Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24latek_

Czy można żyć w związku z kobietą mająca pogr. zaburzenie osobowości Borderline

Polecane posty

Gość 24latek_
Do rzeczy. Poszło o błahostkę i to na samym GG. Mieliśmy wspólne zdanie na temat internetowych zniczy, że ludzie zamiast pójść pod Pałac robią pokaz w internecie. Jestem nadwrażliwcem, wzruszam się jak na faceta za szybko. Patrząc dziś na kondukt żałobny, nasunęła mi się pewna sentencja, którą wpisałem w statusie "Zycie jest kruche, więc je szanujmy" po czym dodałem ten internetowy znicz. A Ona na mnie "Pamiętasz co mówiłam" a ja "No tak" a Ona od razu "Jesteś pieprzonym hipokrytą" po czym wyłączyła GG oraz telefon bo dzwoniłem do Niej aby wytłumaczyć, ze to pod wpływem chwili. Osłupiałem. I tu się pojawiła ta cecha, że takie osoby z błahostek robią wielką aferę. Nie wiem czy My jesteśmy razem czy nie bo nadal się nie odzywa. Nie odpowiada na sms-y itp. Czytając o ludziach z BPD to dowiedziałem się, że w szale robią rzeczy, które nie kontrolują. Przyznała mi się, że kiedyś umawiała się to z tym to tamtym aby czuć się akceptowaną. Boję się, że po takim szale "przypomni" się ktoś i będzie po ptakach.

Gość 24latek_
Odpisuje mi i co wyczytuje o sobie? Jestem "idiota" i inne epitety w moim kierunku. Ale jakoś to przyjmuje ze spokojem. Jeszcze w dodatku zbliża Jej się okres. Niech się wyżyje. Póki co nie odzywam się bo chyba nie warto. Jeśli dalej tak będzie to po prostu "podziękuje" za współpracę bo faktycznie po co się męczyć. Tak Ona się potrafi tnąc, potrafi mieć często zawieszenia, mieć ataki paniki. To chyba nie na moją psychikę. Tylko się zastanawiam czemu ja trafiam na dziewczyny z problemami? :-/

Gość 24latek_
I teraz typowe gadanie dziewczyny mającej BPD "Ty chyba masz za słaby charakter dla mnie. chyba" Po to aby pewnie nazajutrz pisać "Kochanie"

Gość borderka tez
13:57 [zgłoś do usunięcia] 24latek_ No to mam parę pytań w takim razie jak postępować z takim ludźmi: 1. Jak zwracać takim osobom uwagę? Np. jak pisałem u znajomych waliła tymi aluzjami erotycznymi o mało co by do łazienki znajomego mnie nie zaciągnęła bo już nie mogła wytrzymać. Potem od dziewczyny kumpla dostałem ochrzan, że takich rzeczy nie powinno być w ich własnym mieszkaniu. Nie dziwie się im, mi też było głupio. Jak zwracać uwagę aby nie urazić Jej? TRAKTUJ JĄ OSTRO I Z GÓRY JAK DZIECKO TY MUSISZ RZĄDZIC 2. Jak postępować gdy traktuje mnie jak zwykłego znajomego bo nagle Jej się humor popsuł? NIE ZWRACAJ NA TO UWAGI ONA I TAK KOCHA 3. Czy dużo mówić takim osobom o uczuciach? MOWIENIE O UCZUCIACH POWODUJE NIEUFNOSC IM WIECEJ MOWISZ TYM BARDZIEJ UCIEKAM Znam też parę dziewczyn z BPD. To są dziewczyny, które uwielbiają facetów tzw. bad boyów. Stanowczych, pewnych siebie. Wiem jak One są niestabilne emocjonalnie (zdrada i te sprawy) czy w takim razie być dla Niej wymagającym?

Gość 24latek_
A co wtedy gdy teraz dostałem sms-a "Chyba masz za słaby charakter dla mnie. chyba" Fakt jestem ostatnio za miły i bardzo ustępliwy. Boję się za ostro zareagować bo wtedy może wpaść w furię a co się okazuje Ona może tego chcieć. Najbardziej w przeszłości tęskniła za facetem, który był bardzo niedostępny dla Niej.

Gość borderka
sprawdza czy ją na pewno kochasz , i kocha Cie to znaczy ten sms

Gość 24latek_
I rozumiem, że mam nie reagować? Nie odpisuje na Niego

Gość teraz to sie zalamalam...
omg ja mam to samo co ta panna autora tego topa... omg omg omg gdzie ja sie mam leczyc? i wogole straszne jak to przeczytalam to sie zalamalam:(:(:(

Ale nie no kurde nie moge miec tego... bo powinien ktos u mnie to zdiagnozowac a nie ja sama nie? ufff kamien z serca....

