Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiktoria2342

20 mln złotych an pogrzeb ofiar!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość anna z krakowa..
a jeszcze jedno pytanko czy ja tez dostane jak ktos mi umrze bo przeciez dla mojej rodziny tez by była to tragedia!!!!!!!

Gość skorjgpos
jak widac ile osob tyle opini. ja uwazam ze dobrze robia, z drugiej strony nie wyobrazam sobie aby rzad finansowal rodzinie smierc kazdego obywatela - oplacalne byloby pozbywanie sie czlonkow rodzin.... ale mniejsza o to.... matka z 5 dzieci dostaje zasiłki na te dzieci, a poza tym jesli ojciec pracowal, to dzieci dostaja rente - tez z naszych podatków.... wiec nie przesadzaj.

Gość skorjgpos
nie nie dostaniesz. Ci ludzie nie umarli, tylko tragicznie zginęli pełniąc służbę naszemu państwu - dlatego dostaną.

Gość anna z krakowa..
ale czym oni sie róznią od normalnego człowieka jacys ze złota byli w srodku tutaj jak ktos umrze to trzeba bulic za msze bo zaden ksiadz za darmo nie odprawi a tu bedą modły trwały i trwały nie dosyć ze rodziny ofiar dostana renty ,pieniadze z ubezpieczen to jescze po 40 tysiecy --przesada

Gość skorjgpos
kuźwa założe sie że żadna z tych rodzin jeszcze tej gotowki nie dostala. i jstem niemal pewna że od tej kwoty odlicza im koszty trumny, transportu, a moze nawet identyfikacji. jestem przekonana ze informacja ta byla podana po to aby elektorat zobaczyl jaki to razad jest wspanialomyslny.... wiec przestańcie zazdroscić tym rodzinaom tej kasy. zatrudnij sie w wojsku i jak zginiesz to rodzina na pewno bedzie sowicie zabezpieczona finansowo - p. anno z krakowa. ale najlepiej siedziec na tylku i innym wyliczac.

Gość dobra a teraz skąd wiecie
że oni dostaną tą kasę? może tylko tak gadają żeby nam zamydlić oczy??

Gość anna z krakowa..
nie nie oto mi chodzi polacy sa nie na rowni traktowani ten co nie ma to nie bedzie miał a ten co ma to mu sie bedzie sypało wiadomo ze stało sie trzeba zrobic godziwy pogrzeb ale mylisz sie na pewno od tej kwoty 40 tys nic nie bedzie odliczane..napewno

Gość dobra a teraz skąd wiecie
o skorjgpos widzę że mnie ubiegłaś w moich podejrzeniach...czyli nie ja jedna podejrzewam to co podejrzewam :(

Gość mama27
Typowi Polacy,zazdrość ,chamstwo,zawiść,powiedzcie co tym ludziom po tych pieniądzach?,stracili bliskich,żadne pieniądze ich nie zastąpią,ludzie dajcie spokój ,opamiętajcie się,nie czas i miejsce na wyliczanki dziś jesteś jutro Cię nie ma...takie życie :(:(:(

Gość anna z krakowa..
o jak im te pieniądze nie zastąpia nic to po huj im te pieniądze

Gość skorjgpos
oni sie o te kase nie prosili.... wiec o co sie rzucasz ???

hejakohejka ja nikomu nie zazdroszcze, wspolczuje najbardziej dzieciom, ktore zostaly sierotami. Mysle ze raczej nikt z tego forum nie poslalby swojego ojca, meza do tego samolotu po to zeby dostac 40 tys.

Gość skorjgpos
wiesz z reguły Ci co maja jak to w pizdu kasy, to placa wysokie podatki, wiec czem maja nie dostac wiekszej kasy? pytanie do tych ujadających: jesli jestescie za taka rownoscia biednych i bogatych, to zlocie petycje o usuniecie 2 progu podatkowego. Dlaczego bogaci maja placic wższe podatki niz biedni? gorsi sa czy co?

