Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty0809

bierzmowanie

Polecane posty

Gość qwerty0809

Mam takie pytanie, dla osob z Wroclawia (moze sie takowa znajdzie) Za 5 miesiecy mam zostac chrzestna, niestety wyprowadzilam sie z mojej parafii ale tylko tymczasowo, ale nie mam jak załątwic tego bierzmowania poniewaz jestem za granicą. W maju przyjeżdzam na tydzień i mam tkaie pytanie czy istnieje możliwosc zalatwienia beirzmowania tak "od reki" dodam ze zanim wyjechalam uczeszczałam na te spotkania itd. i mam gdzies ksiazeczke z podpisami......tylko nie wiem gdzie, ok niepotrzebnie o tej ksiazeczce wspomnialam, bo pewnie sie nie zjadzie. Słyszałam o tym ze istenieje mozliwosc zalatwienia bierzmowania w katedrze za 50 zl. Czy to prawda???

Gość sawterra
wiesz co... ja będę robić bierzmowanie w Warszawie i niestety trzeba chodzić na przygotowanie (chyba 8 spotkań), od ręki się nie da. No chyba, że masz dokument, że takie spotkania już odbyłaś i w takim przypadku przystępujesz z marszu do bierzmowania (o ile pamiętam)

Gość asdewres
chyba sie nie da. Bo bierzmowanie jest z udzialem biskupa, zwykly ksiadz Ci go chyba nie da.

Gość sawterra
ale to też nie będzie łatwe, ponieważ są jakieś ustalone terminy bierzmowań, więc i tak musiałabyś się dostosować. no i oczywiście musiałabyś mieć ten dokument/książeczkę, że masz zaliczone całe przygotowanie

Gość sawterra
oczywiście, ksiądz bierzmowania nie udzieli. Indywidualnych bierzmowań też nie ma