Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lara1234

typowa polska teściowa

Polecane posty

Gość lara1234

1. kocha swojego psa, traktuje go jak niemowle 2. przesadnie dba o czystośc i porządek w domu w miejscach na widoku, za regałami syf 3. gotuje tłusto i na kościach 4. niezaradna, nie umie podejmować samodzielnie decyzji-zawsze pyta się męża lub syna 5. nie ma z nia zbyt wielu tematów do rozmów (no może nowe firanki, promocje w sklepach, działka) 6. mówi "to wasze życie", a jednocześnie wtrąca się i rządzi jak u siebie 7. zmienne nastroje i strzelanie fochów ...coś jeszcze?

Gość jak to dobrze
że mój syn nie spotkał na swojej drodze takiej wrednej małpy jak Ty

Gość nosz kurfaaaa
jeszcze obrabianie dup i madrzenie sie obsesja na punkcie synka

Gość lara1234
a co? to twoja charakterystyka?

Gość o!!!! jaka cudowna
moja pierwsza teściowa - była nauczycielką, nie sprzątała ani za regałami ani na wierzchu, ale nauczyła sprzątać swoje dzieci, dwie córki i mojego eksa można z nią było porozmawiać o książkach, filmie i teatrze, była ok - chociaż teraz już mam utrudniony z nią kontakt moja obecna teściowa (85), uwielbia imprezy rodzinne, ma mnóstwo znajomych, przyjaciół, pociotków, jest zapraszana na wszystko wesela, bo wspaniale śpiewa i ma pamięć do przyśpiewek ludowych, czasami jest lepsza od wynajętych muzyków! rozmowa z nią to przyjemność, jest tak książka historyczna, przeżyła okupację niemiecką, pracowała już jako dziecko, a i o radzieckich żołnierzach też opowiada, ale nie są to przyjemne opowieści, ma doskonałą pamięć i cała ta nasza historia Polski związana z jej życiem to taka ciekawa opowieść była żoną starszego od niej kowala, za którego wyszła przez układy rodzin, została wdową i jeszcze znalazła sobie męża młodszego od siebie, z którym już żyła w mieście i została miastową panią :D może zdążę pozbierać zapiski z jej życia, bo zasługują na to, by przetrwały w rodzinie jej jedyną wadą :p jest traktowanie mojego męża jak chłopczyka, bo on jej się przytrafił w późniejszym wieku i został synusiem od serca co do brudów na meblami to nie sprawdzałam, a okna myje jej mój mąż , ja zawieszam firanki, inne prace wykonuje sama i nie chce od nikogo pomocy

Gość lara1234
zazdroszcze Ci że twoja teściowa jest taką inteligentną, interesującą kobietą. Moja nie spyta się mnie nawet o studia, czy o pracę którą właśnie dostałam, o moje plany na przyszłość, nie porozmawia o niczym ambitniejszym od zakupów, nowych talerzyków, butów itp. Typ mojej to prosta kobieta z wybujałym ego. Prosta - w negatywnym znaczeniu tego słowa...

Gość a ja nie bo wiem ze bredzisz
przypatrz sie uwaznie sobie, zobacz, co sama jestes warta bo z twoich wpisow jatszy sie jad i mysle, ze wiecej w tobie zlego, niz w tej tesciowej, ktorej nie poznalas i nie znasz tak naprawde. ja swoja tesciowa cenie za to jaka jest, nie wtyraca sie do naszego zycia, ale nigdy nie odmowila pomocy, jesli ja o to poprosilismy. jest pogodna, ma mase zainteresowan, i nie mam do niej pretensji, ze nie zajmuje sie naszym synkiem. jest babcia, ktora ubostwia moj synek, tylko ona potrafi mu tak cudnie opowiadac bajki, spiewac z nim, tanczyc, wymyslac zabawy na podworku i tlumaczyc (ja nie mam cierpliwosci, chetnie dalabym mu w tylek, a ona potrafi wytlumaczyc mu i zainteresowac czyms szybko). darze ja ogromnym szacunkiem, do tego cenie ja i za to, ze ta kobieta ma swoje pasje i z nich nie rezygnuje. po prostu ja kocham :)

Gość lara1234
przynajmniej ona wam pomaga gdy potrzebujecie, moja wyznaje zasadę że to jej trzeba pomagać na każdym kroku... :(

Gość a ja nie bo wiem ze bredzisz
wez przestan utyskiwac, ty tez kiedys bedziesz tesciowa. pomysl, co w genach dasz swoim dzieciom, i co one powiedza kiedys o swoich tesciowych, a twoje synowe o tobie ?

Gość Zinnka
no nie ma to jak schematy.....glupie, puste, nieprawdziwe...