Gość nawracam opuszczonych
wiktoria2345 zamilcz suko bo nie wiesz co czynisz

Gość ella(((((((((((())))))))))))j
do skorjgpos a czego by nie tylko niech sie pensjie wyrównaja a przynajmniej niech bedzie godziwa robota by taka kase mozna by było zarobic

Gość skorjgpos
kase mozesz zarobic, potrzeba tylko odpowiednich kwalifikacji!!!! niestety uczyc sie nie che, a jak juz to po najmniejszej lini oporu (np. akademia pedagogiczna) i wyciagac lapy do rzadu - bo nam sie nalezy!!!!!!!

haa ale ty tempak jestes nic a nic do twojej zakutej pały nie dociera kto tu mowi o walifikacjach,,czy ty wiesz jakie wykształcenie miał kwasniewski?? ja sie ucze i bede uczyc koncze narazie studia ale chyba nigdy nie bede zarabiac tyle kasy co oni,,chyba ze bede tyrac dzien i noc tam trzeba miec znajomosci i kazdy swojego wciska i kropka

a w temacie ludzi to boli bo to z nas zciagaja niekt nie wyłozy z rządu ze swojej kieszeni i nie da to pieniadze podatników i z nas sciagaja a nam nic do tego co oni z nimi robia za takie podatki w panstwie kazdy powinien godnie zyc a tobie sie tak przewala to moze płać podwujny podatek bo panstwo takie biedne

Gość 3245465465
Tusk okazał się porządnym człowiekiem, będę głosował na PO!

a ja nie bede wcale niech sobie robia co chcą mam dosyc tego rzadu i ich rzadzenia

Gość tyle się mówiło o mauzoleum
dla prezydenta Kaczyńskeigo a teraz ida na taniochę , na Wawel!

Gość skorjgpos
swoj place i przy tym zostane. nie widze powodu aby nie zorganizowac uroczstego pogrzebu i dac zasiłki rodzinom ofiar. A Ty skoro dopiero studia konczysz to zakładam, ze nie pracujesz - zatem podatków jeszcze nie placisz - wiec sie dziecko nie pluj, bo z Twojej kieszeni ani grosz na to nie pojdzie. - to jest jedno a drugie - jesli jestes w miare inteligentna i studiujesz na panstwowej uczelni - to licz sie z tym, że nauke finansuje Ci państwo (czytaj m.in moje podatki). Zatem poki co - bierzesz kase, nie dajesz jej i nie rozumiem dlaczego bierzesz udział w tej dyskujsji, skoro Cie ona bezpośrednio nie dotyczy?

oooo i tu sie mylisz pracuje i studiuje a to róznica

Moje zdanie jest takie: Dobrze 20 mln na pochówek i organizacje oki.Zgadzam się z tym bardzo.To były Głowy Państwa.Ludzie znani w polityce,generałowie i nie tylko i to szanuje.Lecz te 40 tyś to lekka przesada.I wcale nie chce od nikogo tych pieniędzy mam je gdzieś.Lecz zamiast im co w sumie i tak będą mieć pieniądze z czego innego.Państwo mogło by na przykład uczcić ich pamięć budując jakiś dom dziecka lub inną placówkę potrzebną społeczeństwu polskiemu za te pieniądze i wystawić tabliczkę upamiętniającą tamten dzień i ludzi którzy zgineli.Czy to nie lepszy cel ?Uczcili by pamięć ofiar i pomogli potrzebującym.Wtedy społeczeństwo by już inaczej na to spojrzało.

Gość szpula
To sa moje pienieadze jak i wasze 20 mln?? to co zlote trumny beda?? jeszcze kase dla rodzin politykow daja jagby malo nakradli ! Szlak mnie trafia jak slysze o Wawelu u mnie na cmentarz bym im nie dala zlodzieji francowatych , szkoda ze ich wiecej na tym pokladzie nie bylo mniej pasozytow na utrzymywanie z podatkow by bylo.