Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysiamma

Szukam dobrej czekolady!

Polecane posty

"Sarotti" bardzo dobre czekolasy w kilkudziesięciu smakach.Można je kupić np.w Niemczech.

Gość żałobni kafeteriusze
Chateau to też niemiecka czekolada? Sprzedają je w Polsce?

Gość justysiamma
niestety poszukuje jakiś sklepów w Polsce, ale poddaliście mi kilka propozycji za co bardzo dziękuje:))

Gość jkl
z tego co mi wiadomo warto zwrócić uwagę na zawartość kakao i cukru z czekoladzie. im więcej kakao tym lepiej

W Almie znajdziesz dobre wyroby- bardzo polecam dolphin- małe czekoladki, mistrzostwem świata jest lawendowa, ja kocham jeszcze z masalą. Kupisz kilka tych tabliczek i masz ładny i dobry prezent. Dobra czekolada nie ma prawa być tania. Niemieckie są baaardzo przeciętne, jak już to proponuję belgijskie. Szkoda, że nie jesteś z Wawy, na żurawiej jest sklep z najlepszymi czekoladami świata, m.in. godivą. Uzależniłam się od ich ręcznie robionych pralinek. Lindt to niby wyższa półka, ale wciąż supermarketowa, więc bez szału.

Gość czekolove
Ja tez najbardziej lubie te niemieckie czekolady Chateau, najbardziej biala z chrupkami ryzowymi i polgorzka z calymi migdalami. Te czekolady w Niemczech sprzedaja w Aldiku, a u nas na rynkach na stoiskach z produktami niemieckimi. Slyszalam jednak, ze u nas sa podrobki i tak naprawde te czekolady produkuja w Polsce.

Nie zawartość kakao, a jego jakość mają decydujący wpływ na jakość czekolady. Zawartość decyduje o stopniu wytrawności czekolady- powyżej 75% uznaje się za czekoladę gorzką (czyli deserową), niższy procent oznacza czekoladę mleczną. Marki takie jak milka czy wedel nie mają wiele wspólnego z czekoladą. To jak jabole czy dobrych winach, przykro mi.

Gość czekolove
Wielokrotnie dostawalam drogie czekolady, pralinki sprzedawane tylko w specjalnych sklepach i jakos zadne mnie nie zachwycily. W Polsce jednak liczy sie marka, niewazne czy czekolada dobra czy nie:D

Ludzie chwalą sobie też carlo rossi, a kręciliby nosem na wytrawne i mocno beczkowe rapace, więc nie wiem, co to ma do rzeczy. Jakość to jakość, nie zależy od upodobań konsumenta.

Chateau sprzedają w Polsce? Właśnie się teraz nad tym zastanawiam. Od jakiegoś czasu już się nimi zajadam, ale się nigdy wcześniej nie zastanawiałam nad tym.

Nie, nie bzdura. Kakao wysokiej jakości kosztuje, a jego cena zależy od warunków, w jakich uprawiane są kakaowce, a później także od procesu produkcyjnego. Tania czekolada może być smaczna, jak ktoś nie ma wysokich wymagań.

To jak z winem- jedni zrobią 100litrów z X hektarów, a druga kantyna połowę z tego samego obszaru i więcej zapłaci za proces produkcyjny, który pozwala kontrolować jakość.

A ile kosztują czekolady Chateau?

Gość czekolove
Sprzedaja, ale glownie na rynkach gdzie zawsze jest stoisko z produktami niemickimi, kawami, proszkami itp. Ja kupuje je za 6.50

Gość niby czekolada z wysoką
zawartością kakao jest dobrej jakości itp.ale mi kompletnie smakują gorzkie czekolady,nawet jak sporo kosztują:ouwielbiam za to mleczne;)

Gość niby czekolada z wysoką
po prostu gorzkie czekolady są dla mnie za gorzkie:o

Z tego co kojarzę to u mnie niema stoisk z produktami niemieckimi na bazarach...

Gość katerinnnaaaaa
ja osobiście z polskich czekolad lubię Milkę,Wedla.tą czekoladę z okienkiem chyba się nazywa nussbeisser też lubię.kilka razy jadłam czekoladki takie http://www.figis.com/images/products/large/113227_lg.jpg na pudełku pisało belgian chocolate. w UK popularne są wyroby firmy http://m.thorntons.co.uk/ wg.mnie są bardzo dobre,nie wiem czy dostępne w Polsce w sklepach lub stronach/allegro.trzeba poszukać. nie znam się na czekoladach,jem to co mi smakuje :P więc nie patrzę na cenę i markę tylko na smak.

myślę, ze u nas i tak sprzedają podróby a nie prawdziwe niemieckie czekolady

Gość no dobra ok ok
MI BARDZO SMAKUJE NUSSBEISER CZEKOLADA Z ORZECHAMI LASKOWYMI KOSZTUJE PONAD 4 ZŁ TO NIE MA KASZANY JĄ WRĘCZAC.

Gość gryczka
Im wyższa zawartość kakao, tym czekolada bardziej gorzka, niekoniecznie lepsza. Osobiście uważam, że Lindt robi bardzo dobre czekolady. Nussbeiser też jest boska :-D

Gość justysiamma
czy istnieją też jakieś stronki www na których mogę znaleźć info o czekoladach?

Gość justysiamma

Gość justysiamma