Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosia8161

Paznokcie

Polecane posty

Witam wszystkich. od jakiegoś mam problem z moimi paznokciami. Są łamliwe i często się rozdwajają. Proszę poradźcie coś.

Gość 122556
To pewnie po zimie. Przyda Ci się na pewno zwiększenie liczby zjadanych owoców i warzyw. A z kosmetyków, to mogę polecić lakier z metioniną z Inglota.

Gość piszcie co wiecie
Mocz paznokcie w oleju roślinnym z 15 min. Mnie pomogło.

A dzięki spróbuję ;) Mam jeszcze jeden problem..Moje paznokcie są prawie żółte (nie pale papierosów)

Gość piszcie co wiecie
A nie chorujesz? Poza tym lykaj witaminy

Nie nie choruję. A wit. jakieś łykam ;);) Tak dosłownie nie są żółte tylko mają taki wyblakły kolor..

Gość piszcie co wiecie
To najpierw kladz baze pod lakier, a potem juz sam lakier do paznokci

Aha zrobię tak :) A mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego paznokcie u nóg są twardsze i mocniejsze?

Gość 122556
Co do przebarwień koloru żółtego to wyskakują one głównie od zbyt czestego malowania jednym kolorem paznokci, że tak powiem "na stałe". Paznokcie w stopach nie są narażone na kontakt z chemią, uszkodzeniami mechanicznymi itd. i to raczej stąd :)

Gość EwaKarolinaJ.
Mi bardzo pomogło nacieranie paznokci oliwką Bambino. Codziennie wieczorem je smarowałam i były po jakimś czasie twarde jak kamien.

kub sobie odzywke do paznokcie MICRO CELL 2000 -z rozowa etykietka! Kosztuje ok 50-60 zl. Mozna ja dostac w Douglasie. Jest droga, ale genialna. Paznokcie szybko odzyja i stana sie twardsze i nie lamliwe. Ja kiedys mialam mega problem,a teraz moje paznokcie wygladaja bardzo ladnie. Moge wreszcie miec dluzsze. Maluje ta odzywka-ma lekko mleczny kolor i na to lakier daje.. Naprade jest super, polecam. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-27533-opis-Parico-Micro-Cell-2000-Nail-Vital-Odzywka-do-paznokci.htm Ja jestem z niej bardzo zadowolona:)

"Kobiety w południowej Azji mają zwykle piękne,mocne paznokcie i lśniące włosy,które zawdzięczają diecie bogatej w krzem.Młode,delikatne pędy bambusa są gotowane,duszone,dodawane do zup lub serwowane jako przystawki.Teraz to wszystko ma megakrzem,to świetne