Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda_anna24.....

Pierwsza tabletka nowych tabletek w 6 dniu cyklu. ginekolog cos pomieszal?

Polecane posty

Gość magda_anna24.....

Brałam tabletki przez rok, nowe opakowanie zaczynałam w środę a kończyłam we wtorek. teraz zmieniam tabsy na inne i pierwszą tabletkę zamiast wziąć w środę mam wziąć dzisiaj czyli w poniedziałek. pytałam o to ginekologa i mówił, że po prostu skrócę sobie przerwę 7-dniową, ale, że to nie wpłynie na skuteczność tabletek. ja jednak się obawiam, myślicie, że słusznie?

nie do końca Cię zrozumiałam. zaczynasz nowe opakowanie w 6 dniu cyklu czy też w czasie przerwy? bo to różnica spora. jeśli skracasz przerwę to nie ma zmniejszenia zabezpieczenia, ale jeśli przerwa wynosi 7+6 dni (bo piszesz o 6 d.c) to nie jesteś zabezpieczona chyba przez całe opakowanie.

Gość magda_anna24.....
przez rok brałam Cilest, zaczynałam nowe opakowanie w środę i to był pierwszy dzień cyklu, po 21 dniach we wtorek 7 dni przerwy i zaczynałam nowe opakowanie również w środę. Teraz zmieniam Cilest na Kontracept i zamiast wziąć tabletkę w środę (po 7 dniowej przerwie) mam ją wziąć dzisiaj czyli w trakcie 7 dniowej przerwy i właśnie trochę się niepokoję.

no to moim zdaniem jest to ok. po prostu skracasz przerwę, nie wydłużasz. sprawdź jeszcze w ulotce co tam jest o zmianie tabletek ale najpewniej nie ma przeciwwskazań.

Gość magda_anna24.....
dziękuję za odpowiedź