypowiada się o nim że był superprezydentem. Tragedia, no tak, rozumiem. Ale fałsz przez ludzi bije... może dziwne i nieodpowiednie rozkminy jak na taką tragedię ale ja już tak mam.

Zgadzam sie z autorka, nagle wszyscy stekaja jaki wspanialy byl, ah jaka zona skromna a jeszcze dzien przed tragedia...lepiej milczec juz...zygac mi sie chce...

Gość Srokanda 123654
Nikt nie mowi jaki wspanialy byl, to byl reprezentant Polski i dlatego ze walczyl o pamiec bohaterow, ktozy oddali zycie zy Polske, tez zginal. Reprezentowal Polske i dla niej zginal !!!!

Gość Anq26
To znaczy, że jesteś normalna. Możesz być w szoku, możesz to odczuć jako patriotka i czuć niepokój, możesz złożyć hołd prezydentowi i pokornie pochylić głowę podczas minuty ciszy...ale płakać nad obcymi, latać z kwiatami i rzucać na karawan, robić zdjęcia konduktu?! To jest obłudne i żenujące...albo ludzie są nieźle pizgnięci... Ta cała nagonka, znicze-gify na forach itp...w takich momentach zastanawiam się co jest z ludźmi nie tak?!

Gość Anq26
"Nikt nie mowi jaki wspanialy byl, to byl reprezentant Polski i dlatego ze walczyl o pamiec bohaterow, ktozy oddali zycie zy Polske, tez zginal. Reprezentowal Polske i dla niej zginal !!!!" Zginął dla Polski?! teraz to już widzę bohaterem jest.... Leciał na uroczystości na, których był zobowiązany być jako prezydent czy mu się podobało czy nie. I nic nie poświęcił się bo to był wypadek...gdyby wiedział, że może zginąć to by nie leciał "w imię ojczyzny"...

Gość nieczulaaa
Anq26 no i chyba ubrałaś w słowa to o co mi chodziło. Ja jako osoba wierząca pomodlę się w intencji ofiar. Nie będę imprezować w żałobie, bo trzeba uszanować tę śmierć. Ale nie będę też wariować z tego powodu i nadal będę żyć normalnie.

'Nikt nie mowi jaki wspanialy byl' Mowi, mowi, poczytaj sobie chocby to forum :( Czasem lepiej juz nic nie mowic chyba, po prostu okazac szacunek cisza..

Gość walesa mi sie podobal
Powiedział, że nie żył z prezydentem w stosunkach dobrych, nie rozmawiali ze soba, wiec uczcił śmierć ciszą, chwilą zadumy, a w księdze kondolencji wpisał tylko imię i nazwisko.

Gość Srokanda 123654
Nic nie jest z ludzmi nie tak. Tu sa ludzie ,co przezyli, albo uczyli sie historii. A ta byla smutna. Polska jest krajem, ktory nigdy nikomu nie wytoczyl wojny, a zawsze obrywala od sasiadow. I dlatego to przykre. Polska ponosila straty, bo ... to dluga historia, ale jako panstwo nie wyzadzila nikomu krzywdy, ale byla krzywdzona ... przez ...??

Gość lsmlmd;llw
prawda jest taka..........przed smiercia wszystcy byłi złi ten tamto ten to jakie to kaczory złe a teraz raptem jacy kochani jacy wspaniali itp. Ja nie jestem zbyt patriotka i tragedia jak tragedia.Smutno mi ze tyle ludzi zgineło i tyle,Po co robic teraz ciagle na kazdym kanale szum i jedno i to samo że prezydent nie zyje. A prezydent czlowiek jak inni.....czemu sie nie mowi tak o tych młodych dziewczynach co zgineły. A media to juz dosłwonie szok.........jedno i to samo i tak w koło przez 24 godz juz zygac sie chce.

Gość Falski
spoko mnie też to zwisa i powiewa

Gość ta co z choinki sie urwała
Wczoraj narzekali na Kaczyńskiego a dzis płacza....Hipokryci :O

Gość janiemogemoge
No widzicie, bo Polacy uwielbiają płakać, żalić się jacy to są pokrzywdzeni, "naród wybrany" do usrania. Wkurza mnie to! Najpierw Kaczki na taczki a teraz jaki żal... Wkurza mnie Monika Olejnik, teraz wielki płacz. Mam jej przypomnieć jak jechała po tych ludziach wcześniej? A kto z was, kto teraz płacze, nie mógł się doczekać wyborów - żeby zmienić prezydenta? Kto się nabijał z jego żony, że wygląda jak diabeł piszczałka? Kto z was psioczył na polityków, że kradną i nic nie robią? A teraz wielki płacz. Macie kolejną wymówkę do obijania się w robocie.

