Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmen_n

Pomóżcie:(

Polecane posty

Gość karmen_n

Moze sobie o mnie niewiem co pomyslicie ale prosze o powazne odpowiedzi bo mi na tym zalezy naprawde niewiem co mam robic. :( Mam 20 lat i mam o rok młodsza siostre która mi nie daje zyc. Nie moge sie spotykac z chłopakiem bo ona mnie wyzywa od najgorszych z kimkolwiek bym nie była to zawsze tak jest. Nie moge go przyprowadzic do domu bo ona zacznie mnie wyzywac czy trzaskac drzwiami a mi sie wydaje ze mam juz swoje lata i to chyba nie grzech chodzic z kims w tym wieku. Rodzice tez sobie z nia nie potrafia poradzic bo ona wszystkimi rzadzi a jak jej cos nie pasuje to sie drze i kazdy jej usługuje. I tak jest codziennie ja juz naprawde nie wytrzymuje ... Wiem ze trudno pewnie bedzie mnie zrozumiec bo mało kto ma taka sytuacje z rodzenstwem :(:(:( Ale prosze o jakies rady...

Gość pilote3
Do psychologa.....nie, do psychiatry z nią. Jej potrzebne mocne leki psychotropowe. To też wina nie dających sobie rady rodziców, ze masz takie problemy z zazdrośnicą.

Pogadaj z rodzicami.. Przecież Oni muszą mieć jakiś wpływ na swoje dziecko.. Może jekiś psycholog pomoże..

ja tak mialam ale ze starsza siostra:) nie zeby przy znajomych ani chlopaku robila takie jazdy,ale tak o czasem narobila zametu..raz sie wkurwilam i jej najebałam i palce złamałam , niechcacy ale wyjscia nie mialam. od tamtej pory bała sie odezwac nawet :D oczywiscie to dosc glupia rada bo po co bić ją po pysku...ja juz nie wytrzymałam.na poczatek radze ja uspokajac słowami. a w zasadzie co na to rodzice?

Gość ja powiem tak.......
być może siostra jest zwyczajnie o Ciebie zazdrosna że Ty kogoś masz a ona nie ?

Gość moja siostra ma 33 lata
i tez wszystko wymusza krzykiem i zadaniami, utrzymuje ja cala rodzina, doprowadzila do rozowdu moich rodzicow, ojciec znienawidzil matke a kase oddaje mojej siostrze, ja uwaza za swieta i neitykalna bo ona ma dwoej dzieci, ktorym jak nie chce spelniac jej zadan sie mowi ze ta osoba ja nienawidzi nie kocha i jest zła , i wszyscy sie lituja dalej nad nia, stracilam przez nia rodzine , ojciec mnie nie cche znac, bo uwaza ze pomagam matce i jestem po jej stronie , a co ma zrobic jak przyjezdza do mnie 400 km mam do domu nie wpuscic, ona cale zycie nie pracowala, 40 lat uslugiwala ojcu a on teraz nawet na zycie jej nie da , a mojej siorze ktora w ataku furrii rozjebala na mezu nwoego laptopa kupil na drugi dzien nastepnego :(

Gość karmen_n
Juz nie raz z nia próbowalismy rozmawiac ale to nic nie daje chyba jak sie wyprowadze to dopiero bede miała spokój ... :( Hmm no jest zazdrosna o wszystko bo nie skonczyła szkoły niema kolezanek ani fajnego chłopaka ale co ja mam na to poradzic nic kazdy jest jaki jest ma poprzewracane w głowie ale ja jej nie umiem pomóc bo jak zaczynam spokojnie rozmawiac to ona ucieka i wie swoje... Noto widze ze nie tylko ja mam taka sytuacje chyba niema na to rady jak ktos niechce sie leczyc czy porozmawiac powaznie to nic z tego dziekuje za odpowiedzi... :( Tylko niewiem jak ja mam to chłopakowi powiedziec bo mi na nim zalezy jemu chyba tez niechce tego zepsuc przez taka sprawe :(

rozmowa i tlumaczeniem nie pomozesz, bo ona wtedy czuje atak na siebie. chlopakowi po prostu kiedys powiedz o tym. zeby wiedzial. i wtedy jak przyjdzie do ciebie nie bedzie zaskoczony reakcja siostry. bedziesz tez wiedziec jak ten chlopak cie taktuje, czy powaznie i czy chce z toba znosic nie tylko radosci ale i smutki