Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysiamma

Szukam dobrej czekolady!

Polecane posty

Gość sferos
Lindt albo Cote d'Ore (dobra belgijska czekolada) ,mozna kupic pralinki czekoladowe w Mount Blanc (czekoladeria) lub w cukierni Sowa mają swoje wyrabiane praliny. Jeszcze czekoladki Guilermo Guliani czy jakos tak. Wszytko dostępne jest w Bomi lub jakimś innych lepszych delikatesach.

Gość justysiamma
chyba jednak najlepsz czekolada to ta na majtach, poczekam jeszcze kilka dni może jej sie więcej zbierze

Gość justysiamma
niech ktoś przestanie się bawić moim loginem, bo to chamskie!! próbuje dowiedzieć się kilka rzeczy a tu ktoś pode mnie się podrabia i wygaduje glupoty

Gość jkl
ogólnie o czekoladzie jest stronka: http://www.czekolada.com/ ponadto każda firma posiada własną stronę www, można tez spróbować poszukać info za pomocą przeglądarek cenowych

Gość basia z pyrzyc
Jeśli chodzi o smaczną i chyba najzdrowszą na jaką się natknęłam czekoladę, a niejedną już wmóciłam to polecam raw czekolady: http://f.kafeteria.pl/nowy.php?id_p=4433966 właśnie sobie podjadam :)

Gość Natiana
Polecam stronę www.chocolito.pl , pyszne czekoladki okolicznościowe, dla firm super szkatułki drewniane z logiem z pysznymi recznie robionymi pralikami. Także fajne figurki czekoladowe np. kufel lub butelka piwa z czekolady. Pycha:(((((((

Gość ostatni moheranin
saroti

Gość ordonkaa
Ja z wedlowskich to te nowe, duże czekolady polubiłam, najbardziej tę o smaku tiramisu, ale panna cotta też jest ok

Gość dariiiiia
Dostałam taką czekoladę w prezencie i fakt pyszna była, chyba zagości w moim domu na stałe. Przypadł mi też do gustu batonik szkolny z kawałkami czekolady jako fajna przekąska do szkoły

Gość Kasia ze Szczecina
U nas w mieście otworzyli bardzo fajny sklepik z włoskimi delikatesami i tam właśnie ostatnio kupowałam czekolady, bo są naprawdę mega. Zwykłe tabliczki czekolady, ale też bombonierki i bardzo duży wybór (nawet bez dodatku cukru czy tam 100% cacao ;o) Fakt, że jest ze Szczecina sklep, ale podobno jakiś czas temu otworzyli też sklep internetowy. Sklep nazywa się na pewno La Caravella, a strona to chyba www.lacaravella.pl albo cos takiego, ale na google na pewno znajdziecie ;)

Gość najlepsze belgijskie
Czekolady NEUHAUS w Polsce. Kolezanka podczas wycieczki po Łodzi trafila w Manufakturze na reklame Neuhausa. Czy ta firma otwiera swoj sklep w Polsce? ktos cos wie? moim skromnym i wiekszosci pożeraczy czekolady to najlepsza firma na swiecie, zatem ciezko w to uwierzyc

Najlepsza jest z Lindta. Chociaż ja zadowolę się też "zwykłą" Milką ;)

Gość gość
Ja tam lubie raczej wszystkie wedlowskie. Dla mnie są zdecydowanie najlepsze i ciezko je porównac z innymi.

Gość gość
Studentska from Czech Republic. Super jest

Gość gość
ale mi smaku narobiliście,jak się burza skończy,to do biedry skoczę i zakupię sobię coś słodkiego...:)

Gość Uwielbiam czekolade
A ktos jadl czekolade zakupiona w Belgii?

Gość kolasek
Koniecznie dzisiaj odwiedzcie okolice Pałacu Kultury i nauki. Bo tutaj Maestro Czekolady Janusz Profus stworzył replikę Pałacu Kultury i Nauki z 440 kilogramów pełnej karmelowej czekolady. I bedzie mozna ją skosztować :)

Gość gość
Polecam czekolade van houten! belgijska najlepsza!

Gość Zbyszek i Klara
A ja jadlem razem z zona czekoladki zakupione w Manufakturze w Newhausie i oboje doszlismy do wniosku, ze to najlepsze co jedlismy do tej pory, na dodatek piekny sklep i wyjatkowa obsluga- choc wzielismy tylko 4 sztuki bylismy potraktowani po królewsku

Gość Anulka31
A ja polecam szukać czekolad zotter. To dopiero agregat.

Ja mam ogromną słabość do czekolad Monbana, szczególnie czarnej, La Provancale. Mmmmm, pycha! Orzechy, skórka i pomarańczowa i figi :) Uwielbiam!

Gość kosheenka
Polecam wyjątkowe ręcznie robione czekolady z dodatkami opakowane w piękne opakowania nawiązujące do sztuki ludowej. Czekolady dostępne na stronie Sklepu Ludowego sklepludowy

Gość gość
Dobre czekolady sa na www.czekoladowy-luksus.pl, ja tam kupuje i jestem zadowolona :)

A ja uwielbiam Nestle Czekoladę Studencką z galaretką pomarańczową. Kupiliśmy ją w czeskim sklepiku, tuż nieopodal granicy z Polską, ale jest dostępna też na allegro. Wiem, jest masa innych firm, ale tą po prostu uwielbiamy :). Smakuje zupełnie inaczej niż Nestle z naszych sklepów.

Gość Afemia
Niedawno dostałam od znajomej, która jest na emigracji prawdziwą belgijską czekoladę - z bakaliami i uważam, że była świetna. W tym momencie jest u mnie na pierwszym miejscu z czekoladą Chrrrup od Wedla, tą z prażoną kukurydzą:)