Gość don't run from snipers
czy wy wiecie, że o zmarłych się źle nie mówi? jak sobie wyobrażacie dalsze jeżdżenie i drwienie z Kaczyńskiego, jeśli on już nie żyje? to już by dopiero była kompletna głupota narodowa i kompromitacja, gdybyśmy jeszcze w takim momencie nie potrafili uszanować tego, że człowiek nie żyje. śmierć zmienia wszystko, przede wszystkim opinię :o

Gość a kto niby płacze
? nie znam nikogo takiego, pewnie znajomi i rodziny tych którzy zgineli ale postronni ludzie to raczej nie to ze ktos krytykował Kaczora to znie znaczy że ma się cieszyć z jego śmierci, to są dwie różne sprawy, mnie się polityka i styl Kaczyńego nie podobał no ale śmierć to śmierć i należy uczcicić to tragiczne wydarzenie co też nasi oficiele i społeczeństwo w większośc czyni inna sprawa że żałoba którama trwac tyzień to trochę długo i wkrótce wszyscy będa coraz bardziej poirytowani że trochę sztuczne to jest ...

Gość janiemogemoge
To prawda, ale u Polaków zmienia opinię diametralnie i to jets najgorsze. Popadamy ze skrajności w skrajność. Trzeba uszanować, owszem. Ale to, co się aktualnie dzieje to jakaś pomyłka. Media mają pożywkę, która wyjdzie nam bokiem za jakieś 2 dni (mnie już wyszła). Ludzie na nk sieją wiochę, nie mogę na to patrzeć. W śledziku wstawiają bezmyślnie teksty "zapal znicz za Kaczyńskiego i 96 ofiar" nosz kurrrrr jak liczą Kaczyńskiego to oprócz niego 95 ofiar a nie 96! Matoły jedne!

Gość janiemogemoge
Włącz sobie tvn24 co chwilę pokazują migawki spod pałacu (na pewno tego nie ominiesz, nie mają co pokazywać więc dają to samo): ludzie padają sobie w objęcia i płaczą kobitka mówi "nie wiem, nie wiem co teraz będzie" dziadzio "nie ma sensu juz zyc" i inne takie kwiatki :o Opamiętajcie się!

Gość sun tzu
jest taka niepisana zasada, że o zmarłych to chwalebnie albo wcale. a nasza klasa to już z tego słynie, że jest wylęgarnią idiotów i to właśnie tam się można najwięcej dowiedzieć o swoich znajomych. jak dzisiaj weszłam na nk to się teraz zastanawiam czy ja z tą zbiorową szpanerską histerią chcę mieć w ogóle coś do czynienia, czy lepiej zrobię jak zmienię znajomych :o

Gość jak ktoś miał potrzebę
żeby isć pod pałac to co mi do tego? jego sprawa, widocznie czuł sie związany z prezydentem, niech przeżywa co mu w sercu gra byli też tacy którzy płakali po Geremku... osoby publiczne zawsze mają grono swoich wyznawców i zwolenników nie tylko wśród ścisłych rodzi, ich prawo i ich wola aby uczestniczyć w takich spotkaniach po pałacem, według mnie nawet ładnie to wygląda i zupełnie mi to nie przeszkadza..

większe tragedie były ludzie tak nie płakali np.tsunami to przykre co się stało ale nie zapominajmy że były większe tragedie

Gość janiemogemoge
Ale nie ma takiej zasady, żeby wychwalać pod niebiosa i z tą śmiercią łączyć koniec świata :o Ignorancja, ignorancja i jeszcze raz hipokryzja. Jestem zniesmaczona tvn24, co jak co - oni najbardziej potępiali Kaczorka. Olejnikowa przeszła wczoraj samą siebie. Laska z porannego programu (sobotniego) prowadząca razem z Kuźniarem - prawie tam padla pod stół, miała niebieską bluzkę i w przerwie na njusy pobiegła przebrać się na czarno :o Ale cóż, tvn zawsze zadziwiał mnie skłonnością do przesady i umiejętnością robienia z gów.n.a dobrego njusa (z odpowiednim podkładem) i wałkowania tematu przez parę dni z rzędu - więc nie powinno mnie to dziwić. A czy znacie taką zależność, że jeśli coś jest przekoloryzowane, przesadzone i przewałkowane - prędzej czy później odbije się czkawką?

Gość ta co z choinki sie urwała
Ja wcale nie twierdze zeby dalej wyśmiewac Kaczyńskiego ale po co te łzy?Nie wystarczy zaduma?Starsi ludzie zachowuja sie jakby poł narodu polskiego wyginęło a przecież Ci,ktorzy zgineli ,szybko zostana w rzadziezastapieni przez nowe osoby. Mnie osobiscie nic nie łaczyło z prezydentem,szczerze powiedziawszy był mi obojetny ale jest mi smutno bo zgineło niepotrzebnie tylu ludzi.Żal mi tych osieroconych mężów,żon i dzieci... Na naszej klasie znalazlam profil jednej ze stewardes i kiedy zobaczylam tam fajna 24-latke z urocza,malutką córeczką to szczerze przyznam że wtedy dopiero zakreciła mi się łza w oku...

właśnie, szkoda, że tak mało się mówi o tych, co zginęli oprócz prezydenta i prezydentowej :O Mało kto wspomina o stewardessach, załodze, funkcjonariuszach BOR... Przecież oni też zostawili rodziny, jedna ze stewardess miała 23 lata :( Żal rodzin, bliskich...