Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukła123

co to oznacza?

Polecane posty

Gość kukła123

witam jestem 4 miesiące po porodzie, miesiączke drugi miesiąc mam regularnie. Postanowiłam narazie mierzyć sobie temperature i w dnie płodne nie współżyc z mężem. Jednak dzis dwa dni po miesiączce utrzymuje mi się temperatura w pochwie na poziomie 37,3-37,5. Nie wiem może się wkręcam ale czy to ciąza? okres miałam normalnie i nie współzyłam w dni płodne. nigdy mąż też nie kończył we mnie. wizyte u ginekologa mam dopiero za tydzień i stresuje sie czy aby znów nie powie że jestem w ciązy.

Gość gratulacje jesteś w ciąży :)

Gość kukła123
kurcze, no jeśli byłabym w ciąży to bym sie cieszyła ale mam nadzieje że to jednak nie to..

Gość kukła123
berenikka-hmm:-/

Gość kukła123
mozna ale nigdy ta metoda mnie nie zawiodła, synek był planowany, a stosuje ją od kiedy pamiętam.

Gość a co to za metoda mierzenia
temperatury.......:( prehistoria przeciez wiadomo ze po porodzie latwo zajsc w druga ciaze bardzo duzo par tak wpada....a wystarczy sie zabezpieczyc....podwyzszona temperatura moze swiadczyc o ciazy

cieszyłabys się? macica jeszcze nie doszła do siebie, mięśnie pochwy jeszcze wiaderkowate, cyce pełne mleka a TY drugie chcesz??? współczuję Twojemu ciału...

spokojnie ;) temperatura nie musi spaść przed miesiączką, czasem zdarzają się odstępstwa od normy, zasadą jest, że do tygodnia od 1 dc powinna spaść - po tym czasie kontrola u gina. I nie trzeba tu od razu bać się ciąży, to może być oznaką jakiegoś nawet błahego stanu zapalnego w organiźmie (pod warunkiem, że utrzyma się ponad tydzień).

Przestańcie wyzywac autorkę, dużo par decyduje się na dzieci rok po roku więc nie widzę nic złego z tym że byłaby w ciąży. Co do tematu to bardzo możliwa jest ciąża.

Gość kukła123
nie karmie dawno piersią a z moim ciałem jest wszytsko w porzadku o to sie nie martw. I tak cieszyłabym sie z ciązy. no chyba nie usune przecież.ngLka ale ja jestem po okresie i nadal mam podwyższoną temp.

po 4 miechcch to może i jest wizualnie dobrze. do macicy nie zajrzysz. a ona potrzebuje co najmniej pół roku odpoczynku. dopiero co nosiła tyle miechów ciężkie, duże dziecko (tak tak teraz napiszesz że urodziłaś dziecko 2kg) a już chcesz ją znowu obciążać? to delikatny mięsień! dawno nie karmisz? nie potępiam, bo ja też dwa miechy karmiłam, ale pisząc dawno mam wrażenie jakbyś wogóle dziecka pierwszego nie miała...

kukla - to ja cos opacznie zrozumiałam, myslałam, że dostałaś okres.wrzuć tu rozpiskę temperatur do minimum 6 niezakłóconych przedwzrostowych, zobaczymy (a najlepiej cały ten cykl od początku pomiarów).

Gość kukła123
ale to już chyba moja sprawa jak moja macica wyglada i owszem synek nie był gigantem ponieważ był wcześniakiem. ale nie bede się tłumaczyć bo nie po to zakładałam temat. a czy może któras z was miała tak że mimo że miała normalną miesiączke okazało się że była w ciązy?

Nie no, dobrze zrozumiałam chyba.Napisałaś: "Jednak dzis dwa dni po miesiączce utrzymuje mi się temperatura w pochwie na poziomie 37,3-37,5."Dziś dwa dni po miesiączce, czyli jesteś po miesiączce, tak? A poprzedni cykl był dwufazowy?

Gość kukła123
tak był dwufazowy i jestem dwa dni po miesiączce a mimo to temp nadal wysoka i mam biały śluz do tego wszystkiego wiec nie wiem co o tym myśleć.

Sprecyzuj co oznacza "dwa dni po miesiączce" bo to niewiele mówi. Masz na myśli 2 dc? Jeśli po końcu miesiączki to napisz który to dzień cyklu bo miesiączka może trwać zarówno 3 jak i 9 dni.Jeśli jesteś dalej jak w 7 dc - wrzuć rozpiskę temperatur (pełną) z poprzedniego cyklu.

powiadasz ze metoda mierzenia temperatur w pochwie cie nie zawiodła hmmm.... a jednak stres masz wiec chyba lipa taka metoda jak co miesiąc zerkasz czy aby nie ciąża niby się cieszyć masz .... a jak z 3 wpadniesz też będziesz szczęśliwa

Gość kukła123
kurcze nie mam zbytnio czasu aby napisac ci wszystkie temperatury. cykle mam po 27 dni miesiączka trwa mi ok tygodnia 2 dni temu skończyło mi się krwawienie.

Gość kukła123
dziekuje za odpowiedzi. i sory ale nie bede sie tłumaczyc bo to moja sprawa. pozdrawiam

Gość kukła123
No albo walcie sie na ryje popierdolone pizdy najwyrzej zerzem dziecko z kratoflami.co mi tam wpakuja mnie do pudla i bede zyla wiecznie PEACE!!!!!!!!!!!!!!!!

Bez wykresu temperatury nikt nie będzie w stanie powiedzieć Ci więcej, jak to, że nic nie jest wiadome. Jak znajdziesz czas, to wrzuć.

Gość kukła123
dobra, kurwa przyznam sie. to ma być moje 8 dziecko w ciągu 10 lat i nie mam okresu już 134 dzień. pytam więc czy to może być ciąża? i czy mój konkubent ma łózyć na dziecko jeśli to nie jego (zapłodnił mnie Zdzichu na imprezie- opijaliśmy mój 7 poród)

Gość jesteś w ciąży na 100%
gratuluje :)

Gość kukła123
japierdole sory jestem tak najebana ze szok zamias 8 dziecko chcialam napisac 18 jestem wieelka pinda xD

Gość zwłaszcza przez 10 lat
:D

Gość bez przesady;-/
naskoczylyscie na nia chocby nie wiadomo co zrobila ... ja znam osoby ktore stosuja ta sama metode i nie zawodzi... zdaza sie nawet ze tabletki anty zawodza. Poza tym u jednych macica wraca do "normy" po pol roku jak ktos napisal a u innych szybciej a jeszcze u innych wolniej .... kazdy jest inny a nikt z was nie zagladal jej miedzy nogi wiec skad wiecie jak jej macica wyglada? a ze sie cieszy ? no faktycznie straszne ... powinna juz wpasc w depresje albo ustalic termin aborcji bo przeciez taka tragedia sie stala ... :-/ zalosne . Do autorki : bardzo dobrze ze sie cieszysz ! i jesli okaze sie ze jednak ciaza to gratuluje ! :)