Gość siup pup
Spadaj trollu

a i nie czytalam tego co pisze autor, ale w zasadzie bez czytania jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie. otoz uwazam iz nie mozna zyc w zwiazku z takową kobieta poniewaz zwazywszy na to ze kobieta to kobieta a kobieta sama w sobie jest zmienna, nie mozna z kims takim zyc. kiedy taka kobieta zmienia zdanie wewnetrznie sie zgadza, i w jej umysle nastepuje konflikt mysli, cos jest zle a jednoczesnie dobre, cokolwiek zrobi jest złe. a do tego kiedy taka kobieta jest pesymistycznie nastwiona do swiata poglebia sie jej wewnetrzny konflikt a w efekcie sama nie jest w stanie z soba wytrzymac

Gość siup pup
A teraz przetłumacz to na Polski

Gość siup pup
No to jednym słowem związek z taką osobą to przesrana sprawa. No chyba, że ktoś jest masochistą lub na prawdę ma mocne nerwy i psychikę

Gość do teraz to sie załamałam
dasz rade z tego wyjść ja wyszłam straciłam wprawdzie miłosc swojego zycia, ale po 3 latach leczenia jkestem juz swiadomym borderem i panuje nad swoim zachowaniami ,tzn nadal zdarzaja mi sie te złe zachowania ale osoby ktore ze mna przebywaja wiedza juz dlaczego tak robie , i dlaczego czasem jestem inna , da sie z tym wygrac ciezko jest ale da sie

Gość do teraz to sie załamałam
siup pup taka osoba musi przede wszystkim sie nauczyc rzadzic, musi chyba byc bardziej ojcem niz facetem na mnie działa tylko krótkie trzymanie i decydowanie za mnie , jesli to ja mam decydowac czy cos zrobic , to koniec, zaczne robic szopki

Gość Znam osobsicie osoby z bpd
24latek_ poczytaj swój temat jeszcze raz. Zobacz jesteś po prostu słaby psychicznie na takie rzeczy ze względu na nerwicę. Napisała CI, że masz słaby charakter dla Niej bo ma rację. Ona potrzebuje kogoś z twardą ręką a miłego misia co będzie dla Niej robił wszystko. Na prawdę dajcie ze sobą spokój, sprzedaj te bilety do Krakowa bo się wykończysz psychicznie a Twoja nerwica jeszcze bardziej się nasili. To co opisujesz Ona ma typowe cechy dziewczyny z BPD, która to nie leczy czyli wahania nastroju, obsesja na punkcie seksu (Ona może zdradzić w każdej chwili!), nagły płacz. Jak nie zacznie się leczyć to nie znajdzie odpowiedniego partnera tylko będzie zmieniać facetów jak rękawiczki tylko do seksu. PS: Napisałeś, że swojego EX traktuje jak tyrana mimo, że taki nie był. Zapewne Jej umysł fałszywie wykreował wizerunek Jego a On niewinny dostało mu się bo sobie Jej umysł wyolbrzymia jakiś drobny błąd. W każdej chwili Ty też tak możesz być potraktowany ISTOTNE PYTANIE. CZY WIDZISZ W TEJ DZIEWCZYNIE MATKĘ SWOICH DZIECI?

O napisałeś takie coś, że dziewczyny z bpd wolą bad boyów. Tak takie osoby powodują, że One się uzależniają od takich facetów. Po prostu takie wolą jak On uderzy nawet Nią niż będzie się zgadzał na Jej zdanie. Niestety, to są właśnie pokręcone myśli osoby z bpd. Czym więcej będziesz mówić o uczuciach tym bardziej One będą się bać i uciekać

Pisze to Ci bo mój dobry kolega od roku jest z taką osobą. Facet jest niemal bliski depresji. Nie umie wyjść z tego związku. W sumie co zerwą ze sobą ostatnio chyba już 20 raz to Ona wraca z wielkim płaczem po trzech dniach znów Ona Go wyzywa, jakieś drobne błędy Jemu wytyka jak by to była by zdrada. No chłopak jest w rozsypce a Ona nie chce się leczyć bo sama "wie lepiej" Pomyśl czy Ty chcesz takiego związku? Jak dobrze przeczytałem Ty jesteś z Nią bo nie chcesz być samotny. Ona jest z Tobą bo pewnie też nie chce być samotna. Ale zobaczysz, że jeszcze zatęsknisz za samotnością i spokojem. Albo zmienisz swoje nastawieniem i zaczniesz Ją ostro opieprzać w stylu "To mi się nie podoba u Ciebie" lub moim zdaniem najlepszy wariant ODEJDŹ od Niej! Ona ma 20 lat Ty 24 i że by jeszcze Ona rządziła Tobą. Facet pokaż pazury!

Gość to prawda ze tak
borderki potrzebuja tyranów , złych facetów, ja wciąż tesknie za swoja wielka stracona miloscia chociaz on był drań, a dobrego kolesia który obchodził sie ze mna jak z jajkiem po pol roku skreslilam , alo bedzie twardy i włądczy albo koniec ... a co do zdrady to nie nie zgadzam sie , ja nigdy bym nie zdradzila, pod tym wzgledem mimo tych zachowan, zdrada nie wchodzila w gre, border czuje zbyt wielkie przywiazanie do tej jednej osoby

Ale masz świadomość, że przez to sobie niszczysz życie nie mówiąc o bliskich

Gość to prawda ze tak
10:59 [zgłoś do usunięcia] Znam osobsicie osoby z bpd Pisze to Ci bo mój dobry kolega od roku jest z taką osobą. Facet jest niemal bliski depresji. Nie umie wyjść z tego związku. W sumie co zerwą ze sobą ostatnio chyba już 20 raz to Ona wraca z wielkim płaczem po trzech dniach znów Ona Go wyzywa, jakieś drobne błędy Jemu wytyka jak by to była by zdrada. No chłopak jest w rozsypce a Ona nie chce się leczyć bo sama "wie lepiej" Pomyśl czy Ty chcesz takiego związku? Jak dobrze przeczytałem Ty jesteś z Nią bo nie chcesz być samotny. Ona jest z Tobą bo pewnie też nie chce być samotna. Ale zobaczysz, że jeszcze zatęsknisz za samotnością i spokojem. Albo zmienisz swoje nastawieniem i zaczniesz Ją ostro opieprzać w stylu "To mi się nie podoba u Ciebie" lub moim zdaniem najlepszy wariant ODEJDŹ od Niej! Ona ma 20 lat Ty 24 i że by jeszcze Ona rządziła Tobą. Facet pokaż pazury! mój facte wytrzymał cztery lat , odszedł kochając mnie , ale powiedział ze juz dluzej tego nie wytrzyma ... wcale mu sie nie dziwie ... ja mialam straszliwe metody ...

Gość 24latek_
No dziś z rana też mi się dostało. Ale teraz jest ok gdy trochę ostro zareagowałem. Ale się zastanawiam czy to am jednak sens. Cholera ostatnio kochaliśmy sie bez zabezpieczeń bo się zbliżał Jej okres. Ale teraz się martwię czy oby Ona nie chce zajść w ciąże bo ma obsesje na punkcie właśnie ciąży :/ Kolega mój Ją ocenił, że zachowywała się jak niezrównoważona gdy chciała u Niego ze mną uprawiać seks bez żadnego skrępowania nawet jak byli ludzie. Teraz widzę w co mogłem wdepnąć i nie wiem cholera jasna co robić :(

Gość no widzisz
zareagowaleś ostro i jest ok ..tak trzymaj ...

Gość 24latek_
Tylko jak moja dobra kumpela mówi co zna też takie osoby może Ona chcieć złapać na dziecko jak tak bardzo nalega na brak zabezpieczenia...

Gość no widzisz
moze, ja tez tak zrobiłam

Gość 24latek_
Ja nie wiem. Niedługo się z Nią widzę. Jak by nic się nie stało i zadzwoniła, że chce się spotkać... tak jak mówiłem, że przeczekam i zaraz minie.

Gość 24latek_
Po dwóch tygodniach od ostatniego napadu żyło Nam się bardzo dobrze, znów się układało jak na początku związku. Wczoraj obejrzeliśmy wspólnie mecz Legii w pubie ale dziś... wielki płacz. Dzwonie do Niej Ona płacze mówi, że by lepiej się nie spotykać bo nie chce aby Jej zły humor popsuł Nasze relacje przez to, że może się na mnie wściec o byle co. Fakt faktem trochę Ona zaczyna dominować w związku, przyjąłem trochę postawę defensywną - obserwatora, który trochę się godzi na Jej "zachcianki" ale czy znów to dobra postawa w takich chwilach?

Gość 24latek_
Ok powiedziała co się stało. Ta sytuacja spowodowała, że zastanawiam się czy warto być razem.

Gość terminator11664
wpisz sobie w grogle: Odtrutki na toksycznych ludzi i toksyczne relacje i tyle w temacie tego toksycznego pseudo zwiazku